ΕΛΒΟ:Μαζεύτηκαν μνηστήρες για το χρυσό συμβόλαιο με τον ελληνικό στρατό.6 επενδυτικά σχήματα

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:38 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
ελβο

Συνωστισμός επίδοξων μνηστήρων για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Έξι επενδυτικά σχήματα έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον διεκδικώντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, μαζί με χρυσό συμβόλαιο για τον Ελληνικό Στρατό, σύμφωνα με το enikos.gr

Η Ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (FSI) που έχει εξαγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Γερμανική Krauss-Maffei WegmannGmbH & Co. KG , η Ισραηλινή Plasan, η Νοτιοαφρικανική Paramount Group, μία σύμπραξη ελληνικών εταιρειών και ο ινδικός όμιλος Tata Group είναι οι υποψήφιοι για την απόκτηση της εταιρείας. Κι αν οι Ινδοί σας ακούγονται ως outsider, άνθρωποι της αγορά υποστηρίζουν πώς φαίνεται ότι ίσως είναι το μεγάλο φαβορί για τον διαγωνισμό. Για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα η εταιρεία Tata είναι άγνωστη, όμως στην Μεγάλη Βρετανία την γνωρίζουν πολύ καλά καθότι πρόκειται για την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Jaguar και Land Rover.

Κι οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο για ζωηρό ενδιαφέρον των Ινδών, αφού η απόκτηση της ΕΛΒΟ θα τους δώσει το δικαίωμα δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής των προϊόντων τους που δεν θα έχουν δασμούς στην μετά Brexit εποχή, ενώ βλέπουν ότι υπάρχει περιθώριο στην περιοχή των Βαλκανίων για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου πόλης, κάτι για το οποίο έχει εμπειρία η Tata στην Ινδία.

Επιπλέον, λόγω της Land Rover θα μπορέσει να κάνει προσφορά και σίγουρα θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση των 10.000 Mercedes τζίπ του Ελληνικού Στρατού, ενώ ταυτόχρονα θα τρέξει και δεύτερο συμβόλαιο του Ελληνικού Στρατού για την παραγωγή νέας καρότσας για τις ανάγκες όλων των τύπων φορτηγών και λεωφορείων.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για διαγωνισμό κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα. Και οι νοτιοαφρικανοί έχουν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον, αφού η παραγωγή των οχημάτων τους στην γραμμή της ΕΛΒΟ επιφέρει και την πολυπόθητη πιστοποίηση για την ευρωπαϊκή αγορά ενώ και οι Ισραηλινοί φέρονται εξαιρετικά θετικοί να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά την διαγωνιστική διαδικασία, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, αφού λόγω κορονοϊού πήρε ολιγοήμερη παράταση. Κανονικά η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών πλειοψηφικών προσφορών έληγε σήμερα, 28 Απριλίου.

Τι αναφέρει η ΕΛΒΟ για τις δραστηριότητές της

Υποστήριξη σε ανταλλακτικά

Για την εξυπηρέτηση των πελατών της η ΕΛΒΟ διαθέτει οργανωμένες αποθήκες με γνήσια ανταλλακτικά στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για όλους τους τύπους των οχημάτων που έχει παράξει και καλύπτει οχήματα που έχουν παραχθεί μέχρι και προ 30 ετών. Μεγάλο τμήμα των διαθέσιμων ανταλλακτικών κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, σημαντικό δε ποσοστό παράγονται από συνεργαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα ανταλλακτικά διατίθενται στους πελάτες απευθείας από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ΑΒΕ στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και μέσω του δικτύου αντιπροσώπων που διαθέτει.

Τεχνογνωσία – Know How

Η ΕΛΒΟ σαν κατασκευαστής των οχημάτων είναι κάτοχος της τεχνογνωσίας (Know – How) και διαθέτει για την παραγωγή των γνήσιων ανταλλακτικών:

  • Πλήρη κατασκευαστικά σχέδια και τεκμηρίωση του προϊόντος
  • Σαφείς οδηγίες μηχανουργικής και θερμικής κατεργασίας
  • Πλήρη φάκελο ποιοτικού ελέγχου με εποπτεία της ΜΟΕΠ-3
  • Ιδιοσυσκευές ακριβείας ποιοτικού ελέγχου
  • Κωδικοποίηση κατά ΝΑΤΟ

Τεχνική Υποστήριξη – Know How

Η ΕΛΒΟ ΑΒΕ στα πλαίσια της μετά την πώληση των προϊόντων της στον πελάτη (Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ κ.λ.π.) τεχνικής υποστήριξης διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα, το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, τα οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία συντήρησης-επισκευών καθώς και τις απαραίτητες αποθήκες ανταλλακτικών.

Το τμήμα After Sale Service της ΕΛΒΟ ΑΒΕ φροντίζει για την απόδοση της εγγύησης καλής λειτουργίας των προϊόντων και την περαιτέρω εξυπηρέτηση-υποστήριξη  των πελατών και μετά την παρέλευση του χρόνου εγγύησης.

Τα ίδια πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία συντήρησης-επισκευών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ομάδες κινητών συνεργείων Βορρά – Νότου καθώς επίσης και το εκτεταμένο δίκτυο συμβεβλημένων συνεργείων καλύπτουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά και την Κύπρο. Το συνεργείο του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη  καλύπτει και ανάγκες ανακατασκευών στρατιωτικών ειδικοποιημένων οχημάτων.

Διαθέτει τμήμα τεχνικής βιβλιογραφίας  για την εκπόνηση τεχνικών εγχειριδίων οδηγιών, λειτουργίας – συντήρησης, επισκευών και εικονογραφημένων καταλόγων ανταλλακτικών σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συμβάσεων.

Το τμήμα τεχνικής εκπαίδευσης (θεωρητικής – πρακτικής) αποτελούμενο από έμπειρους εκπαιδευτές φροντίζει για την πλήρη κάλυψη των παρεχόμενων εκπαιδεύσεων.

Το τμήμα After Sale Service υπάγεται  στην Γενική Τεχνική  Διεύθυνση και συνεργάζεται με όλες τις υπόλοιπες Διευθύνσεις του εργοστασίου (Ανάπτυξη, παραγωγή, Ποιοτικός έλεγχος κ.λ.π.), με σκοπό την συνεχή βελτίωση των προϊόντων και την πληρέστερη – άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.
Εργασίες κατά κλιμάκιο / Ανακατασκευές

Η ΕΛΒΟ έχει τα μέσα και το προσωπικό να υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1ο μέχρι και το 5ο κλιμάκιο Συντήρησης. Εκτός από τις βασικές εργασίες 1ου και 2ου κλιμακίου η εταιρία είναι σε θέση να εκτελέσει: Εργασίες συνεργείου 3ου βαθμού, μερικές επισκευές και αντικαταστάσεις συγκροτημάτων. Επίσης γενικές επισκευές, όλων των συγκροτημάτων των οχημάτων και όλες τις εργασίες του 4ου κλιμακίου. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει για το σύνολο των τροχοφόρων / ερπυστριοφόρων του Ελληνικού Στρατού παρέχει την δυνατότητα στις Ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις πλήρους ανακατασκευής και αναβάθμισης για παλαιούς τύπους οχημάτων με προφανή πλεονεκτήματα  για το αξιόμαχο των οχημάτων και της Ελληνικής Οικονομίας γενικότερα.
Εκπαίδευση Τεχνιτών  από 1ου μέχρι 5ου Κλιμακίου

Η ΕΛΒΟ στα πλαίσια της τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων της και ειδικά για ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, οργανώνει προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης με τα απαραίτητα τεχνικά βοηθήματα από το 1ο έως το 5ο κλιμάκιο.

Τα προγράμματα αυτά εκπονούνται από την εταιρία και εγκρίνονται από τις εκάστοτε αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εκπαίδευση των ανωτέρω κλιμακίων, γίνεται στη θεωρία και στην πράξη.

Οι εκπαιδεύσεις αυτές επαναλαμβάνονται και στις εγκαταστάσεις των μονάδων που παραλαμβάνουν αντίστοιχα οχήματα.

Η ΕΛΒΟ διαθέτει οργανωμένα συνεργεία επισκευών στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς επίσης και κινητά συνεργεία με τα οποία εξυπηρετούνται οι μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Ελληνική Προστιθέμενη Αξία

Η ΕΛΒΟ αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίτευξη υψηλού ποσοστού Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας, με σκοπό την ανάπτυξη – αφομοίωση της τεχνολογίας στην Ελλάδα που έχει σαν αποτέλεσμα την αυτοδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας

Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην κατασκευή ολοκληρωμένων εξαρτημάτων στις εγκαταστάσεις της αλλά και στην στήριξη και ανάπτυξη διαφόρων υποκατασκευαστών και προμηθευτών.

Οι συνεχείς προσπάθειες, κυρίως στον τομέα της αυτοδύναμης τεχνολογικής ανάπτυξης και στην απορρόφηση τεχνογνωσίας, κατατείνουν στην μεγιστοποίηση της Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας.

Η ΕΛΒΟ με την ελληνοποίηση των προϊόντων της αξιοποιεί την τεχνογνωσία μεγάλων οίκων του εξωτερικού, προσφέρει αξιόπιστες και ποιοτικά άρτιες λύσεις για οχήματα και ανταλλακτικά στις Ένοπλές Δυνάμεις της χώρας μας, αναδεικνύοντας τον Εθνικά, σημαντικά ρόλο που πρέπει να έχει μία Εθνική Αμυντική Βιομηχανία στον Ελληνικό Στρατό.

Η ΕΛΒΟ στην τριαντάχρονη λειτουργία της έχει εξελιχθεί σε πόλο ανάπτυξης και στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας κυρίως στον εθνικά κρίσιμο χώρο της Βορείου Ελλάδος.

Εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους δραστηριοποιούνται για την ενίσχυση της παραγωγής της ΕΛΒΟ στα προϊόντα που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της Ελληνικής Προστιθέμενης Αξίας (ΕΠΑ).

Η ΕΛΒΟ με την υψηλή ΕΠΑ που επιτυγχάνει στα προϊόντα της, ξέχωρα από την ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, έχει την δυνατότητα παροχής πλήρους τεχνικής υποστήριξης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και σε περίοδο ειρήνης αλλά το κυριότερο και σε περίοδο κρίσης.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours