Ηχηρή Προειδοποίηση | «Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό»

Ηχηρή Προειδοποίηση | «Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό»

Καμπανάκι από τον Τάσο Δούση: «Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό»

Αν η συγκεκριμένη όχι μόνο δήλωση, αλλά τοποθέτηση σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται γίνονταν απο κάποιον λιγότερο γνωστό αλλά και έμπειρο στο χώρο του τουρισμού, σίγουρα θα γνώριζε πολύ μικρότερη έκταση αλλά και αποδοχή, ενώ θα της “χρεώνονταν” και προσωπικά κίνητρα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
tasosdousis eikones

Στην περίπτωση όμως του γνωστού δημοσιογράφου που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής μέσα απο τις ταξιδιωτικές του τηλεοπτικές εκπομπές έχοντας γυρίσει και αναδείξει τις ομορφιές και την μοναδικότητα κάθε προορισμού στην Ελλάδα και σχεδόν ολόκληρου του κόσμου, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει ούτε για “υπερβολή” ούτε για “παραξενιές”.

Σε ανάρτησή του που αναμεταδόθηκε και σχολιάστηκε ανάλογα απο χιλιάδες followers του στο ίντερνετ, ο Τάσος Δούσης αναφέρθηκε στη μείωση της τουριστικής κίνησης που εμφανίζουν οι γνωστοί και ως “κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα”, η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσδιορίζοντας μάλιστα τις αιτίες της μείωσής αυτής αλλά και της γενικότερης δυσαρέσκειας που εκφράζει αξιοσημείωτο ποσοστό επισκεπτών της χώρας μας.

Η ανάρτηση του κ. Δούση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων αναρτήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που περιγράφουν τα κακώς κείμενα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, κούωντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου ως προς την άμεση ανάγκη να βελτιωθούν πολλά πράγματα πρίν είναι αργά.

Η ανάρτηση του Τάσου Δούση είναι η εξής :

%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF %CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82
image 2

Ο κίνδυνος τουρίστες και ταξιδιωτικά έσοδα να κινηθούν φέτος χαμηλότερα από το 2022 είναι πλέον ορατός.

Σύμφωνα με το businessdaily.gr οι δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου, αλλά και ο Ιούνιος κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ενώ το τελευταίο διάστημα δημιουργούν προβληματισμό οι ακυρώσεις κρατήσεων.

Στη διάρκεια του Ιουνίου, σημειώθηκαν ακυρώσεις κρατήσεων από τη Γερμανία, που αντιστοιχούν, κατά τις πληροφορίες, στο 10% των αναμενόμενων επισκεπτών για τη φετινή χρονιά από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η ξαφνική κάμψη των κρατήσεων από τη Γερμανία γεννά αμφιβολίες για την επιβεβαίωση των προβλέψεων που διατυπώνονταν έως τώρα, ότι το 2023 όχι μόνο θα ξεπεραστούν οι αφίξεις και τα έσοδα του 2022, αλλά και του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού στην ιστορία, με έσοδα 18,2 δισ. και 31 εκατομμύρια αφίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *