Τουρισμός | Ξαφνικές ακυρώσεις κρατήσεων από τους Γερμανούς | Κάτω 30% οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Τουρισμός | Ξαφνικές ακυρώσεις κρατήσεων από τους Γερμανούς | Κάτω 30% οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα

Ο κίνδυνος τουρίστες και ταξιδιωτικά έσοδα να κινηθούν φέτος χαμηλότερα από το 2022 είναι πλέον ορατός.

Σύμφωνα με το businessdaily.gr οι δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου, αλλά και ο Ιούνιος κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προσδοκίες, ενώ το τελευταίο διάστημα δημιουργούν προβληματισμό οι ακυρώσεις κρατήσεων.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στη διάρκεια του Ιουνίου, σημειώθηκαν ακυρώσεις κρατήσεων από τη Γερμανία, που αντιστοιχούν, κατά τις πληροφορίες, στο 10% των αναμενόμενων επισκεπτών για τη φετινή χρονιά από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η ξαφνική κάμψη των κρατήσεων από τη Γερμανία γεννά αμφιβολίες για την επιβεβαίωση των προβλέψεων που διατυπώνονταν έως τώρα, ότι το 2023 όχι μόνο θα ξεπεραστούν οι αφίξεις και τα έσοδα του 2022, αλλά και του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού στην ιστορία, με έσοδα 18,2 δισ. και 31 εκατομμύρια αφίξεις.

businessdaily Tourismos Turism Ellada1

Πιο φθηνή κατά 15% η Τουρκία

Αναφορικά με τη γειτονική χώρα, σημειώνει ότι λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα το κράτος να επιδοτεί διάφορα κοστολογικά στοιχεία της τουριστικής βιομηχανίας και, παράλληλα, η λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Αυτό δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, διότι όπως επισημαίνει η διαφορά της τιμής του τουριστικού πακέτου στην άλλη πλευρά του Αιγαίου από την Ελλάδα είναι περίπου 15% κατά μέσο όρο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι εμβληματικοί και ιδιαίτερα ακριβοί προορισμοί, όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν υψηλά ποσοστά μείωσης έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου –για τη Μύκονο γίνεται λόγος για πτώση που φτάνει το 30%.

businessdaily turism tourismos santorini

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *