Ερυθρά Θάλασσα | Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Έλληνας ναυτικός, μέλος του πληρώματος στο «St. Nikolas»

Ερυθρά Θάλασσα | Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Ελληνας ναυτικός, μέλος του πληρώματος στο «St. Nikolas»

Ερυθρά Θάλασσα | Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Ελληνας ναυτικός, μέλος του πληρώματος στο «St. Nikolas»

Δυνατός κατέστη ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που ήταν μέλος του πληρώματος στο πλοίο St Nikolas, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Ελλάδα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όπως υπογραμμίζει η ΕΡΤ, αυτό κατέστη εφικτό κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 15/01, ένας εκπρόσωπος της Empire Navigation Inc., διαχειρίστριας εταιρείας του τάνκερ «St. Nikolas», επισκέφθηκε το πλοίο, το οποίο κατελήφθη στον Κόλπο του Ομάν και βρίσκεται, πλέον, στο Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν. Οι 19 ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

Στην ανακοίνωσή της Empire Navigation Inc. τονίζεται: «Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ασφαλή απελευθέρωση όλων των μελών του πληρώματος. Οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί, που εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω στο δεξαμενόπλοιο που είναι αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους

Επίσης η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε επαφή με τον Πρέσβη των Φιλιππίνων στο Ιράν, που αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πλοίο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων καταβάλλει από την πρώτη κιόλας μέρα του περιστατικού συνεχείς διαπραγματευτικές προσπάθειες για την ασφαλή επιστροφή και των υπολοίπων ναυτικών που είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται ότι το πλοίο κατελήφθη από ομάδα ενόπλων ενώ έπλεε φορτωμένο με περίπου 145.000 μετρικών τόνους αργού πετρελαίου, έχοντας ξεκινήσει από τη Βασόρα στο Ιράκ με προορισμό την Aliaga στην Τουρκία μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Όπως έχουν μεταδώσει ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το φορτίο του πλοίου κατασχέθηκε μετά από δικαστική εντολή από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό.

4813345
AgiosNikolaos takeover Iran

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *