Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas | Η ανακοίνωση της Empire Navigation

Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas | Η ανακοίνωση της Empire Navigation

Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas | Η ανακοίνωση της Empire Navigation

Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους είναι τα 19 μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ St. Nikolas που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Bandar Abass στο Ιράν. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο 20χρονος Έλληνας δόκιμος.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όπως ανέφερε σε νεότερη ανακοίνωσή της η Empire Navigation, η διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ, ο τοπικός αντιπρόσωπος του ασφαλιστικού της φορέα (P&I Club), επικοινώνησε με τις Αρχές του Ιράν και οι ναυτικοί – μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου σημαίας Marshall Islands, είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει αποκαταστήσει άμεση επικοινωνία με το St. Nikolas από τη στιγμή της κατάληψής του από το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν στις 11 Ιανουαρίου, αφού από τότε μέχρι σήμερα (14.1.2024) όλα τα δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας του πλοίου είναι απενεργοποιημένα.

Βίντεο από την κατάληψη του St. Nikolas από το Ιράν:

Η εταιρεία επισημαίνει και πάλι ότι κύριο μέλημα και ύψιστη προτεραιότητά της είναι και θα παραμένει η ασφάλεια του πληρώματος – 19 ναυτικών συνολικά (18 Φιλιππινέζοι και 1 Έλληνας).

Αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτό και συμπαραστεκόμενη ενεργά στις οικογένειες των αιχμαλωτισθέντων ναυτικών, η Empire Navigation υλοποίησε μια υπηρεσία ψυχικής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η υπηρεσία αυτή θα συνεχίσει να προσφέρεται στις οικογένειες μέχρι την απελευθέρωση των ναυτικών – και φυσικά θα προσφερθεί και στους ίδιους μετά την επιστροφή τους και για όσο διάστημα κρίνουν σκόπιμο οι ειδικοί επιστήμονες.

Το πλοίο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Βασόρα (Ιράκ), φορτίο περίπου 145.000 μετρικών τόνων αργού πετρελαίου με προορισμό την Aliaga (Τουρκία), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ναυλωτής του πλοίου είναι η εταιρεία Tupras.

Η Empire Navigation ως διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή όλες τις αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές και συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μαζί τους, καθώς και με τις οικογένειες των μελών του πληρώματος

4813345
AgiosNikolaos takeover Iran

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *