Οι παραγωγοί των ΗΠΑ προειδοποιούν | «Δεν θα υπάρξει διάσωση» της Ευρώπης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Οι παραγωγοί των ΗΠΑ προειδοποιούν | «Δεν θα υπάρξει διάσωση» της Ευρώπης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η αμερικανική βιομηχανία σχιστόλιθου προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη με αυξημένες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου τον χειμώνα, εν μέσω φόβων ότι η βουτιά των ρωσικών εξαγωγών θα εκτοξεύσει τις τιμές του αργού ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, γράφουν οι Financial Times.

Παρόλο που οι αγορές πετρελαίου έχουν μαλακώσει τις τελευταίες εβδομάδες, η ανάπαυλα μπορεί να τελειώσει όταν τεθεί σε πλήρη ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στις ρωσικές πωλήσεις αργότερα φέτος. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι το εμπάργκο “θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των τιμών του πετρελαίου”.

Οι παραγωγοί των ΗΠΑ προειδοποιούν: Δεν θα υπάρξει καμία διάσωση της Ευρώπης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον χειμώνα

Ωστόσο, τα στελέχη των αμερικανικών σχιστολιθικών εταιρειών που κάθονται πάνω σε τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης λένε ότι δεν θα μπορέσουν να αυξήσουν τις προμήθειες αρκετά γρήγορα για να αποτρέψουν τις ελλείψεις του χειμώνα.

“Δεν είναι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντλήσουν περισσότερο. Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι”, δήλωσε ο Wil VanLoh, επικεφαλής του ομίλου ιδιωτικών κεφαλαίων Quantum Energy Partners, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτές του τομέα.

Δεν θα υπάρξει καμία διάσωση“, πρόσθεσε ο VanLoh. “Ούτε στην πλευρά του πετρελαίου, ούτε στην πλευρά του φυσικού αερίου“.

πετρελαιο

Οι εξαγωγές πετρελαίου και υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη, αλλά τώρα βρίσκονται κοντά στο μέγιστο, δήλωσαν στελέχη, προειδοποιώντας ότι η αύξηση της παραγωγής αργού θα υπολείπεται των κυβερνητικών προβλέψεων για περίπου 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μεγάλης αύξησης της παραγωγής από την αμερικανική σχιστολιθική βιομηχανία, ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, δήλωσε: “Όχι, δεν το βλέπω να έρχεται“.

“Δεν προσθέτουμε γεωτρητικές εξέδρες και δεν βλέπω κανέναν άλλον να προσθέτει εξέδρες”, δήλωσε ο Sheffield, ο οποίος διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στις ΗΠΑ. Οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να αυξηθούν πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι τον χειμώνα, καθώς οι προμήθειες περιορίζονται, πρόσθεσε.

πετρελαιο

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις πετρελαίου από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, θα μπορούσαν να μειωθούν σχεδόν κατά 20% όταν τεθεί σε πλήρη ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ. Οι τιμές του μπρεντ αυξήθηκαν κατά 1% στα 94 δολάρια το βαρέλι μετά την έκθεση.

Η αμερικανική κυβέρνηση αγωνίζεται εδώ και μήνες για να μειώσει τις τιμές του αργού και της βενζίνης, οι οποίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα φέτος και ανησύχησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Λευκός Οίκος έχει καλέσει τους παραγωγούς σχιστολιθικών πετρωμάτων να αυξήσουν την προσφορά, με την υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ να περιγράφει ότι η χώρα βρίσκεται σε “πολεμική κατάσταση”.

Η Γέλεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους συμμάχους της G7 για να χαράξουν πιθανές εξαιρέσεις από το ρωσικό εμπάργκο ώστε να αποφευχθεί ένα σοκ στην προσφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *