DPort Services | Αναδρομική ισχύ από 1/1 σε αυξήσεις και μισθούς για τους λιμενεργάτες

DPort Services: Αναδρομική ισχύ από 1/1 σε αυξήσεις και μισθούς για τους λιμενεργάτες
DPort Services: Αναδρομική ισχύ από 1/1 σε αυξήσεις και μισθούς για τους λιμενεργάτες

Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με όλα τα σωματεία του λιμανιού η DPort Services για την υπογραφή νέα συλλογικής σύμβασης εργασίας και στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησε την πρόταση της αναλυτικά.

Ωστόσο η ΕΝΕΔΕΠ έχει ανακοινώσει γενική συνέλευση για τις 13.30 σήμερα και σε περίπτωση  που η συνέλευση των εργαζομένων  απορρίψει την πρόταση της εταιρείας τότε η ΕΝΕΔΕΠ προχωρά σε απεργία στους προβλήτες την Μεγάλη Τετάρτη 20-4-2022.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η DPort Services αναφέρει ότι «αποτελεί δέσμευση των εταιρειών οι αυξήσεις των εργαζομένων και οι μισθοί (αποδοχές) που θα συμφωνηθούν στα πλαίσια της νέας ΣΣΕ, να έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, όλες οι μισθοδοσίες σας από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη στιγμή της  υπογραφής της (συμπεριλαμβάνεται το Δώρο Πάσχα) θα επανα-υπολογιστούν και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ποσό της αύξησης λίγες μέρες μετά».

Η οικονομική κατάσταση

cosco

Εργαζόμενοι στο χώρο των Logistics ανεξαιρέτως ειδικότητας και ημερομισθίου/μισθού αύξηση 8%

Λοιπές  Παροχές

Συμφωνημένες και Κατοχυρωμένες από την προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Εξακολουθούν και είναι κατοχυρωμένες οι υπάρχουσες παροχές των εταιρειών που είναι:

α) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)

β) Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Ατυχημάτων στην εργασία

γ) Σάντουιτς σε κάθε βάρδια με δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητάς τους

δ) Διατακτικές Σίτισης (5€ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο)

ε) Δωροεπιταγή 200€ κάθε Χριστούγεννα

Αλλαγές ειδικοτήτων και αναβαθμίσεις εργαζομένων

Από την ημέρα υπογραφής της νέας ΣΣΕ αναβάθμιση τουλάχιστον 50 εργαζομένων στο από Παπουτσάκια σε Λασαδόροι και από Λασαδόροι σε Κουμάντα.

Μετατροπή 100 συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης

Μετατροπή 100 συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους κάθε χρόνο.

Εκπαιδεύσεις & Εκπαιδευτικό Κέντρο

Συμφωνήθηκε η συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες με βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό σε προτάσεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.  Καταβολή ενός ημερομισθίου ως έξτρα παροχή στους συναδέλφους που παρακολουθούν το σεμινάριο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022.

Ήρθαμε σε συμφωνία με την εταιρία ΣΕΠ και νοικιάσαμε χώρο μέσα στο λιμάνι όπου θα πραγματοποιείται μέρος της εκπαίδευσης των νέων εργατών όπως και των εργατών με ειδικότητα παπουτσάκια που θα αναβαθμίζονται σε λαδασόροι.

Φόρμες Ψύχους

Συμφωνήθηκε η παροχή και η χρήση της Φόρμας Ψύχους από όλο το εργατικό προσωπικό για χρήση όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5 βαθμούς κελσίου και αντίστοιχα θα αντικαθίσταται όταν υπάρχει καταστροφή.

Κλειστά Clark

Συμφωνήθηκε η αντικατάσταση των υπαρχόντων με 4 νέα κλειστά καινούργια κλαρκ. Έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή τους από τα αρμόδιο Υπουργεία (η καθυστέρηση αφορούσε έλλειψη προσωπικού των Υπουργείων λόγω Covid), έχουν εγκατασταθεί οι ασύρματοι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των VMT.

Ανανέωση Διαγραμμίσεων

Συμφωνήθηκε – Είμαστε σε συνεχή ενημέρωση με την εταιρία ΣΕΠ με σκοπό η ανανέωση των διαγραμμίσεων να είναι πιο συχνή με σκοπό οι εργασίες μας να διευκολύνονται.

Καμαράκι στις ΓΦ

Συμφωνήθηκε  – Η κατασκευάστρια εταιρία ZPMC έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της για την κατασκευή και την εγκατάσταση ειδικού χώρου που οι εργαζόμενοι στον ντόκο θα μπορούν να αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στις γερανογέφυρες. Θα σας ενημερώσουμε για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής και της εγκατάστασης τις επόμενες εβδομάδες.

Βλάβες και αναφορές  μηχανήματα :

Έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να καταγράφονται οι βλάβες για κάθε μηχάνημα με σκοπό τον άμεσο έλεγχο και την άμεση αποκατάσταση κάθε βλάβης.

Provlitas limani Pirea Cosco 2019
DPort Services | Αναδρομική ισχύ από 1/1 σε αυξήσεις και μισθούς για τους λιμενεργάτες

CB- Ασύρματος σε Λασαδόρο

Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο ελέγχου των ασυρμάτων που θα αγοραστούν από τις εταιρίες με σκοπό ο λασαδόρος (2ος στην εργατική ομάδα) να χρησιμοποιεί στην εργασία του ασύρματο. Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που απαιτείται και οι εταιρίες θα προχωρήσουν στην αγορά των ασυρμάτων που απαιτούνται.

Χρονοδιάγραμμα

Ακολουθεί ο χρονικός προγραμματισμός για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ημερομηνία έναρξης 1/6/2022 και διάρκεια 3 ετών. Αναμένουμε από όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δεσμευτούν στο παρακάτω χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την καταβολή των χρημάτων από τις αυξήσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2022:

•             Τετάρτη 4/5 : Ολοκλήρωση του κύκλου διαπραγματεύσεων με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων

•             Παρασκευή 6/5 : Αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εταιρείες σε όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για το οποίο θα έχετε νεότερη ενημέρωση

•             10 Μέρες μετά την Υπογραφή της Νέας ΣΣΕ : Ολοκλήρωση του επανα-υπολογισμού των μισθοδοσιών από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο (συμπ. Δώρου Πάσχα) με τους νέους μισθούς και καταβολή των επιπρόσθετων χρημάτων σε όλους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες είναι πάντα διαθέσιμες για έναν ανοιχτό και ειλικρινή  διάλογο που θα οδηγήσει στη σύναψη ΣΣΕ ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σας ευχαριστούμε όλους για την αξιοπρεπή στάση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να είμαστε δίπλα σε εσάς και τις οικογένειές σας, όπως έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Αντιδράσεις

Πάντως η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) που έχει προχωρήσει στις μεγάλες απεργίες του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, πραγματοποιείς τις 13.30 γενική συνέλευση εργαζομένων και επιμένει να ζητά :

– Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών , της Σαββατιάτικης εργασίας , Κυριακών και αργιών.

-Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες

– Να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.

– Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Στην περίπτωση που η γενική συνέλευση απορρίψει την πρόταση της εταιρείας τότε η ΕΝΕΔΕΠ προχωρά σε απεργία στους προβλήτες την Μεγάλη Τετάρτη 20-4-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *