Πέτρος Παππάς | Το νέο deal | Ο ρόλος του Τσαντάνη | Ποιος είναι ο Σταμάτης Τσαντάνης

Πέτρος Παππάς | Το νέο deal | Ο ρόλος του Τσαντάνη | Ποιος είναι ο Σταμάτης Τσαντάνης

Πέτρος Παππάς: Το νέο deal του χαρισματικού εφοπλιστή

Αξίζει να δώσουμε προσοχή στα όσα είπε στο conference call με τους αναλυτές ο επικεφαλής της Star Bulk Πέτρος Παππάς, ενώ έχει προηγηθεί η συγχώνευση με την Eagle.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όπως είπε ο έμπειρος και χαρισματικός εφοπλιστής: «Λοιπόν αυτό που έγινε αφορούσε τα supramax, το επόμενο deal ίσως να αφορά τα cape».

Έμπειροι παρατηρητές της ναυτιλίας εξηγούν μετά από αυτή την επισήμανση ότι μια από τις εταιρείες που θα ταίριαζε στην STARBULK θα ήταν η Seanergy του Σταμάτη Τσαντάνη που έχει ακριβώς την διάρθρωση των πλοίων που θέλει ο Πέτρος Παππάς.

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν.

Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime

Ποιος είναι ο Σταμάτης Τσαντάνης

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησε το ναυτικό επάγγελμα του πατέρα του, για να έχει αυτές τις «ναυτικές εμπειρίες», όμως σπούδασε οικονομικά της ναυτιλίας και τώρα αποδεικνύει καθημερινά στο «θαλασσινό πεδίο» ότι η «θάλασσα κυλάει στο αίμα των Ελλήνων», όπως σοφά έχει επισημάνει η Αθηνά – Νουνού Μαρτίνου.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών Seanergy Maritime και της United Maritime Corporation.

Γεννήθηκε το 1972 στα Χανιά της Κρήτης, αλλά έχει καταγωγή και από την Πάρο. Είναι παιδί καπετάνιου και αυτός είναι ο λόγος που αγάπησε τη θάλασσα. Όμως, δεν ακολούθησε το θαλασσινό επάγγελμα του πατέρα του. Σπούδασε και αποφοίτησε στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Shipping Trade and Finance από το Bayes, το πρώην Cass, Business School της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ασχολήθηκε τη ναυτιλία και ειδικότερα εργάστηκε στον επενδυτικό τομέα της Alpha Finance, στον τομέα των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων.

Το έτος 2004, πήρε την απόφαση να αφήσει τις Τράπεζες και να εργαστεί στον ναυτιλιακό τομέα, ως στέλεχος και οικονομικός διευθυντής σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο.

Το 2012, ανέλαβε την διεύθυνση της Seanergy Maritime, την οποία κατόρθωσε να την ανατάξει οικονομικά.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης ξεκίνησε την καριέρα του στην επενδυτική τράπεζα Alpha Finance, με καθοριστικό ρόλο στην άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς χρηματαγορές και ιδιαίτερα των αγορών της Νέας Υόρκης. Το 2004, ανέλαβε τη θέση του Chief Financial Officer της ναυτιλιακής εταιρείας Top Ships Inc, του Ευάγγελου Πιστιόλη, επιτυγχάνοντας την ίδια χρονιά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο NASDAQ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *