DEFEA 2021 | «Κλέβουν τις εντυπώσεις» τα Rafale με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας

DEFEA 2021 | «Κλέβουν τις εντυπώσεις» τα Rafale με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας
DEFEA 2021 | «Κλέβουν τις εντυπώσεις» τα Rafale με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας

Το περίπτερο της γαλλικής εταιρείας Dassault Aviation έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας Defence Exhibition Athens (DEFEA 2021) παρουσιάζοντας μακέτες των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Rafale, το οποίο «φοράει» τα χρώματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας,  με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους στην χώρα μας.

Οι μακέτες των γαλλικών μαχητικών, του διθέσιου Rafale B και του μονοθέσιου Rafale C, καθώς και του ήδη γνώριμου στην Ελλάδα Mirage 2000-5 που βρίσκεται στο οπλοστάσιο των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων εδώ και χρόνια, δέχονται πλήθος επισκεπτών, με τα ελληνικά χρώματα στο μαχητικό να κάνει την διαφορά.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια της ξενάγησής του χθες στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης DEFEA 2021, πέρασε από τον χώρο της Dassault Aviation όπου είδε από κοντά τις μακέτες των Rafale.

3216624
DEFEA 2021 | «Κλέβουν τις εντυπώσεις» τα Rafale με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με «Το Βήμα» η λαμπρή τελετή για την παραλαβή του Rafale θα γίνει στις 21 Ιουλίου και θα αφορά την διθέσια έκδοση, ενώ θα φέρει όλο τον συμφωνημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, όπως τους πυραύλους Meteor. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως το πρώτο Rafale θα έρθει στην Τανάγρα στις 21 ή 22 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα στη Γαλλία, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο μαχητικό αεροσκάφος και άλλοι Έλληνες πιλότοι.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης θα παραδίδεται ένα κάθε μήνα στην Πολεμική Αεροπορία. Και τότε τα Rafale θα έρθουν με Έλληνες πιλότους να προσγειωθούν στην Τανάγρα, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, η οποία τελευταίως έχει αναβαθμιστεί και με την ενεργοποίηση των Mirage 2000-5.

Δείτε πλάνα από την έκθεση DEFEA:

IMG 20210714 122959
IMG 20210714 123032
Rafale
IMG 20210714 123034

Ανάλυση | Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο | Exocet – Scalp – Meteor

Η ένταξη των μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Πολεμική μας Αεροπορία θα ανατρέψει υπέρ της χώρας μας την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία στον αέρα και θα αποτελέσουν έναν εξαιρετικό πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Είναι στρατηγικής σημασίας, θα ενισχύσουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θα δώσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα

Αδιαμφισβήτητα, το Rafale, είναι από τα ικανότερα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου, είναι ευέλικτα και σταθερά κατά την πτήση, με ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας και δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου οπλικού φορτίου. Αποτελεί πλεονέκτημα για την Πολεμική Αεροπορία, καθώς είναι αεροσκάφος 4ης+ γενιάς, με τεράστιες δυνατότητες και στους δύο ρόλους (αναχαίτισης και βομβαρδισμού), με προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με μεγάλη εμβέλεια και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που  δίδουν τακτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μεταφράζονται σε επιχειρησιακά  πλεονεκτήματα  και αυτά με την σειρά τους σε τακτικό πλεονέκτημα.

Αυτό όμως που παίζει τον κρίσιμο ρόλο είναι το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA). Το οποίο παρέχει μέγιστη εμβέλεια ανίχνευσης στόχων στα 200 χλμ και έχει  τη δυνατότητα να ανιχνεύει 40 στόχους ταυτόχρονα και να πλήττει τους οκτώ πιο επικίνδυνους σε ένα εύρος άνω των 100 χλμ., καθώς και  τα στρατηγικής σημασίας βλήματα Αέρος –Εδάφους SCALP, τα βλήματα εναντίον πλοίων τα EXOCET και το βλήμα αέρος- αέρος το METEOR με βεληνεκές γύρω στα 150 χιλιόμετρα.

Η χρήση του METEOR θα δώσει το πλεονέκτημα της προσβολής των τουρκικών αεροσκαφών από μεγαλύτερη απόσταση, ενώ τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα έχουν μπει στην ακτίνα των τουρκικών AMRAAM (100 χιλ). Διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά και οπλικά σύστημα, έναν προηγμένο προειδοποιητικό δέκτη ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών συστημάτων παρακολούθησης και  ένα ολοκληρωμένο σύστημα  αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου το SPECTRA, το οποίο προστατεύει το αεροσκάφος από Αεροπορικές και Επίγειες απειλές.

Η χώρα μας όμως πέραν της απόκτησης των Rafale, οφείλει να κάνει και  την αποφασιστική κίνηση  για την απόκτηση των Γαλλικών  φρεγατών  BELHARRA με τα βλήματα SCALP NAVAL, με εμβέλεια μεγαλύτερη των 1000 χιλιομέτρων, (Στρατηγική αποτροπή για την Ελλάδα), οι οποίες μαζί  με τα Rafale και τα F-16 VIPER, θα μας καταστήσουν κυρίαρχους  της Μεσογείου και να προχωρήσει σε ανοιχτή Συμφωνία αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία, ίσως και με την Αίγυπτο. Έτσι θα ενισχύσει την δική της Αποτρεπτική αξιοπιστία και θα εξουδετερώσει τις ολέθριες υποψίες ότι υιοθετεί τον Κατευνασμό.

One thought on “DEFEA 2021 | «Κλέβουν τις εντυπώσεις» τα Rafale με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *