Κ.Γρίβας:Η Ελλάδα δεν είναι ο Δαβίδ και η Τουρκία δεν είναι ο Γολιάθ

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:32 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η Ελλάδα δεν είναι ο Δαβίδ και η Τουρκία δεν είναι ο Γολιάθ – Κ. Γρίβας στον FOCUS FM-ΗΧΗΤΙΚΟ

«Μαύρη μέρα για την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ και του ΕΚΠΑ, Kωνσταντίνος Γρίβας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη, σημείωσε ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο» λέγοντας ότι «αυτή η βδελυρή ενέργεια που γίνεται σήμερα στην Αγία Σοφία αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επεκτατικής γεωστρατηγικής της Τουρκίας, είναι πακέτο με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στο Αιγαίο». «Με την κίνησή της αυτή η Τουρκία, διακηρύσσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο πυρήνας της γεωπολιτικής της ταυτότητας είναι η κατάκτηση και η ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας» υπογράμμισε ο κ. Γρίβας.

«Οι Τούρκοι το ένα που έχουν, το κάνουν δέκα ή εκατό επικοινωνιακά, και προβάλλουν μία εικόνα υπερδύναμης που είναι “φούσκα”. Εμείς, το ένα που έχουμε επικοινωνιακά το κάνουμε μισό και προβάλλουμε μια εικόνα αδυναμίας που δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο» ανέφερε ο ίδιος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αναμέτρηση Δαβίδ-Γολιάθ «σε καμία περίπτωση», όπως τόνισε. «Δυστυχώς, ένα κομμάτι διαμορφωτών γνώμης εντός της Ελλάδας, που λειτουργούν ως η εμπροσθοφυλακή της τουρκικής πολεμικής μηχανής, έχουν καλλιεργήσει την εικόνα ότι εμείς είμαστε κατά κάποιο τρόπο η Μάλτα και πρέπει να πολεμήσουμε τις ΗΠΑ, εάν έρθει η κακιά η ώρα.» τόνισε ο κ. Γρίβας.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, βάσει επίσημων αριθμών, υπάρχουν ποιοτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε κάποια κρίσιμα οπλικά συστήματα και ισορροπία στα οπλικά συστήματα και ποσοτικά.» κατέληξε.

Εκτός από τον καθηγητή Γρίβα συνέντευξη έδωσε κι ο επικεφαλής του militaire.gr Πάρις Καρβουνόπουλος, ο οποίο μιλώντας στον FOCUS FM και στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση εξέφρασε την εκτίμηση ότι Oruc Reis θα αποπλεύσει

ωστόσο οι Τούρκοι δεν θα τραβήξουν τόσο το σχοινί ώστε να σπάσει προσδιορίζοντας χρονικά την επόμενη φάση της κλιμάκωσης το Φθινόπωρο, οπότε και όπως ανακοίνωσαν θα στείλουν γεωτρύπανο σε περιοχές ελληνικών συμφερόντων.

Όπως τόνισε “Το θέμα είναι να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές που θα κάνει η κυβέρνηση ώστε να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση”.

Χαρακτήρισε ακατανόητη τη μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ λέγοντας ότι οι δικαιολογίες που ακούγονται ότι δεν θέλουν να δραματοποιήσουν την κατάσταση είναι αστείες.

“Το ΚΥΣΕΑ δεν υπάρχει για να επιλέγουμε τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και των σωμάτων ασφαλείας. Υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις, και οι δικαιολογίες που ακούγονται είναι αστειότητες …Νομίζω ότι ζούμε κατάσταση Ιμίων”.

Ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας μας κινητοποιήθηκε γρήγορα επεσήμανε ο Π. Καρβουνόπουλος από την άλλη όμως διαπιστώνω ότι σε επίπεδο κυβερνητικό υπάρχει δίλλημα για το πως θα διαχειριστούμε την κρίση.

“Αυτό το δίπολο δεν είναι καλό σε αυτές τις καταστάσεις”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Π. Καρβουνόπουλου στον FOCUS FM, εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *