Εμβόλια – Ανοσία Αγέλης – Εκατόμβες Νεκρών | Ατομική ή Κυβερνητική η Ευθύνη;

Εμβόλια - Ανοσία Αγέλης - Εκατόμβες Νεκρών | Ατομική ή Κυβερνητική η Ευθύνη;

Εμβόλια – Ανοσία Αγέλης – Εκατόμβες Νεκρών | Ατομική ή Κυβερνητική η Ευθύνη;

Είναι 9 Φεβρουαρίου και οι νεκροί που καταγράφησαν χθες έφτασαν τους 108. Μια ακόμη θλιβερή ημέρα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι κάτι έχει πάει στραβά στην Ελλάδα με τη διαχείριση του κορονοϊού.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όλοι το βλέπουν πλην της κυβέρνησης. Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Κάθε μέρα χάνουμε ένα μικρό χωριό, κάθε μέρα θρηνούμε ένα «Μάτι», όλοι βλέπουν πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Μόνο η κυβέρνηση παρουσιάζει ως εικόνα πως είναι όλα υπό έλεγχο.

Βέβαια να θυμήσουμε πως η κυβέρνηση από το Νοέμβριο έλεγε ότι θα μειωθούν σημαντικά οι νεκροί όσο πλησιάζουμε στις γιορτές. Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ συνεπώς πώς θα αιτιολογηθεί ο υψηλός αριθμός των νεκρών;

Υποτίθεται ότι ο αριθμός των θανάτων θα ήταν πολύ μικρότερος όσο επικρατούσε η παραλλαγή Όμικρον. Κι όσο αυξάνονταν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Όμως, πλέον βλέπουμε ότι περνά και ο Φεβρουάριος με τους νεκρούς να μη μειώνονται και με την Ελλάδα να χάνει πολίτες που δεν περισσεύουν.

Τι έχει πάει στραβά; Κυβερνητικοί παράγοντες και κυρίως όσοι κάνουν την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζουν ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι, ότι φταίει η μετάλλαξη, ότι είναι ηλικιωμένοι που πεθαίνουν κ.λπ.

Δεν είναι ψέμα πως ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τη βαριά νόσηση. Δεν είναι ψέμα πως η πλειοψηφία των θανόντων είναι άνθρωποι μη εμβολιασμένοι.

Δεν έχουμε μάθει, όμως, πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Πόσοι είναι νεκροί κάθε μέρα επειδή διασωληνώθηκαν σε έναν απλό θάλαμο επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια ή επειδή δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό.

Δε μας έχουν πει από την κυβέρνηση τι γίνεται με τους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι καλύπτουν και του συναδέλφους τους που ως ανεμβολίαστοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αναφέρουν συνέχεια την καραμέλα των 12 χιλιάδων προσλήψεων αλλά δε λένε ότι έχουν γίνει περισσότερες αποχωρήσεις και το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Επίσης, δεν έχουν μιλήσει για την παντελή απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πριν δηλαδή φτάσουμε στα νοσοκομεία.

Μόλις χθες με δημοσίευμα των Νέων, διέρρευσε η κυβέρνηση το… σχέδιό της να εντάξει και τους ιδιώτες στην Πρωτοβάθμια.

%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE 5

Μήπως είναι πολύ αργά; Μήπως έπρεπε να γίνει νωρίτερα αυτό;

Δυστυχώς η υπόθεση της πανδημίας ανέδειξε μια ακόμη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου έδιωξε υπουργό, υφυπουργό, επικεφαλής ΕΟΔΥ και μπήκαν άλλοι στη θέση τους, που προφανώς λαμβάνουν εμπιστοσύνη ως καλύτεροι των προκατόχων τους.

Δε μάθαμε ποτέ γιατί ο Τσιόδρας αποσύρθηκε ή τον «απέσυραν». Είναι κοινό μυστικό ότι υπήρξε σφοδρή σύγκρουση με στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο κος Σκέρτσος, που ενώ άκουγαν τις εισηγήσεις των ειδικών, τελικά έπαιρναν αποφάσεις με βάση το πολιτικό κόστος.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η κυβέρνηση συνεχίζει να προτάσσει ως λύση την ανοσία της αγέλης. Όπως έκανε δηλαδή με τις πυρκαγιές στην Εύβοια που περίμενε να σβήσουν μόνες τους, έτσι και τώρα περιμένει τον Μάρτιο για να πέσουν τα κρούσματα.

Να κάνουμε μία παρένθεση στο θέμα της ανοσίας της αγέλης.

«Δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης». Αυτό ξεκαθάρισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο επιστήμονας τόνισε ότι αυτή ήταν μία ελπίδα που είχαν αναπτύξει οι ειδικοί αρχικά, για να προσθέσει πως αυτό το σενάριο δεν υπάρχει καν πλέον. «Είχαμε μια ελπίδα αρχικά» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα χαρακτηριστικά της νόσου, αλλά και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, ειδικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον.

Πιο αναλυτικά, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open , στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου και της Ευλαμπίας Ρέβη, ο καθηγητής εξήγησε πως «η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας», καθώς, όπως επισήμανε, «κάποιος που έχει νοσήσει με κορονοϊό, μπορεί να ξανακολλήσει τρεις-τέσσερις μήνες μετά».

«Μετά από δύο-τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, αλλά ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από 50%, αν και εφόσον έλθεις σε επαφή με τον ιό», επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ας επιστρέψουμε όμως στο παρόν.

Με τον ρυθμό ημερησίων θανάτων που έχουμε, τις επόμενες 20 ημέρες θα θρηνήσουμε 1.500 με 2.000 άτομα. Πολλά εκ των οποίων θα έχουν πεθάνει γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό, γιατί έχουν εξαντληθεί οι υπάρχοντες, γιατί γίνονται διασωληνώσεις στον διάδρομο.

Και θα πεθάνουν και πολλοί άλλοι που δεν καταγράφονται ως θύματα της πανδημίας, αλλά πεθαίνουν από άλλες αρρώστιες γιατί αμελούν την υγεία τους ή γιατί δεν τολμούν να πάνε σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες λένε ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι θάνατοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των νοσοκομείων.

Τι έχουν να απαντήσουν γι’ αυτό στην κυβέρνηση;

Τι έχουν να πουν οι επιστήμονες, που δυστυχώς κάποιοι εμφανίζονται ως τηλεσταρ;

Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι ειδικοί και γιατροί που δεν προλαβαίνουν να πάνε από κανάλι σε κανάλι και από εκπομπή σε εκπομπή;

Και κυρίως τι έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που για την υπόθεση της πανδημίας είναι πλέον παντελώς «εξαφανισμένος» αφού τώρα η ατζέντα είναι αρνητική και προκαλεί ζημιά στην εικόνα του;

Ερωτήματα που είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν.

Διότι προφανώς δεν υπάρχει μόνο «ατομική ευθύνη» για τις καθημερινές εκατόμβες.

One thought on “Εμβόλια – Ανοσία Αγέλης – Εκατόμβες Νεκρών | Ατομική ή Κυβερνητική η Ευθύνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *