Άδωνης Γεωργιάδης | Ο Πορθητής της Παιδείας με συνεργασία Κεραμέως

Η «Ελληνική Αγωγή», το πνευματικό – επιχειρηματικό δημιούργημα του… πολυπράγμονα υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη περιβάλλεται πλέον από το κύρος της εκπαιδευτικής επιστημοσύνης του Υπουργείου Παιδείας.

Παρανομίες και φτηνές δικαιολογίες

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής ενέκρινε για το τρέχον σχολικό έτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον 14 προγράμματα της ιδιωτικής (!) εταιρείας του υπουργού, με «σύγχρονο εκπαιδευτικό, επιστημονικό περιεχόμενο» του τύπου: «Δεν υπάρχει άλλη ινδοευρωπαϊκή φυλή στον κόσμο,… μας κλέψανε τα σύμβολα».

Τα προφανή ναζιστοπαραληρήματα ( «ο Άριος είναι ο Έλληνας») που περιέχονται στο παραπάνω video της ιδιωτικής επιχείρησης του κ. Γεωργιάδη εκφέρονται με άπταιστη «μαλλιαρή», κι όχι στην αρχαιοελληνική, την οποία άλλωστε έχει πάρει υπό μάλης ο υπουργός, διότι μονάχα αυτός και οι όμοιοί του στην «Ελληνική Αγωγή» καταλαβαίνουν την αξία της στην εκπαίδευση. Με το αζημίωτο, όπως αποδεικνύεται! Ω καιροί, ω ήθη.

Αρχαία ελληνικά τώρα και για… σκύλους

Όπως για κάθε δική του αμετροέπεια επικαλείται την αντιπολιτευτική αντισύριζα καραμέλα, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώντας ότι έχει να κάνει με «κουτούς πολίτες» μετά την αποκάλυψη του θέματος από εκπαιδευτικό, έσπευσε να δηλώσει πως οι αντιδράσεις προκλήθηκαν γιατί «ο Σύριζα έχει απέχθεια για τα Αρχαία Ελληνικά».

Χαρακτηριστικό δείγμα αχαρακτήριστης πράξης στο εκπαιδευτικό υλικό της υπουργικής εταιρείας, είναι η δράση όπου οι μικροί μαθητές διαβάζουν αρχαία κείμενα σε σκύλους.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή εκπαιδευτικών οι οποίοι διαμηνύουν στην κ. Κεραμέως ότι αυτά δεν πρόκειται να τα βάλουν στις τάξεις. «Ποιος εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του θα μπορούσε άραγε να βάλει στην τάξη του αντιεπιστημονικό και στα όρια του αξιόποινου παιδαγωγικό υλικό;» γράφουν.

Άδωνης Γεωργιάδης: Ο «Άριος»  πορθητής  της Παιδείας με δεκανίκι Κεραμέως 428042 photo

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι η «φτηνή» δικαιολογία Γεωργιάδη, πως τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, εφόσον το ζητήσουν (!) εκπαιδευτικοί ή σύλλογοι γονέων. Δηλαδή με την «πλάτη» Κεραμέως… αλλοιώνουμε και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μας «πουλάει» την καραμπινάτη παρανομία της παρουσίας εταιρείας του στο Δημόσιο, ως θεμιτή – εθελοντική συνεισφορά! Της κυβέρνησης των αρίστων που καρατόμησε τον κο Λιβανό από Υπουργό, πριν λίγες μέρες, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος για το αναδειχθέν θέμα.

Αφήνουμε στην άκρη το περιεχόμενό τους, για το οποίο είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η εισαγωγή των μαθημάτων της «Ελληνικής Αγωγής» στα δημόσια σχολεία, έγινε «με έγκριση της πρώην Γ.Γ. του υπουργείου, η οποία επικαλείται «εντολή υφυπουργού».

Παρακμιακές επιλογές Κεραμέως

Επόμενο ήταν να ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση στο twitter και για τους «επιτυχημένους» χειρισμούς της Νίκης Κεραμέως, η οποία έχει ανοίξει εδώ και καιρό τις πόρτες των σχολείων, σε πλήθος εταιρειών που «πωλούν» αμφιλεγόμενα προγράμματα, πέρα από τα φληναφήματα της «Ελληνικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων η κ. Κεραμέως, μόλις προ ημερών, ανακάλεσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» που ενοχοποιούσε όσες γυναίκες εργάζονται ότι δεν γεννάνε, δεν γίνονται καλές μάνες και όχι μόνον.

Μέσα σε μόλις λίγες ώρες δημιουργήθηκαν περισσότερα από 3.300 tweets.

Στο επόμενο tweet o κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράφει καθημερινά συμβόλαια με τους επενδυτές- συμμάχους, μας παραδίδει μαθήματα βυζαντινής ιστορίας και …”τιμιότητας”.

Στου Μαξίμου συλλέγουν… «επευφημίες» μέσω Twitter

Κι ενώ η νέα πατέντα της κυβέρνησης των αρίστων, με σφραγίδα Γεωργιάδη – Κεραμέως, παραβιάζει εξόφθαλμα Σύνταγμα και νόμους (και στο πνεύμα και στο γράμμα), που απαγορεύουν οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρακαλώ) να συνάπτει οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος αυτού ή τρίτων, το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά, συλλέγοντας προφανώς tweets.

Ή ελπίζοντας ότι θα ξελασπώσει με τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα της στρεψόδικης πονηριάς Γεωργιάδη, πως τάχα «εμείς εθελοντικά δίνουμε τα φώτα μας», για να… σηκωθεί λίγο ψηλότερα η Παιδεία!

Τι να πρωτοπρολάβει, άλλωστε το Μαξίμου! Την αντικατάσταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, μετά τη μνημειώδη πλην ειλικρινέστατη παραδοχή του, ότι «υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά την εποποιία των αποζημιώσεων του 2007»;

Τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Λάρκο, την τραγωδία του ΕΣΥ, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση που χτυπά κάθε νοικοκυριό;

Άλλωστε, τα καμώματα του δίδυμου Γεωργιάδη- Κεραμέως, μέσα σε αυτό το γκρίζο φόντο του κυβερνητικού εκτροχιασμού, δεν είναι παρά μια ακόμη ζωηρόχρωμη πινελιά της αποτυχίας των αρίστων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *