ΗΠΑ | Η κινέζα “Τζειμς Μποντ” αποσπούσε αμερικανικά κρατικά μυστικά | Τους έριχνε στο κρεβάτι

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:08 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
ΗΠΑ | Η κινέζα "Τζειμς Μποντ" αποσπούσε αμερικανικά κρατικά μυστικά | Τους έριχνε στο κρεβάτι

Στην Αμερική, η Κινέζα κατάσκοπος ήταν γνωστή ως Κρίστιν Φανγκ. Kανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν είναι το πραγματικό της όνομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιούσε το σεξ ως όπλο για να υποκλέπτει μυστικά από αξιωματούχους των ΗΠΑ

Η Κινέζα βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI, όταν άρχισε να κινεί υποψίες καθώς διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό με δυο δημάρχους σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ. Κι όταν κατάλαβε ότι την παρακολουθούν επέστρεψε στην πατρίδα της.

Η Φανγκ Φανγκ διοργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά και με τον τρόπο αυτό προσέγγιζε Αμερικανούς αξιωματούχους. Στη συνέχεια τους φλέρταρε κι όταν έπεφταν στα δίχτυα της, τους αποσπούσε κρατικά μυστικά. Η δράση της Κινέζας κατασκόπου στην Αμερική αποκαλύφθηκε πρόσφατα αν και η… δουλειά της ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2015.

Οι αξιωματούχοι που προσέγγιζε η Φανγκ Φανγκ δεν ήταν τυχαίοι: ήταν δήμαρχοι, βουλευτές και γερουσιαστές της Καλιφόρνια.

ΗΠΑ | Η κινέζα "Τζειμς Μποντ" αποσπούσε αμερικανικά κρατικά μυστικά | Τους έριχνε στο κρεβάτι

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η Φανγκ ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail: «Η Κινέζα συναντιόταν με γερουσιαστές, επιχειρηματίες, δημάρχους αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους ενώ είναι άγνωστο τι πληροφορίες έχει συλλέξει αλλά και αν τις έχει μοιραστεί».

Ένας εκ των θυμάτων της Κινέζας Φανγκ Φανγκ ήταν και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Έρικ Σουάλγουελ, με το γραφείο Τύπου του να δηλώνει στην εφημερίδα «Sun»: «Ο γερουσιαστής έχει δώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο με το οποίο γνωρίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια και δεν έχει επαφές μαζί του για πάνω από έξι. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω».

Ο Έρικ πάντως αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με την Κινέζα κατάσκοπο επειδή βρίσκεται, όπως είπε, και ο ίδιος στο στόχαστρο και κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για τις αποκαλύψεις. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αποκαλεί κίνδυνο για τη χώρα.

chinese12

Ο ίδιος θεωρεί ότι η οικογένεια Τραμπ αποκάλυψε τώρα την υπόθεση, σε μία προσπάθεια να τον δυσφημίσει.

Ο Σουάλγουελ ήταν άγαμος την περίοδο που έκανε παρέα με την Φανγκ από το 2012 έως το 2015.

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ Τραμπ είχε αποκαλύψει σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η Φανγκ κοιμόταν με τον Σουάλγουελ.

Από την πλευρά τους, Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση που είδε για πρώτη φορά το φως δημοσιότητας από τον αμερικανικό ιστότοπο «Axios» δείχνει τους πολιτικούς στόχους της Κίνας.

chinese1

Όταν το FBI ενημέρωσε τον Σουάλγουελ για τις προθέσεις της Κινέζας ερωμένης του το 2015, αυτός απομακρύνθηκε. Η Φανγκ Φανγκ είχε προσεγγίσει και άλλους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές όπως τον Τάλσι Γκάμπαρντ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», όταν η Φανγκ πρωτοήρθε στις ΗΠΑ, ήταν περίπου 20 ετών. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια «State University East Bay». Διετέλεσε πρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φοιτητών και των Αμερικανικών Δημοσίων Υποθέσεων της Ασίας του Ειρηνικού Νησιωτικού (APAPA). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φανγκ χρησιμοποίησε αυτές τις θέσεις για να έχει άκρες στους τοπικούς πολιτικούς κύκλους. Προσκαλούσε γερουσιαστές και βουλευτές, πολιτικούς και Κινέζους πρόξενους να παρακολουθούν μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ίδια.

Πηγές πάντως ανέφεραν στον ιστότοπο Αxios ότι, μία από τις στενές επαφές που είχε ήταν με τον πρώην δήμαρχο του Φρέμοντ Μπιλ Χάρισον.

chinese13

κείμενο Μίνα Αγγελίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *