Το δεξιό και ακροδεξιό «Game of Thrones» | Κόμματα στην… κλίνη του Αρείου Πάγου

vouli olomeleia

Το Μέγαρο Μαξίμου, και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο οργανισμός της ΝΔ, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο που εκτείνεται από τα δεξιά έως τα ακροδεξιά της καθώς και το κόμμα Κασιδιάρη. Ένας χώρος κατακερματισμένος μέσα από το… πλεόνασμα φιλοδοξίας που καταθέτει καθένας από τους αρχηγούς και τους ηγετίσκους των δεξιότερων, της ΝΔ, και ακροδεξιών «βασιλείων».

Δεδομένη και η απάντηση στο γιατί τέτοιο… περίσσιο ενδιαφέρον από το «γαλάζιο» στρατόπεδο για το τι συμβαίνει στα ενδότερα της κατακερματισμένης ακροδεξιάς. Οι εξελίξεις, οι ζυμώσεις και οι κινήσεις των αρχηγών της ακροδεξιάς – υπερδεξιάς είναι πιθανό, σε πρώτο χρόνο, να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρώτη εκλογική μάχη. Αλλά και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, ενδεχομένως, στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Βλέπετε ο στόχος της αυτοδυναμίας στον εκλογικό ορίζοντα, της δεύτερης κάλπης, πηγαίνει μακρύτερα ή έρχεται πιο κοντά ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που τελικά θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής.

Με σκοπό να περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι και να βρεθούν στα έδρανα της Βουλής από τον συγκεκριμένο χώρο δήλωσαν στον Άρειο Πάγο εκλογική συμμετοχή: Η Ελληνική Λύση (Κυριάκος Βελόπουλος), η Πατριωτική Ένωση-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, στην οποία προσχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η Πατρίδα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το ΕΑΝ (Αναστ. Κανελλόπουλος), Έλληνες (Ηλίας Κασιδιαρης), Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες (Νίκος Νικολόπουλος), Εθνική Δημιουργία (Θάνος Τζήμερος-Φαήλος Κρανιδιώτης) και άλλα λιγότερο προβεβλημένα κόμματα που κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Αλλαγή δεδομένων…

Τα… δεδομένα μάλιστα των δημοσκοπήσεων, του προηγούμενου διαστήματος, που εμφανίζονταν στην πολιτική καθημερινότητα «έβλεπαν» είτε σημαντική αύξηση της δύναμης είτε κατέγραφαν αξιοπρόσεκτη δυναμική τόσο της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου όσο και για το κόμμα του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη αλλά και για την Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στην οποία εσχάτως προσχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ωστόσο, δεδομένο αξιοπρόσεκτο και αυτό, κόμματα που εμφανίζονταν να ψαλιδίζουν σημαντικό ποσοστό από τη ΝΔ, επιτυγχάνοντας παράλληλα, θεωρητικά, να αγγίξουν ή να υπερβούν κατά πολύ το 3% εισόδου στη Βουλή, εκτινάσσοντας ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο το ποσοστό αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές, πλέον βρίσκονται είτε εκτός εκλογικής μάχης είτε μετρούν απώλειες δυνάμεων.

… και νέο σκηνικό

Δεδομένο, ένα ακόμη, είναι το γεγονός πως το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που θα κορυφωθεί προσεχώς, την διαδικασία ανακήρυξης συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η λίστα με τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Μέχρι τότε, μένοντας να φανεί τι θα πράξει το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου βάσει της κυβερνητικής ρύθμισης, για τον αποκλεισμό της εκλογικής καθόδου Κασιδιάρη, το σκηνικό που έχει ήδη διαμορφωθεί βρίσκει:

-Σε περιδίνηση, η οποία μένει να φανεί αν θα επηρεάσει και σε τι βαθμό τα εκλογικά ποσοστά, την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην οποία περισσεύουν οι κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν περί αποστασίας βουλευτών του μετά την εκλογική αναμέτρηση με σκοπό τη στήριξη της ΝΔ. Η συνοχή του κόμματος έχει πληγεί με καταγγελίες και με την κατάσταση να οδηγείται στα δικαστήρια και στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος.

-Ο Άρειος Πάγος έθεσε εκτός εκλογικής αναμέτρησης την κάθοδο του κόμματος Εμφιετζόγλου εξαιτίας των συμβόλων και γιατί το όνομα του κόμματος ανήκει σε άλλο κόμμα.

-Το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου δέχτηκε την προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σχετικά με την ονομασία του κόμματος «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το κόμμα της οποίας μένει εκτός της εκλογικής μάχης.

Κοινό μέτωπο;

Καθώς οι κομμένοι από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην ενδεχόμενη δεύτερη κάλπη και στην αυτόνομη κάθοδο τους με διαφορετικό όνομα και έμβλημα καταγράφονται, στα αξιοπρόσεκτα των ημερών, οι δημόσιες τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, σε συνέντευξη του, έκανε λόγο για «πανστρατιά όλων των δυνάμεων που παράνομα κόπηκαν στον Α.Πάγο για να τσακίσουμε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΝΔ! Μη συμπεριφέρεστε όπως τον 2ο αι πΧ, που οι Ρωμαίοι τσάκιζαν Έλληνες και οι Έλληνες σκοτωνόταν μεταξύ τους!Έτσι οι Ρωμαίοι υποδουλώσαν όλους τους Έλληνες».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχολίασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «Η δήλωση-πρόσκληση @velopky για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά από τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα. Στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση».