«Ζυμώσεις» στην υπερδεξιά – ακροδεξιά πολυκατοικία | Οι τσακωμοί, το μπλόκο σε Μπογδάνο | Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη

kalpi ekloges

Χάος παρουσιάζεται στα δεξιά της… δεξιάς πολυκατοικίας, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Υπερδεξιά κόμματα βλέπουν την πόρτα της εξόδου, γιατί κρίθηκε ότι πήραν το όνομα άλλου κόμματος, το μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου με ορατό κίνδυνο το “μπλόκο”, το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου επανέκαμψε χωρίς τη στήριξη της “βάσης” και των ακολούθων του Ηλία Κασιδιάρη με αβέβαιη την οργάνωσή του για τη συμμετοχή του τελικά στις εκλογές γιατί δεν έχει μηχανισμό, ενώ στην Ελληνική Λύση έχουμε βροχή μηνύσεων μετά τις καταγγελίες του Κυριάκου Βελόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών του με αντάλλαγμα την αποστασία και τις κατηγορίες των βουλευτών του ότι έδιναν 500 ευρώ μαύρα κάθε μήνα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Πάντως το χάος αυτό στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας δεν την ωφελεί άμεσα.

Εκτιμάται ότι δεν θα μετακινηθούν ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων προς το κυβερνών κόμμα.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο χώρος στα δεξιά της ΝΔ αποσυσπειρώνεται και αποκτά πια δομικά προβλήματα.

446f481b1f95482c8052752d8c38db1d
«Ζυμώσεις» στην υπερδεξιά – ακροδεξιά πολυκατοικία | Οι τσακωμοί, το μπλόκο σε Μπογδάνο | Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη

“Θα με βρουν μπροστά τους”

Το πρώτο χτύπημα ήρθε για τυπικούς λόγους στο κόμμα του επιχειρηματία Εμφιετζόγλου, την Πατριωτική Ένωση, μετά από προσφυγή του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ “ΕΛ.ΛΑΣ”-ΕΛΛ.ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι του “έκλεψαν” το όνομα. Ο Άρειος Πάγος έκρινε οτι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα και πως το σύμβολο της Πατριωτικής Ενωσης (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.

“Το καθεστώς κρύβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο Αρειος Πάγος αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #Πατριωτική Ενωση και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους”, έγραψε στο Twitter ο Κώστας Μπογδάνος, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο παρών στον πολιτικό στίβο.

«Ζυμώσεις» στην υπερδεξιά – ακροδεξιά πολυκατοικία | Οι τσακωμοί, το μπλόκο σε Μπογδάνο | Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχολιάζοντας την απόφαση σε τηλεοπτική συνέντευξη, μίλησε για πολιτικό διωγμό και πραξικοπηματική απόφαση ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζει με τους δικηγόρους του το υπόμνημά του για την κρίσιμη μάχη στον Άρειο Πάγο, με έναν προφανή στόχο. Εάν τελικά το κόμμα “Ελληνες” κοπεί εξαιτίας του πρόσφατου νόμου, που αποκλείει καταδικασμένους, έστω και πρωτοδίκως, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, θα προσφύγει άμεσα στο Εκλογοδικείο, προσδοκώντας ανατροπή. Εάν οχι, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και η υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Αν και νομικοί δεν αποκλείουν, οτι σε μία τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται ο πρόσφατος νόμος να επεκταθεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης μέσα στην ημέρα, αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου μετά την προσφυγή που κατέθεσε αργά χθες βράδυ, ο επικεφαλής του κόμματος «Ελληνες» Δημήτρης Μιχάκης, που ζητεί να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη (που έχει την ονομασία Εθνικό Κόμμα Έλληνες).

Η προσοχή ωστόσο, στρέφεται στις 2 Μαΐου, οπότε σε δημόσια συνεδρίαση, ο Άρειος Πάγος θα κάνει την ανακήρυξη των κομμάτων και των συνδυασμών που θα «κατέβουν» τελικά στον στίβο των εκλογών.

Και εδώ οι δικαστές του Α1 τμήματος, αναμένεται να αντιμετωπίσουν το ερώτημα, αν το «διαζύγιο» Κασιδιάρη Κανελλόπουλου, είναι πραγματικό ή κόλπο για να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο στο κόμμα του  καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγκλειστου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Ζυμώσεις» στην υπερδεξιά - ακροδεξιά πολυκατοικία | Οι τσακωμοί, το μπλόκο σε Μπογδάνο | Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη
«Ζυμώσεις» στην υπερδεξιά – ακροδεξιά πολυκατοικία | Οι τσακωμοί, το μπλόκο σε Μπογδάνο | Τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη

Τι συμβαίνει στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Κλυδωνισμοί εμφανίζονται στην Ελληνική Λύση. Η απόφαση Βελόπουλου, να «εξορίσει» τρεις βουλευτές σε ξένες εκλογικές περιφέρειες από αυτές που εκλέχθηκαν με την υπόνοια της αποστασίας, οδήγησε σε δύο αποχωρήσεις (Μυλωνάκης, Αλεξοπούλου) και προκάλεσε θύελλες με καταγγελίες για οικονομική κακοδιαχείριση και «μαύρο» χρήμα αλλά και εκατέρωθεν μηνύσεις με απειλή συλλήψεων λίγο πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον αποχωρήσαντα βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του από τον Κυριάκο Βελόπουλο λέγοντας μάλιστα ότι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν.

Ο ίδιος προανήγγειλε μηνύσεις «προς την εφημερίδα Κόντρα, η οποία προσπάθησε να με εξοντώσει. Προφανώς θα κάνω και κατά Βελόπουλου, από αυτόν οργανώθηκαν όλα αυτά». Πρόσθεσε δε ότι, «άλλοι θα συλληφθούν στο τέλος» και έκανε λόγο για «μια μικρή μερίδα μιας πολιτικής μαφίας, με τον αυτοκράτορα ο οποίος στο τελευταίο στάδιο προσπαθεί με εξοντώσει, δεν περνάει».

Και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες

Με μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο παλαιός πολιτικός Νίκος Νικολόπουλος τάραξε τα νερά στον Άρειο Πάγο αλλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο πρόεδρος του Χριστιανικοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, πρόσθεσε την τελευταία στιγμή τη λέξη Έλληνες στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, όπως επισης και την ελληνική σημαία, με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει έλθει σε συμφωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας στον PELOPONNISOS FM 104,1, βρισκόταν πράγματι σε συζητήσεις με τον εισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Οι επαφές δεν αφορούσαν ενδεχόμενο σύμπραξης με τους «Ελληνες» του Κασιδιάρη, όπως έμμεσα διευκρίνισε, αλλά έγιναν μόλις ο Α. Κανελλόπουλος αποφάσισε να άρει την απόφαση να ηγηθεί των «Ελλήνων» και να επανενεργοποιήσει το κόμμα του, ΕΑΝ.

Μιλώντας στο PELOPONNISOS FM 104,1 ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι στρέφεται σε εκείνους τους ψηφοφόρους που έχουν αναπτυγμένο το εθνικό φρόνημα, ότι η Νέα Δημοκρατία ξέχασε τη… δάδα στα υπόγεια ενώ δήλωσε με νόημα οτι τόσες χιλιάδες ψηφοφόρων θα στερηθούν το δικαίωμά τους να εκφράσουν τον αντισυστημικό τους… έρωτα, λόγω της αντισυνταγματικής απαγόρευσης. “Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δίνουν αυτήν την ευκαιρία στις 21 Μαΐου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *