Αγγελικούσης | Παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η υγεία του

Αγγελικούσης | Παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η υγεία του

Για τρίτη ημέρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση ο μεγαλοεφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αφού πρόκειται για την κορυφαίο ιδιώτη πλοιοκτήτη του κόσμου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η κόρη του Μαρία Αγγελικούση η οποία ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, δήλωσε αργά χθες το βράδυ:

«Κατανοούμε πλήρως και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό, στο μεταξύ όμως παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα του πατέρα μου και της οικογενείας του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ».

Ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στην κόρη του Μαρία, παραμένοντας όμως ενεργός στα ναυτιλιακά δρώμενα.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Μαρία Αγγελικούση, αναλάμβανε όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στην επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε τον δικό της διοικητικό κύκλο και αποφάσισε να απομακρυνθούν κορυφαία διεθνώς στελέχη που συνέβαλαν ως συνεργάτες του πατέρα της, Γιάννη, στην γιγάντωση του Ομίλου τα τελευταία 40 χρόνια.

Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση, έχει το όνομα της γιαγιάς της, Μαρίας Παπαλιού. Σπούδασε ιατρική και άσκησε το επάγγελμα επί οκτώ χρόνια, στην Μεγάλη Βρετανία, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Όμιλο και τη ναυτιλιακή βιομηχανία στις αρχές της δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Είναι τρίτη γενιά πλέον της οικογένειας που ασχολείται με την πλοιοκτησία, μετά τον παππού της Αντώνη και τον πατέρα της.

Όσο εξασκούσε το ιατρικό επάγγελμα προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς σε δοκιμαζόμενες από φτώχεια και εμφύλιες συγκρούσεις χώρες του τρίτου κόσμου, κάποιες φορές και μέσα στη ζούγκλα πολύ μακριά από τον πολιτισμό, όπου η οικογένειά της έχανε κάθε επαφή μαζί της.

Για την ενασχόλησή της με τη ναυτιλία και τον λόγο που άφησε την ιατρική έχει μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξή της σε αγγλόφωνο περιοδικό:

«Η συναναστροφή ως γιατρός με πολύ κόσμου και η ικανότητα που αποκτάς να «διαβάζεις» τους ανθρώπους είναι και αυτό κλειδί για την ενασχόλησή μου με τη ναυτιλία». Η Μαρία Αγγελικούση αποφεύγει την επίδειξη πλούτου αποφεύγει το lifestyle για αυτό και βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο αυτό είναι δυνατόν.

Πριν από πέντε περίπου χρόνια απασχόλησε τα ΜΜΕ για θέμα εκτός ναυτιλίας, μία από τις ελάχιστες φορές, αφού γράφτηκε ότι αγόρασε, έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ, την πολυτελή βίλα του Mr Nammos, Φραντζέσκου Ζαννή. Το υπερπολυτελές σπίτι είναι ένα από τα πιο επιβλητικά του νησιού βρίσκεται στην τοποθεσία Φανάρι κοντά στα Παραδείσια.

Πριν η Μαρία Αγγελικούση νοίκιαζε το συγκεκριμένο τριώροφο σπίτι, το οποίο είχε λατρέψει σε βαθμό να το αγοράσει μόλις βγήκε προς πώληση.

Η ίδια αναγνωρίζει στους γονείς της, Γιάννη και Ελίζαμπεθ, η οποία κατάγεται από το Χιούστον του Τέξας, ότι εκτός από τις αρχικές συμβουλές που τις έδωσαν, στη συνέχεια την άφησαν ελεύθερη να χαράξει τη δική της ρότα στην ναυτιλιακή επιχείρηση, μαθαίνοντας από τα λάθη της:

«Ο πατέρας μου, μού έμαθε να σκέφτομαι έξω από τα συνήθη πλαίσια, να είμαι ευφάνταστη και με δίδαξε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντοτε λύση».

Τα κοινά σημεία που έχει με τον πατέρα της, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του επιχειρηματικού τους κύκλου, είναι η διορατικότητα και το πείσμα.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία ο Όμιλος με τρεις εταιρείες έχει στόλο ο οποίος αποτελείται συνολικά από 149 πλοία. Η Maran Dry έχει 49 φορτηγά με μέσο όρο ηλικίας τα 9 έτη. Η Maran Tankers έχει 54 crude oil tankers εκ των οποίων δύο είναι υπό ναυπήγηση. Η Maran Gas έχει 46 πλοία, εκ των οποίων 36 LNG στο νερό, 9 υπό ναυπήγηση και μία πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης LNG γνωστή ως FSRU.

aggelikousis 1

Γιάννης Αγγελικούσης: To μήνυμα της κόρης του προς τους εργαζόμενους του Ομίλου

Μήνυμα στα στελέχη του Ομίλου Αγγελικούση έστειλε χθες η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση, Μαρία, η οποία συνδιοικεί τις επιχειρήσεις της οικογένειας. Μέσω του μηνύματος, αφού περιγράφει την κατάσταση του πατέρα της ως κρίσιμη αλλά σταθερή τους παροτρύνει, όπως θα έκανε και εκείνος να συνεχίσουν την εργασία τους με τη φράση «business as usual».

Πιο συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί συνεργάτες, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι ο πατέρας μου αρρώστησε το πρωί του Σαββάτου. Παραμένει σε νοσοκομείο στην Αθήνα σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο πατέρας μου λαμβάνει την καλύτερη ιατρική φροντίδα.

Προς τα παρόν θα έχω τον ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου του Ομίλου. Με την ευκαιρία θέλω να σας πω, σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, ότι νιώθω εξαιρετικά προνομιούχος και με τιμά που εργάζομαι με μία ομάδα επαγγελματιών τόσο υψηλά καταρτισμένων και αφοσιωμένων σε έναν Όμιλο που είναι ο καλύτερος και οικονομικά σθεναρός.

Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα αναμένει καθένας από εσάς και όλοι μαζί να συνεχίσετε στη διάρκεια της απουσίας του, το «business as usual». Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεχιζόμενη σκληρή δουλειά και υποστήριξη.

Μαρία Αγγελικούση».

Η Μαρία Αγγελικούση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, δήλωσε πως «κτανοούμε πλήρως και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό, στο μεταξύ όμως παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα του πατέρα μου και της οικογενείας του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.