Σχολεία | Εξώδικα στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών

Σχολεία | Εξώδικα στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών

Σχολεία | Εξώδικα στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών

Tι αναφέρει  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – Την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, απαιτεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που -όπως αναφέρει – έχει στείλει μέχρι και εξώδικα στο υπουργείο Παιδείας, «μήπως και πράξουν τα αυτονόητα».

Αναλυτικότερα, σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλει ότι έχουν κενά 44 ωρών στο σχoλείο, αφού δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες Μαθηματικών, Φυσικής, Πληροφορικής και Τεχνολογίας, «παρά τις συνεχείς επιβεβαιώσεις από αρμοδίους (Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας κ.α) ότι θα “τακτοποιηθεί” το σχολείο μας στην επόμενη φάση των αναπληρωτών».

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε μέσω αυτής της επιστολής εξαιτίας των παρακάτω λόγων:

Στο σχολείο μας, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στην Τούμπα, δηλαδή δεν βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ παρά τις συνεχείς επιβεβαιώσεις από αρμοδίους (Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης, Δ/νση Δευτεροβάθμιας κ.α) ότι θα “τακτοποιηθεί” το σχολείο μας στην επόμενη φάση των αναπληρωτών!

Ως Σύλλογος έχουμε συντάξει τρία έγγραφα, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατόπιν αλλεπάλληλων τηλεφωνημάτων, λαμβάνουμε πάντα την επιβεβαίωση ότι θα λυθεί το πρόβλημά μας άμεσα.

Τα κενά του σχολείου μας φαίνεται να μην εστάλησαν εγκαίρως και κατά προτεραιότητα, όπως συμβαίνει στα πρότυπα σχολεία, ώστε να συμπεριληφθούν στην Α’ Φάση των αναπληρωτών στις 4-9-2023. Και ενώ μας διαβεβαίωσαν ότι θα καλυφθούν τα κενά στη Β’ Φάση, εντούτοις αυτό δεν συνέβη, εκτός από μία Βιολόγο που τοποθετείται για 3 μόλις ώρες στο σχολείο μας, τη στιγμή που έχουμε κενά 44 ωρών.

Και ενώ ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας ότι προηγούνται τα λύκεια, στον πίνακα αναπληρωτών της Β’ Φάσης πολλά γυμνάσια καλύπτουν αν όχι όλα, κάποια από τα κενά τους με αναπληρωτές.

Και επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, φτάσαμε στο σημείο να στείλουμε εξώδικα μέχρι και στο Υπουργείο μήπως πράξουν τα αυτονόητα, που είναι η ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο σχολείο μας.

Για τους παραπάνω λόγους:

-Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο μας, αναπλήρωση των χαμένων ωρών καθώς επίσης και εξασφάλιση καθηγητών και για τα επόμενα χρόνια.

-Να ερευνηθεί αν υπάρχουν ατομικές ευθύνες για αυτή τη δυσλειτουργία που προκλήθηκε και αν υπάρχουν να αποδοθούν

-Επικρατεί έντονη ανησυχία για την “επόμενη μέρα”, αν δηλαδή και την επόμενη σχολική χρονιά θα αντιμετωπίσουμε πάλι κενά σε βασικά μαθήματα και θα υποστούν τα παιδιά μας την ίδια ταλαιπωρία, αφού οι περισσότεροι καθηγητές είναι ή από απόσπαση ή αναπληρωτές.

– ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ γενικότερα η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Πολλοί γονείς έχουν καταφύγει στα ιδιαίτερα ή σε φροντιστήρια για να καλύψουν τα κενά.

-Καταστρατηγούνται βασικές αρχές που ισχύουν για τα Πρότυπα Σχολεία (π.χ. καθηγητές με αυξημένα προσόντα, κατά προτεραιότητα τοποθετήσεις κα)

Για τους παραπάνω λόγους καταθέτουμε την ανωτέρω επιστολή διαμαρτυρίας προς δημοσιοποίηση στα Μ.Μ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *