Συνέντευξη | «Για δύο μήνες ο αδελφός μου και οι άλλοι 10 Έλληνες ναυτικοί παραμένουν όμηροι των Φρουρών της Επανάστασης | Αγωνιούμε για την υγεία τους, δεν έχουμε ενημέρωση»

Συνέντευξη | «Για δύο  μήνες ο αδελφός μου και οι άλλοι 10 Έλληνες ναυτικοί παραμένουν όμηροι  των Φρουρών της Επανάστασης – Αγωνιούμε για την υγεία τους, δεν έχουμε  ενημέρωση»

Στο «κόκκινο» η αγωνία των συγγενών των Ελλήνων ναυτικών οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι από τους Φρουρούς της Επανάστασης από την 27η Μαΐου.«Δεν έχουμε ενημέρωση, η αγωνία χτυπά κόκκινο» δήλωσε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Δημήτρης Παπανικολάου, αδελφός του Αθανάσιου Παπανικολάου, που μαζί με άλλους 10 Έλληνες ναυτικούς παραμένουν όμηροι των ιρανικών αρχών από την 27η Μαΐου στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό κόλπο.

«Σήμερα κλείνουν δύο μήνες από την ημέρα που οι Φρουροί της Επανάστασης έκαναν ρεσάλτο και κατέλαβαν τα δύο ελληνόκτητα πλοία, ενέργεια ως αντίποινα για την δέσμευση από τις ελληνικές αρχές δικού του καραβιού μεταφοράς αργού πετρελαίου δικών τους συμφερόντων. Το δέσμευσαν οι ελληνικές αρχές στο αγκυροβόλιο της Καρύστου. Και έτσι κατέλαβε τα δυο ελληνικά πλοία σαν αντίποινα» ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.«Ενημέρωση δεν έχουμε, εμείς ενοχλούμε συνεχώς τα συναρμόδια υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς που διαχειρίζονται αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, λαμβάνουμε υποσχέσεις ότι γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και του Ιράν. Μας λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα. Πού ξέρω εγώ ποια είναι η κατάσταση της υγείας του αδερφού μου και των υπόλοιπων ναυτικών» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «βρίσκονται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, δεν ξέρουμε αν τους παρέχονται καν τα στοιχειώδη… διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η επικοινωνία είναι ασήμαντη και ελεγχόμενη. Δηλαδή, τι λέμε; Τι κάνετε, είμαστε καλά. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε περισσότερο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλά. Και θέλω να πιστεύω ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν προσπάθειες…».

«Τα καράβια τα ελληνικά είναι έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε έτσι το ζήτημα αυτό. Τι άλλο να πούμε. Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η υγεία των δικών μας ανθρώπων. Ζούμε ένα δράμα. Μια τραγωδία για την οποία δηλαδή δεν φέρουμε καμία ευθύνη, ούτε εμείς ούτε οι ναυτικοί. Δεν έχουν κάνει το παραμικρό, ούτε μία ποινική παράβαση, και κρατούνται εκεί όμηροι, είναι δυνατόν;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανικολάου.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *