Τουρκικός χάρτης με τον μισό Ελληνισμό ‘κοκκινισμένο’

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:51 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
χάρτης

Ο χάρτης που ανέβηκε στο twitter του τουρκικού υπουργείου άμυνας δικαιώνει την ανάλυσή μας για τον ζωτικό χώρο, που δημοσιεύσαμε χθες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, το τουρκικό υπουργείο δημοσίευσε στο διαδίκτυο έναν χάρτη όπου το μισό Αιγαίο και ολόκληρη η Κύπρος είναι στα “κόκκινα”.

Είναι σαφές σε όλους πως αυτή είναι η στόχευση των Τούρκων. Δυστυχώς έχουμε έναν κακό γείτονα ο οποίος επιθυμεί να επεκταθεί εις βάρος των γειτόνων του.

Συνέντευξη Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο euronews είπε ότι η Κύπρος λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας για “γκριζοποίηση” της κυπριακής ΑΟΖ. Ο χάρτης αυτός όμως σήμανε συναγερμός και στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προέβη σε δηλώσεις από Κοπεγχάγη, μετά τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του. Όπως είπε, “η Τουρκία ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα”, προσθέτοντας ότι πρόκειται για “μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία”.

Τι είπε για την προσφυγή στη Χάγη

Τέλος για το θέμα της προσφυγής στη Χάγη, από την κυπριακή πλευρά ο κος Αναστασιάδης είπε πως:

Στις προετοιμασίες για την κατάθεση της προσφυγής. Έχουμε προχωρήσει σε πρώτο στάδιο στην ειδοποίηση όπως επιβάλλεται να γίνει με πρόσκληση υπογραφής συνυποσχετικού, δεν υπήρξε απάντηση και τώρα ένας διεθνής νομικός οίκος ο οποίος συμβουλεύει την Κυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζεται για τα περαιτέρω βήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *