Χαφτάρ:εκεχειρία αν αποσυρθεί η Τουρκία.Ευκαιρία για την Ελλάδα

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:04 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Χαφτάρ

O στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε σε μία δήλωση, που θα μπορούσε να αποτελέσει προοίμιο ευκαιρίας για την Ελλάδα. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος για εκεχειρία, αν εγκαταλείψουν τη χώρα οι Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι. Φυσικά η Άγκυρα θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, μετέδωσε το RIA.

“Μια εκεχειρία (θα είναι) αποτέλεσμα της εκπλήρωσης ενός αριθμού προϋποθέσεων (…) της απόσυρσης των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων, του τερματισμού του τουρκικού εφοδιασμού με όπλα της Τρίπολης και της εκκαθάρισης των τρομοκρατικών οργανώσεων (στην Τρίπολη)”, δήλωσε ο Χαφτάρ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

H ευκαιρία για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρη. Εάν παύσει η Τουρκία να ενισχύει την κυβέρνηση Σάρατζ είναι σαφές πως ο Χαφτάρ θα κερδίσει τον πόλεμο και θα εισέλθει στην Τρίπολη.  Είναι προς όφελος της χώρας μας να κινηθούμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να σταματήσουν οι ενισχύσεις των Τούρκων στη Λιβύη.

Με όρους Δημοσίου δικαίου η Τουρκία παρεμβαίνει ανοικτά και κυρίως στρατιωτικά σε μία Τρίτη χώρα. Είναι σαφές πως έχουμε το νομικό έρεισμα να ξεκινήσουμε πανευρωπαϊκή εκστρατεία για να σταματήσει αυτό.

Με όρους συμφέροντος είναι προς όφελος της Ευρώπης να μην αποκτήσει έρεισμα η Τουρκία στη Λιβύη, στο μαλακό υπογάστριο της Ένωσης. Ειδικά χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία θα είναι θετικά διακείμενες απέναντί μας.

Θυμίζουμε πως η επίσημη λιβυκή κυβέρνηση του Σάρατζ ανέστειλε την Τρίτη τις συνομιλίες που φιλοξενούσε ο ΟΗΕ με στόχο την παύση των εχθροπραξιών στην Τρίπολη μετά τον βομβαρδισμό από τις ανατολικές δυνάμεις της Λιβύης του λιμανιού της πρωτεύουσας, από τον οποίο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και παραλίγο να πληγεί ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με άκρως εύφλεκτο αέριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *