Πωλούνται τέσσερα περιφερειακά λιμάνια

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:56 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
λιμάνια

Τέσσερα περιφερειακά λιμάνια οδεύουν προς πώληση. Αυτό προβλέπεται να γίνει με τη μέθοδο της πώλησης μετοχών.

Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για να γίνει αυτό προβλέπεται η κατάθεση νομοσχεδίου άμεσα από την κυβέρνηση. Σκοπός να αλλάξει ο νόμος που ψηφίστηκε πέρσι επί ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προβλέπει πως στα περιφερειακά λιμάνια επιτρέπεται μόνο η παραχώρηση δραστηριοτήτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη χώρα μας διαχρονικά υπάρχουν διάφορα επίπεδα λιμενικής διακυβέρνησης, (οργανισμοί λιμένος, δημοτικά λιμενικά ταμεία, κρατικά λιμενικά ταμεία) και στο υπουργείο Ναυτιλίας μελετάμε την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τους διότι έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι αποδεκτό και επίσης δεν έχουμε αξιοποιήσει τις δυνατότητες του κάθε λιμανιού ξεχωριστά», ανέφερε ο υπουργός τον προηγούμενο μήνα μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας.

Στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών και συγκεκριμένα πρόκειται για τα λιμάνια: Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας. Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών των εταιριών οι οποίες έχουν την διαχείριση των λιμένων αυτών μέχρι το 2042.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours