Διατηρητέο της Ζαλοκώστα | Το πλάνο του ομίλου Λασκαρίδη

Διατηρητέο της Ζαλοκώστα | Το πλάνο του ομίλου Λασκαρίδη

Μεγάλα πολυτελή διαμερίσματα που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το MGallery του ομίλου Αccor στο Σύνταγμα σχεδιάζει ο όμιλος Λασκαρίδη της ΛΑΜΨΑ για το διατηρητέο της οδού Ζαλοκώστα.

Γράφει η «ξενοδόχος»

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το πλάνο περιλαμβάνει κάτω από 20 διαμερίσματα περί τα 90 τετραγωνικά μέτρα στο ακίνητο του e- EΦΚΑ στον αριθμό 7-9 της οδού Ζαλοκώστα που είναι συνολικής επιφάνειας 1.854 τ.μ. και είναι διατηρητέο του 1939. Πρόκειται για άλλη μία επένδυση πολλών αστέρων του ομίλου Λασκαρίδη της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. (Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital Hotel – MGallery, Sheraton Rhodes Resort κ.ά.) που έδωσε μηνιαίο μίσθωμα 34.500 ευρώ, διπλάσιο από αυτό που ζητούσε ο διαγωνισμός παραχώρησης (17.000 ευρώ) για 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια.

To διατηρητέο με δύο υπόγεια, ισόγειο και πέντε ορόφους, βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτίριο της Βουλής και την πλατεία Συντάγματος και φυσικά πολύ κοντά στο καινούριο ξενοδοχείο του ομίλου, το Athens Capital Hotel – MGallery στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου 2.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής θα πρέπει να υλοποιήσει επένδυση τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ακινήτου και τη μετατροπή του σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η σύμβαση εκμίσθωσης περιλαμβάνει και το προτιμησιακό δικαίωμα του μισθωτή του κτιρίου της οδού Ζαλοκώστα, σε σχέση με τη μίσθωση του παρακείμενου οικοπέδου στην Κριεζώτου 8 – 10, εκεί όπου λειτουργεί parking.

Eπομένως η ΛΑΜΨΑ θα έχει προτιμησιακό δικαίωμα εφόσον πραγματοποιηθεί μελλοντικά διαγωνισμός, μετά τη λήξη της ισχύουσας μίσθωσης του οικοπέδου στις 07/07/2025, για την εκμίσθωση του οικοπέδου που είναι ‘’χρυσάφι’’ δεδομένων των αναγκών σε parking στην ευρύτερη περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *