Ζακ Κωστόπουλος | Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μιλούν

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:09 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ζακ Κωστόπουλος | Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μιλούν
Ζακ Κωστόπουλος | Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μιλούν

Για τη ζωή του Ζαχαρία, όπως τον έλεγαν όλοι στην Ιτέα, μίλησαν οι γονείς και οι φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου στο «MEGA Stories».

Μιλώντας για τον πρωτότοκο γιο του ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος σημειώνει πως «ήταν ένα παιδί που είχε χιούμορ και πάντα όταν καθόμασταν είχε τις ατάκες του. Θα σε έκανε να χαμογελάσεις».

Όπως τονίζει, «ήταν ευαίσθητο παιδί και μας έδειχνε την αγάπη του και εμείς το ίδιο, δεν τον ξεχωρίζαμε από τα άλλα παιδιά.

«Μάλιστα του δείχναμε περισσότερη ευαισθησία επειδή είχε τις ιδιαιτερότητές του» προσθέτει.

Ζακ Κωστόπουλος | Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μιλούν

Ήταν ένας άνθρωπος σπάνιος για την εποχή μας

«Ήταν το πρώτο μας παιδί, το περιμέναμε με λαχτάρα, το μεγαλώσαμε με πολύ φροντίδα και αγάπη» υποστηρίζει η μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου, συμπληρώνοντας πως «ο Ζαχαρίας ήταν ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό άτομο, ήταν ένας άνθρωπος σπάνιος για την εποχή μας. Ήταν αλληλέγγυος όχι μόνο με τη δική του ομάδα, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά και με οποιονδήποτε ήταν αδύναμος και ήθελε βοήθεια ή συμπαράσταση».

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη γιατί πολλά πράγματα που έκανε δεν τα ξέραμε, γιατί ήταν και πολύ ταπεινός άνθρωπος. Τα περισσότερα τα μάθαμε μέσα από τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Ποτέ δεν καυχιόταν γι’ αυτά που έκανε» υπογραμμίζει η κυρία Ελένη Κωστοπούλου.

Έφτιαχνε όμορφες στιγμές

«Με το Ζακ η επικοινωνία και η φιλία που αναπτύξαμε ήταν στα χρόνια των social media και παραδόξως ξεκίνησε από την κοινή μας αγάπη για τα ζώα. Είχε ένα σκυλάκι, το Σνούπι που τον είχε σαν παιδί του. Θυμάμαι ότι όταν άκουσα ότι δολοφονήθηκε ο Ζακ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τι θα απογίνει ο Σνούπι» υποστηρίζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, μιλώντας στο «MEGA Stories».

Οι παιδικές φίλες του Ζακ Κωστόπουλου, Ιωάννα Λαμπροπούλου και Λένα Μαδούρα περιγράφουν τις στιγμές που ζούσαν με τον Ζακ και τονίζουν ότι στις άσχημες μέρες, έφτιαχνε όμορφες στιγμές.

«Ήταν πολύ ταπεινός, ήταν φωτεινός, εύστροφος, πολύ ευφυής, ήταν σεμνός στη συμπεριφορά του» σημειώνει η Ιωάννα, ενώ η Λένα προσθέτει πως «το βλέμμα του διαπερνούσε τα πάντα. Ονειροβατούσε πάρα πολύ και χρειαζόταν να τον προσγειώσουμε κάποιες στιγμές. Ήταν δοτικός, τον ενδιέφερε πολύ να περνάμε καλά, φρόντιζε γι΄ αυτό».

Ζακ Κωστόπουλος | Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου μιλούν

«Δεν το πίστευα»

Η μητέρα του Ζακ, μίλησε στο «MEGA Stories» και για τη στιγμή που έμαθε το θάνατο του γιου της, αλλά και τα όσα έζησε μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

«Ήταν ξημερώματα Σαββάτου, 04:00 νύχτα. Το τηλεφώνημα ξέραμε ότι ήταν από την Ελλάδα, οπότε κατάλαβα ότι ήταν για κακό. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα, γιατί ήταν κάτι εξωπραγματικό. Ήταν σαν να περιέγραφαν άλλον άνθρωπο και γι’ αυτό νόμιζα ότι είχαν κάνει λάθος» σημειώνει η κυρία Ελένη Κωστοπούλου, προσθέτοντας:

«Ήταν πολλά τα συναισθήματα τότε, υπερίσχυε εκείνο της έκπληξης. Δεν γινόταν να είναι αυτό το παιδί μου, ήταν λάθος. Το συνειδητοποίησα όταν η αδελφή μου πήγε στο νεκροτομείο και τον αναγνώρισε. Κανείς δεν περιμένει να του συμβεί ένα τέτοιο πράγμα».

«Ήταν πολύ δύσκολο όταν φτάσαμε στην Αθήνα. Δεν μπόρεσα να αγκαλιάσω το παιδί μου. Δεν επιτρεπόταν μετά τη νεκροψία» συμπληρώνει.

Ακόμη η μητέρα του δεν έχει αποδεχθεί ότι ο Ζακ δεν ζει πια αναμέσα μας. «Έρχονται στιγμές που σκέφτομαι να τον πάρω τηλέφωνο, να δω τι κάνει στην Αθήνα» λέει δακρύζοντας στη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

To νομικό σκέλος

Προχωρώντας προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, αλλά και τη συνήγορο του κατηγορουμένου. Αμφότεροι εκθέτουν τις θέσεις τους, αναμένοντας τον εκ νέου ορισμ’ο της δίκης που πήρε αναβολή λόγω της πανδημίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η άποψη του Στέφανου Λεβίδη από τη Forensic Architecture.

Ως μέλος της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας που συνέβαλε στη μελέτη και στη διερεύνηση στοιχείων που ίσως βοηθήσουν να φωτιστεί πληρέστερα η υπόθεση, μιλάει στο «Mega Stories». Εξηγεί πώς έγινε η έρευνα και πώς εξέτασαν το διαθέσιμο υλικό ώστε να μπορέσουν να βρουν κάποιους μάρτυρες κι ενώπιον των δικαστών να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *