Ύφεση:Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν πόσο βαθιά θα είναι το 2020

ύφεση

Η οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση. Αυτό είναι δεδομένο. Η πανδημία covid-19 και το lock down που επέβαλε η κυβέρνηση είναι δεδομένο πως θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση την παγκόσμια, και κατ’επέκταση ελληνική, οικομομία. Ωστόσο το μέγεθος αυτής θα εξαρτηθεί από 3 παράγοντες.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αυτοί είναι οι εξής :

1, Οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας στο ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης

2, το πόσο μεγάλη θα είναι η πτώση του τουρισμού το καλοκαίρι

3, το ύψος των κονδυλίων της βοήθειας της ΕΕ που θα καταστεί εφικτό να έρθουν φέτος στα κρατικά ταμεία. Το πόσο γρήγορα θα αποδοθεί στις χώρες.

Εδώ θα κριθεί η ύφεση.

Αυτές οι παράμετροι είναι που απασχολούν το οικονομικό επιτελείο της χώρας. Η ΕΛΣΤΑΤ προγραμματίζει να ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα, περιλαμβάνουν το ξέσπασμα της κρίσης και τις πρώτες εβδομάδες του lockdown, συνεπώς θα δείχνουν το σημείο εκκίνησης της ύφεσης.

Η πορεία του ΑΕΠ εξαρτάται από την πορεία του τουρισμού και το μέγεθος των απωλειών που θα υποστεί ο κλάδος το καλοκαίρι, κάτι που έχει εξηγήσει κι ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέλος εξαιρετικά σημαντικός είναι ο χρόνος απόδοσης των ευρωπαϊκών χρημάτων στα κρατικά ταμεία. Όσο πιο σύντομα γίνει η απόδοση τόσο μικρότερη θα είναι και η ύφεση, υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *