Wall Street VS Silicon Valley | Φρενήρης ανταγωνισμός

Wall Street VS Silicon Valley |  Φρενήρης ανταγωνισμός

Ένας φρενήρης ανταγωνισμός ανάμεσα στη Wall Street και την Silicon Valley για το ποιος θα προσφέρει τις πιο δελεαστικές αποζημιώσεις σε ασκούμενους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αποτέλεσμα οι ασκούμενοι να κερδίζουν πάνω από 16.000 δολάρια το μήνα με τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες να έχουν αυξήσει τις αποζημιώσεις των ασκουμένων κατά 37,2% φέτος.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι ασκούμενοι κερδίζουν πάνω από 16.000 $ το μήνα καθώς οι πόλεμοι ταλέντων της Wall Street θερμαίνονται

Οι κορυφαίες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες αύξησαν τις αποζημιώσεις των ασκουμένων κατά 37,2% φέτος.

Καθώς οι κορυφαίες εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια στη μάχη για τους καλύτερους και ευφυέστερους της Wall Street, ακόμη και οι ασκούμενοι βλέπουν την αποζημίωση τους να αυξάνεται στα ύψη.

Οι κορυφαίες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες αύξησαν τις αμοιβές των ασκουμένων κατά 37,2% για την τρέχουσα περίοδο πρακτικής άσκησης από πέρυσι, ενώ άλλες μεγάλες τράπεζες πληρώνουν 36,9% περισσότερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο χρηματοοικονομικής καριέρας Wall Street Oasis.

Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά προσλήψεων για τη Wall Street. Καθώς πολλές βιομηχανίες αγωνίζονται να προσλάβουν εργαζομένους σε μια περιορισμένη αγορά εργασίας, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει βιώσει ταυτόχρονα υψηλή εναλλαγή εργαζομένων και δυσαρέσκεια μεταξύ των κατώτερων τραπεζιτών που διαβόητα ξεπερνούν τις 100 ώρες εργασίας.

Οι παραδοσιακοί τομείς του τραπεζικού τομέα βρίσκονται πλέον σε ανταγωνισμό με μοντέρνες εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν πιο περιστασιακούς και ευέλικτους χώρους εργασίας και πιο προσοδοφόρα χρηματοοικονομικά καταστήματα, όπως εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων. Καθώς ο πόλεμος των ταλέντων ανεβάζει τον πυρετό, ο τραπεζικός κλάδος ενισχύει τις αμοιβές των ασκουμένων που εισέρχονται στις εταιρίες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Paulina Cachero στο Bloomberg με τη συνεργασία των Jennifer Surane και Mary Biekert.

Ο ιδρυτής της Wall Street Oasis, Patrick Curtis, δήλωσε ότι η αύξηση των αποζημιώσεων για τους υποψήφιους κατώτερους τραπεζίτες το περασμένο έτος είναι η υψηλότερη που έχει δει από την ίδρυση της εταιρείας το 2006. Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες: οι ασκούμενοι στην ιδιόκτητη εμπορική εταιρεία Jane Street έχουν μέσο μισθό 16.356 $ το μήνα — ισοδύναμο σχεδόν με 200.000 $ το χρόνο. Η Jane Street δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

IMG 8941 e1650094243984
IMG 8942 e1650094286708
IMG 8943 e1650094322941

«Αυτοί είναι αριθμοί ρεκόρ για τις αμοιβές των ασκουμένων, ειδικά αυτό που βλέπουμε το 2022», είπε ο Curtis.
Τα hedge funds, οι εταιρείες υψηλής συχνότητας και οι ιδιόκτητες εταιρείες διαπραγμάτευσης βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας για τις αποζημιώσεις των ασκουμένων, ακολουθούμενες από τις επενδυτικές τράπεζες, με τις οκτώ πρώτες να πληρώνουν μέσο μισθό άνω των 10.000 $ το μήνα, σύμφωνα με τη Wall Street Oasis. Μια τυπική πρακτική άσκηση σε εταιρείες χρηματοδότησης διαρκεί από 10 έως 12 εβδομάδες το καλοκαίρι, αν και ορισμένες προσφέρουν εκτεταμένα προγράμματα κατάρτισης.

Για το 0,8% των υποψηφίων που εξασφαλίζουν με επιτυχία μια πρακτική άσκηση στο κορυφαίο hedge fund Citadel, η μέση μηνιαία αμοιβή είναι 14.000 $ ή μεγαλύτερη ανάλογα με τον ρόλο – συνήθως είτε μηχανικός λογισμικού, έμπορος ή ποσοτικός ερευνητής, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Point72 Asset Management επιβεβαίωσε ότι η μηνιαία αποζημίωση 10.750 $ ήταν ακριβής για το 10μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης αναλυτών επενδύσεων για τους επόμενους αποφοίτους. Η Credit Suisse ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία που παρασχέθηκαν ήταν ανακριβή λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλές μεταβλητές που καθορίζουν την αμοιβή ενός ασκούμενου, αλλά την ίδια στιγμή δεν επιβεβαίωσε ποιο είναι το εύρος αμοιβών του. Οι υπόλοιπες εταιρείες της λίστας αρνήθηκαν να σχολιάσουν ή δεν έχουν απαντήσει ακόμη στα αιτήματα του Bloomberg.

Ο Curtis από τη Wall Street Oasis εξήγησε ότι οι εταιρείες συνήθως καθορίζουν την αποζημίωση από το πόσο τεχνικός είναι ο ρόλος, με τις ποσοτικές εμπορικές συναλλαγές και τις πρακτικές μηχανικής να πληρώνουν συνήθως τα περισσότερα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο σταδιοδρομίας Glassdoor, η πρακτική άσκηση αναλυτών στον τομέα της μηχανικής λογισμικού και της επενδυτικής τραπεζικής έχουν την υψηλότερη μέση αμοιβή στις εταιρείες που ερευνά. Η τοποθεσία μπορεί επίσης να επηρεάσει την αποζημίωση των ασκουμένων, με θέσεις σε πόλεις με υψηλό κόστος ζωής όπως η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο να πληρώνουν συχνά υψηλότερους μισθούς.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ασκούμενοι που επιδιώκουν πτυχία προχωρημένου επιπέδου παίρνουν επίσης ένα μικρό προβάδισμα σε ό,τι αφορά τις πληρωμές. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κολλεγίων και Εργοδοτών, ένας ασκούμενος που σπουδάζει χρηματοοικονομικά στο πρώτο έτος ενός μεταπτυχιακού προγράμματος κέρδισε κατά μέσο όρο 31,47 $ ανά ώρα σε σύγκριση με 19,67 $ για τους προπτυχιακούς ηλικιωμένους και 21,34 $ για τους κατώτερους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Τα συγκεντρωμένα δεδομένα τόσο από το Glassdoor όσο και από τη Wall Street Oasis βασίζονται σε υποβολές χρηστών από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από το 2021 έως το 2022. Η Wall Street Oasis συλλέγει κυρίως δεδομένα για τις αποζημιώσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ η Glassdoor συλλέγει δεδομένα από μεγάλες εταιρείες σε διάφορους κλάδους.

Για χρόνια, η Wall Street ήταν το μέρος για νέους και πεινασμένους νέους απόφοιτους που ελπίζουν να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες. Στη συνέχεια, η φήμη του χρηματοπιστωτικού κλάδου δέχτηκε πλήγμα για τον ρόλο του στην κρίση των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου και νέοι νεοσύλλεκτοι άρχισαν να συρρέουν σε πολυσύχναστες εταιρείες της Silicon Valley.

Σύμφωνα με την οικονομολόγο της Glassdoor, Lauren Thomas, η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει σταθεροποιήσει τη θέση της ως κορυφαία θέση για νέα ταλέντα τα τελευταία χρόνια. Πριν από δύο χρόνια, η βιομηχανία τεχνολογίας αντιπροσώπευε λιγότερες από τις μισές εταιρείες στη λίστα με τις υψηλότερες αμοιβές πρακτικής άσκησης της Glassdoor. Τώρα, οι εταιρείες της Silicon Valley αποτελούν το 68%.

“Αυτό δείχνει πώς οι βιομηχανίες τεχνολογίας και χρηματοδότησης ανταγωνίζονται σκληρά για ταλέντα και ότι ο ανταγωνισμός για ποιοτικά ταλέντα αυξάνεται στη σημερινή αγορά εργασίας”

Η πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών Roblox Corp. ήταν στην κορυφή της λίστας της Glassdoor με τις πιο ακριβοπληρωμένες αμοιβές για τους ασκούμενους με μηνιαίο μισθό 9.667 $ το μήνα. Ένας εκπρόσωπος της Roblox είπε ότι η εταιρεία πληρώνει τους ασκούμενους της από 58 έως 60 δολάρια την ώρα.

Όμως, η παλίρροια μπορεί τώρα να αλλάζει καθώς οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες πληρώνουν έως και οκταψήφια πακέτα αμοιβών για κορυφαία ταλέντα, ενώ οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χάνουν μέρος της λάμψης τους καθώς οι τιμές των μετοχών τους πέφτουν. Το 2021, το μερίδιο των ασκουμένων που αμείβονται με  πάνω από 8.000 $ το μήνα αυξήθηκε κατά 33% στο κλάδο των οικονομικών εταιριών και 22% στον κλάδο των εταιριών τεχνολογίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassdoor.

Κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου κύκλου προσλήψεων ασκουμένων, οι έμπειροι φοιτητές δείχνουν σημάδια ότι το βλέμμα τους μπορεί να στραφεί ξανά στη Wall Street.

Ένα ρεκόρ 236.000 ατόμων παγκοσμίως έκαναν αίτηση για το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Goldman Sachs, ένα άλμα 17% από το 2021, ανέφερε το Business Insider.

Η Morgan Stanley ανέφερε επίσης αύξηση στις αιτήσεις για τον πιο πρόσφατο κύκλο πρακτικής άσκησης, αλλά η τράπεζα δεν επιβεβαίωσε πόσες έλαβε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η UBS Group AG αύξησε τους μισθούς των αναλυτών του πρώτου έτους για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο για να ανταγωνιστεί τη Citigroup Inc. και την JPMorgan Chase & Co., οι οποίες έθεσαν το νέο πρότυπο αμοιβής για τους κατώτερους τραπεζίτες στα 110.000 $ ετησίως.

Ωστόσο ο Patrick Curtis, πιστεύει ότι η Silicon Valley διατηρεί τη δύναμη να δελεάσει τα ταλέντα μακριά από τη Wall Street.

«Δεν έχω δει ποτέ τέτοια επιτάχυνση στις αμοιβές για τους investment bankers σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Curtis. «Αλλά μια δραματική αύξηση στους μισθούς δεν είναι αρκετή για να σταματήσει τη φθορά και τη διαρροή εγκεφάλων προς τη Silicon Valley».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *