Τhe Wall Street Journal – Musk | Πώς το Twitter χρησιμοποίησε τα poison pills για να αποτρέψει την εξαγορά της

Τhe Wall Street Journal - Musk | Πώς το Twitter χρησιμοποίησε τα poison pills για να αποτρέψει την εξαγορά της

H The Wall Street Journal παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη Twitter Inc. μετά τη προσπάθεια εξαγοράς του από τον Elon Musk. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Cara Lombardo η εταιρία κινήθηκε για να εμποδίσει τον Musk να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό του, μια ημέρα αφότου αποκάλυψε μια αυτόκλητη προσφορά εξαγοράς 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία υιοθέτησε την Παρασκευή ένα λεγόμενο χάπι δηλητηρίου-poison pill που δυσκολεύει τον κ. Musk να αυξήσει το μερίδιό του πέρα ​​από το 15%. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla Inc. κατέχει ήδη μερίδιο άνω του 9% όπως αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Poison pills, όπως αποκαλούνται στη προκειμένη περίπτωση τα σχέδια δικαιωμάτων μετόχων, είναι νομικοί ελιγμοί που δυσκολεύουν τους μετόχους να αυξήσουν τα μερίδια τους πέρα ​​από ένα καθορισμένο σημείο, ενεργοποιώντας την επιλογή για άλλους να αγοράσουν περισσότερες μετοχές με έκπτωση. Συχνά χρησιμοποιούνται από εταιρείες που λαμβάνουν εχθρικές προσφορές εξαγοράς για να μπλοκάρουν έναν ανεπιθύμητο μνηστήρα ή να αγοράσουν χρόνο για να εξετάσουν τις επιλογές τους.

Το Twitter ανέφερε σε δήλωση ότι το σχέδιο δικαιωμάτων δεν εμποδίζει την εταιρεία να συνεργαστεί με πιθανούς αγοραστές ή να αποδεχτεί μια προσφορά εξαγοράς εάν το διοικητικό συμβούλιο κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον των μετόχων. Νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι έλαβε την προσφορά του κ. Musk και την εξετάζει.

Η Wall Street Journal ανέφερε ήδη από την Πέμπτη ότι η Twitter Inc. ζύγιζε την εγκατάσταση ενός poison pill.

Ο κ. Μusk, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της ιδιωτικής εταιρείας πυραύλων SpaceX, προσφέρθηκε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή για το Twitter και είπε ότι αυτή ήταν η «καλύτερη και τελική» προσφορά του. Επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο το Twitter εποπτεύει το περιεχόμενο, μεταξύ άλλων, και εν συντομία συμφώνησε αυτόν τον μήνα να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του προτού αποχωρήσει.

Ενώ ο Elon Musk προσπαθεί να αγοράσει την Twitter Inc., δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που κατείχε ο όμιλος Vanguard αύξησαν πρόσφατα το μερίδιό τους στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων τον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter και απομακρύνοντας τον κ. Musk από την πρώτη θέση.

Η Vanguard αποκάλυψε στις 8 Απριλίου ότι κατέχει πλέον 82,4 εκατομμύρια μετοχές του Twitter, ή το 10,3% της εταιρείας, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσίως διαθέσιμες καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Joseph De Avilia

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αύξησε το μερίδιό του στην εταιρεία κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τις καταθέσεις. Οι συμμετοχές της Vanguard ανέρχονται πλέον σε 3,78 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής Twitter την Τετάρτη.

Αυτό είναι αρκετό για να ανατρέψει τον κ. Μusk ως τον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter, σύμφωνα με το FactSet.

Η Vanguard δεν κάνει ένα στοίχημα με κατεύθυνση στο Twitter. H πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων της Vanguard  είναι σε δείκτες και άλλα λεγόμενα παθητικά κεφάλαια. Η εταιρεία συχνά τάσσεται με τη διοίκηση σε θέματα ψηφοφορίας και δεν υποστηρίζει αλλαγές όπως ένα hedge fund ή ένας ακτιβιστής επενδυτής.

Η Vanguard ανέφερε στο παρελθόν ότι κατείχε 67,2 εκατομμύρια μετοχές του Twitter ή περίπου το 8,4% της εταιρείας στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το FactSet.

Η Vanguard αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο κ. Μusk μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος είναι ο νούμερο επτά στη λίστα, είναι τα μόνα άτομα μεταξύ των 10 κορυφαίων μετόχων της εταιρείας.

Οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η Morgan Stanley, η BlackRock Inc και η State Street Corp που συμπληρώνουν τις 5 πρώτες θέσεις μετά την Vanguard και τον Elon Musk.

Ποιος είναι ο Elon Musk και γιατί θέλει να αλλάξει τον κόσμο;

Elon Musk 04

Γιατί ο οραματιστής με την φρενήρη πορεία από τα παιδικά του χρόνια δεν μπορεί να θέλει κάτι λιγότερο από αυτό. Καθώς έχει μάθει να επιβιώνει ακόμη και από τις συμμορίες που τον κυνηγούσαν όταν ήταν παιδί χρησιμοποιεί πλέον τον απρόβλεπτο εαυτό του για να αιφνιδιάζει τους πάντες.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Το έκανε μόλις πρόσφατα για μια ακόμη φορά αρνούμενος να δεχτεί να συμμετάσχει στο ΔΣ του Twitter με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι μέτοχοι να τον θεωρούν πλέον ως εχθρικό ακτιβιστή.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Elon Musk να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc. δίνει στην εταιρεία social media λιγότερο έλεγχο στον μεγαλύτερο μέτοχό της, ανοίγοντάς του το δρόμο για να πιέσει για αλλαγές και να μιλήσει ελεύθερα για την εταιρεία ως ακτιβιστής επενδυτής.

Αφού αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι κατείχε ένα μερίδιο περίπου 9% στο Twitter, αρνήθηκε το Σάββατο τη θέση που του προσφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο.

Μια σειρά από tweets το Σαββατοκύριακο από τον ίδιο στόχευαν τον πυρήνα της επιχείρησης του Twitter, προτείνοντας φαινομενικά στην εταιρεία να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της και να μειώσει το προσωπικό της, ενώ εμφανίστηκε να επιδιώκει να αντικαταστήσει τα έσοδα από τις διαφημίσεις με τα έσοδα συνδρομές για να επιβιώσει.

«Η δύναμη των εταιρειών να υπαγορεύουν την πολιτική ενισχύεται σημαντικά εάν το Twitter εξαρτάται από χρήματα από τη διαφήμιση για να επιβιώσει», έγραψε ο ίδιος σε ένα tweet που αργότερα διαγράφηκε.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Musk θα είχε περιοριστεί να κατέχει λιγότερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter, αλλά η ανατροπή του αυξάνει τουλάχιστον την πιθανότητα να επιχειρήσει μια εχθρική εξαγορά.

Ο Musk o οποίος έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι οι πρακτικές ελέγχου περιεχομένου του Twitter εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου, διέγραψε ορισμένα από τα tweets του Σαββατοκύριακου τη Δευτέρα. O ίδιος έκανε επίσης like ένα tweet τη Δευτέρα που έλεγε: «Επιτρέψτε μου να σας το αναλύσω: ο Elon έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος για το Free Speech. Ο Elon είπε να παίζει καλά και να μην μιλάει ελεύθερα».

Yπάλληλοι του Twitter δηλώνουν ότι η κατάσταση με τον Musk έχει δημιουργήσει άγχος και αβεβαιότητα σε ορισμένους στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας. Ορισμένοι υπάλληλοι ανησυχούν για το πώς η επιρροή του θα μπορούσε να αλλάξει την κατεύθυνση της εταιρείας.

Πολλοί από τους υπαλλήλους στο Twitter ήταν τώρα εκεί όταν η Elliott Management Corp. προσπάθησε να εκδιώξει τον πρώην CEO Jack Dorsey το 2020. Με την Elliott, ωστόσο, υπήρχε ένας γενικός οδηγός για την επενδυτική εταιρεία, είπε πρώην στέλεχος του Twitter. Με τον Μusk δεν υπάρχει playbook, είπε το στέλεχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία είπε ότι σχεδίαζε να φιλοξενήσει μια συνεδρία Q&A για τους εργαζόμενους με τον κ. Musk αυτή την εβδομάδα. Αυτή η συνεδρία έχει πλέον ακυρωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter τη Δευτέρα.

Οι αναλυτές αναρωτήθηκαν τι σημαίνει η κίνηση του Μusk να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο για τον ρόλο του στο Twitter. Θα του επιτρέψει περισσότερη ελευθερία να συγκεντρώνει μετοχές καθώς και να επικρίνει το Twitter στο Twitter.

Η κατάθεση της Δευτέρας από τον Musk αναφέρει ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια ή προθέσεις να αλλάξει τις συμμετοχές του στην εταιρεία, αλλά σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αλλάξει τα σχέδιά του οποιαδήποτε στιγμή, όπως κρίνει σκόπιμο, και υπό το φως της συνεχιζόμενης αξιολόγησής του από πολλούς παράγοντες».

Ο Musk έχει επιδείξει εδώ και καιρό ότι αψηφά τα συνήθη επιχειρηματικά πρότυπα και έχει δείξει προθυμία να αγωνιστεί δημόσια για τα προσωπικά του συμφέροντα και απόψεις. Έχει τσακωθεί με νομοθέτες, ρυθμιστικές αρχές και αντιπάλους – συχνά χρησιμοποιεί το Twitter ως το πιο ισχυρό του όπλο. Μερικοί από τους πιο έντονους καβγάδες του ήταν καυγάδες στην αίθουσα συνεδριάσεων πριν από χρόνια για τον έλεγχο εταιρειών στις οποίες συμμετείχε προσωπικά.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ως πρόεδρος της τότε Tesla Motors Inc., χρησιμοποίησε τη δύναμή του ως ο μεγαλύτερος επενδυτής της εταιρείας για να εκδιώξει τον ιδρυτικό CEO της startup, Martin Eberhard, καθώς η εταιρεία πάλευε να βάλει στην παραγωγή το πρώτο της όχημα, το σπορ αυτοκίνητο Roadster. Ο Μusk ανέλαβε τελικά τα ηνία ως Διευθύνων Σύμβουλος στα τέλη του 2008, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία πλησίαζε σε οικονομική κατάρρευση κατά την ύφεση του 2007-09.

Χρησιμοποίησε τη δέσμευσή του για να προσελκύσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, και τελικά το Twitter, για να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό των επενδυτών για οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσει να παλεύει κρατώντας τη Tesla ζωντανή και να αναπτύσσεται. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια που τελικά μετέτρεψαν την Tesla στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και δημιούργησε μια μάρκα που έχει χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη των δωρεάν μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αποφύγει την παραδοσιακή πληρωμένη διαφήμιση.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έχει στη διάθεσή του την επενδυτική πρόταση της SpaceX που ο Musk παρουσίαζε στους υποψήφιους επενδυτές με στόχο να επενδύσουν στην εταιρία του. Στο σχετικό Investment Opportunity που είχε ετοιμάσει εξηγούσε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας του>

2022 04 06 9.06.40 %CF%80.%CE%BC. e1649225449979
2022 04 06 8.50.37 %CF%80.%CE%BC. e1649225476405
2022 04 06 8.50.46 %CF%80.%CE%BC. e1649225503703
2022 04 06 8.50.54 %CF%80.%CE%BC. e1649225562414
2022 04 06 8.50.58 %CF%80.%CE%BC. e1649225588106
2022 04 06 8.51.01 %CF%80.%CE%BC. e1649225612770
2022 04 06 8.51.04 %CF%80.%CE%BC. e1649225633380
2022 04 06 8.51.07 %CF%80.%CE%BC. e1649225655363
2022 04 06 8.51.11 %CF%80.%CE%BC. e1649225677696
2022 04 06 8.51.14 %CF%80.%CE%BC. e1649225711343

Καθώς ο πλούτος του αυξήθηκε και η δύναμή του εδραιώθηκε, ο κ. Musk αντιμετώπισε ελάχιστη αντίσταση από το δικό του διοικητικό συμβούλιο στην Tesla, όπου είναι μέλη οι μακροχρόνιοι επιχειρηματικοί εταίροι και ο αδελφός του. Συνέχισαν να τον στηρίζουν ακόμη και όταν ο Μusk έκανε βήματα που πιθανότατα θα είχαν σημαδέψει την καριέρα των CEO σε άλλες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Το πιο περιβόητο, τα tweets του 2018 σχετικά με την ιδιωτική του Tesla οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να τον κατηγορήσει για απάτη – έναν ισχυρισμό που έληξε μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση η οποία περιελάμβανε την παραίτησή του από την προεδρία του Tesla.

Ο Musk είναι γνωστός για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του καθώς και για την επιχειρηματική του δεινότητα. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για την εταιρεία του Twitter, ιδιαίτερα εάν ο Musk αρχίσει να συγκεντρώνει περισσότερες μετοχές, δήλωσε σε σημείωμά του ο Ali Mogharabi, ανώτερος αναλυτής μετοχών της Morningstar
«Ο Musk μπορεί να σκέφτεται ότι ως μέτοχος 15% και πλέον, θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερη μόχλευση», είπε. «Επιπλέον, με περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα, θα μπορούσε να κάνει πιο αποτελεσματική εκστρατεία για αλλαγές στην πλατφόρμα χωρίς περιορισμούς».

Αυτό που σκοπεύει να κάνει ο Musk με το μεγάλο μερίδιό του στο Twitter και την πλατφόρμα που του παρέχει για να προσεγγίσει τους χρήστες του, θα μπορούσε να αναδειχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter κ. Agrawal.

«Θα υπάρξουν περισπασμοί μπροστά, αλλά οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας παραμένουν αμετάβλητες», έγραψε ο κ. Agrawal σε ένα σημείωμα στο Twitter την Κυριακή. «Οι αποφάσεις που παίρνουμε και το πώς θα τις εκτελούμε είναι στα χέρια μας, κανενός άλλου. Ας περιορίσουμε τον θόρυβο και ας μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά και σε αυτό που χτίζουμε».

Ποιος είναι όμως ο Elon Musk;

Ο Musk είναι ένας από τους μεγάλους επιχειρηματικούς καινοτόμους της εποχής μας.
Eίναι ο χαρισματικός συνιδρυτής των PayPal (PYPL) και της Tesla (TSLA), καθώς και ιδρυτής των SpaceX, Neuralink και The Boring Company.

Μετά από μια συχνά δύσκολη παιδική ηλικία, ο Musk ανέπτυξε μια αδυσώπητη εργασιακή ηθική (είναι γνωστό ότι εργάζεται έως και 80 έως 120 ώρες την εβδομάδα) και με ένα επίμονο, μονοδιάστατο όραμα.

Ο Elon Reeve Musk γεννήθηκε το 1971 στην Πρετόρια, μια από τις τρεις πρωτεύουσες της Νότιας Αφρικής. Ο πατέρας του ήταν μηχανικός και η μητέρα του μοντέλο και διατροφολόγος. Είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά, όλα υψηλών επιδόσεων: Ο αδερφός του, Kimbal Musk, είναι επιχειρηματίας και περιβαλλοντολόγος, η αδερφή του, Tosca Musk είναι βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτης.

Μετά το διαζύγιο των γονιών του το 1980, ο Musk έζησε κυρίως με τον πατέρα του. Αργότερα χαρακτήρισε τον πατέρα του «ένα απαίσιο ανθρώπινο ον… σχεδόν κάθε κακό που μπορείς να σκεφτείς, το έχει κάνει». «Είχα μια τρομερή ανατροφή. Είχα πολλές αντιξοότητες μεγαλώνοντας. Ένα πράγμα για το οποίο ανησυχώ με τα παιδιά μου είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν αρκετές αντιξοότητες».
Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις υπήρξε βιβλιοφάγος καθώς διάβαζε αδηφάγα, από εγκυκλοπαίδειες μέχρι κόμικς. Αλλά η πνευματική ικανότητα του Musk ελάχιστα τον βοήθησε σαν παιδί. Βρήκε λίγους φίλους στη σκληροπυρηνική κουλτούρα των Afrikaner που συνάντησε στο σχολείο.

Ο Musk παρακολούθησε το ιδιωτικό, αγγλόφωνο Waterkloof House Preparatory School —ξεκίνησε ένα χρόνο νωρίτερα— και αργότερα αποφοίτησε από το Pretoria Boys High School. Τα χρόνια ήταν μοναχικά και βάναυσα σύμφωνα με τις περιγραφές του.

«Έβαλαν τον καλύτερό μου φίλο να με δελεάσει να κρυφτώ για να με χτυπήσουν. Και αυτό πόνεσε», είπε ο Μusk. «Για κάποιο λόγο, αποφάσισαν ότι ήμουν εγώ, και θα με κυνηγούσαν ασταμάτητα. Αυτό είναι που δυσκόλεψε το μεγάλωμα. Επί σειρά ετών, δεν υπήρχε ανάπαυλα. Σε κυνηγούν συμμορίες στο σχολείο που προσπάθησαν να με νικήσουν και μετά γύριζα σπίτι και θα ήταν απαίσια και εκεί».

Αν υπήρχε ένα σημείο φωτεινής απόδρασης για τον Μusk αυτό ήταν τεχνολογία. Όταν ήταν μόλις 10 ετών, γνώρισε τον προγραμματισμό μέσω του Commodore VIC-20, ενός φθηνού οικιακού υπολογιστή. Σύντομα, είχε γίνει αρκετά ικανός για να δημιουργήσει το Blastar—ένα βιντεοπαιχνίδι στο στυλ των Space Invaders. Πούλησε τον BASIC κωδικό για το παιχνίδι στο περιοδικό PC and Office Technology για $500,11

Σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό εκείνη την εποχή, ο Μusk μαζί με τον αδερφό του, σχεδίαζαν να ανοίξουν μια στοά βιντεοπαιχνιδιών κοντά στο σχολείο τους. Τελικά, οι γονείς τους ακύρωσαν το σχέδιο. Αλλά προφανώς, το μόνο πράγμα που τους εμπόδιζε ήταν η ανάγκη για άδεια λειτουργίας, για την οποία έπρεπε να υποβάλει αίτηση ένας ενήλικας.

Στα 17 του μετακόμισε στον Καναδά για να αποφύγει να υπηρετήσει στον Νοτιοαφρικανικό στρατό, του οποίου το κύριο καθήκον στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν η επιβολή του apartheid. Αργότερα θα αποκτούσε την καναδική υπηκοότητα μέσω της μητέρας του.

Μετά τη μετανάστευση στον Καναδά, ο Μusk εγγράφηκε στο Queen’s University στο Kingston του Οντάριο. Εκεί γνώρισε την Justine Wilson, μια επίδοξη συγγραφέα. Θα παντρευτούν και θα αποκτήσουν μαζί πέντε γιους, δίδυμα και τρίδυμα, πριν χωρίσουν το 2008.

Μετά από δύο χρόνια στο Queen’s University, ο Musk μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania. Ανέλαβε δύο μεγάλες εταιρείες, αλλά ο χρόνος του εκεί δεν ήταν μόνο δουλειά. Με έναν συμφοιτητή του, αγόρασε ένα σπίτι αδελφότητας 10 υπνοδωματίων, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ad hoc νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Ο Musk αποφοίτησε με Bachelor of Science στη Φυσική, καθώς και Bachelor of Arts in Economics από τη Σχολή Wharton.

Μιλώντας ο ίδιος για τη Φυσική θα έλεγε>

«Η Φυσική είναι ένα καλό πλαίσιο για σκέψη. Συγκεντρώστε τα πράγματα στις θεμελιώδεις αλήθειες τους και σκεφτείτε από εκεί»

Ο Musk ήταν 24 ετών όταν μετακόμισε στην California για να ακολουθήσει διδακτορικό στην εφαρμοσμένη φυσική στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Όμως, με το Διαδίκτυο να εκρήγνυται και τη Silicon Valley να ανθεί, ο Μusk είχε επιχειρηματικά οράματα να χορεύουν στο κεφάλι του. Άφησε το Ph.D. πρόγραμμα μετά από μόλις δύο ημέρες.

Το 1995, με 28.000 $ και τον μικρότερο αδερφό του Kimbal στο πλευρό του, ο Musk ξεκίνησε τη Zip2, μια εταιρεία λογισμικού ιστού που θα βοηθούσε τις εφημερίδες να αναπτύξουν διαδικτυακούς οδηγούς πόλης.

Το 1999, το Zip2 εξαγοράστηκε από τη μηχανή αναζήτησης ιστού AltaVista της Compaq για ένα τεράστιο ποσό 340 εκατομμυρίων δολαρίων. O Musk χρησιμοποίησε τα χρήματα εξαγοράς του Zip2 για να δημιουργήσει το X.com, το οποίο σκόπευε να διαμορφώσει στο μέλλον των τραπεζών.

Το X.com συγχωνεύτηκε με μια εταιρεία μεταφοράς χρημάτων που ονομάζεται Confinity και η εταιρεία που προέκυψε έγινε γνωστή ως PayPal. Ο Musk στη συνέχεια εκδιώχθηκε από την εταιρεία προτού αγοραστεί από το eBay για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και έφυγε με αξία 180 εκατομμυρίων δολαρίων σαν απόθεμα.

Το 2017, ο Musk αγόρασε το όνομα τομέα X.com πίσω από το PayPal, επικαλούμενος τη συναισθηματική του αξία.

Ο Musk χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώλησή του στο PayPal για να ιδρύσει την Space Exploration Technologies Corporation, κοινώς γνωστή ως SpaceX, μια διαστρική ταξιδιωτική εταιρεία. Με δικά του λεφτά ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια για να ιδρύσει το SpaceX το 2002.

Με τη SpaceX έκλεισε πολλά συμβόλαια υψηλού προφίλ με τη NASA και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για τον σχεδιασμό πυραύλων και τη διεξαγωγή στρατιωτικών αποστολών. Ο Μusk έχει μιλήσει για τα σχέδιά του να στείλει έναν αστροναύτη στον Άρη έως το 2025 σε μια προσπάθεια συνεργασίας με τη NASA.

Κατά την εμφάνισή του στις 8 Μαΐου 2021 στην τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live, ο Musk αποκάλυψε ότι πάσχει από Asperger’s syndrome, μια ήπια μορφή διαταραχής του φάσματος του αυτισμού. “Στην πραγματικότητα γράφω ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με το Asperger που φιλοξενεί το SNL. Ή τουλάχιστον το πρώτο άτομο που το παραδέχτηκε”, είπε. Πώς εκδηλώνεται η κατάσταση νευροανάπτυξης; «Δεν έχω πάντα πολύ τονισμό ή παραλλαγή στον τρόπο που μιλώ, κάτι που μου λένε ότι αποτελεί εξαιρετική κωμωδία», εξήγησε ο Musk.

One thought on “Τhe Wall Street Journal – Musk | Πώς το Twitter χρησιμοποίησε τα poison pills για να αποτρέψει την εξαγορά της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *