Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου

mitsotakis 1
Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου

Ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Πλεύρη μια πρώτη δέσμη μέτρων, που στόχο έχουν να αναχαιτίσουν την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον». Το επόμενο ραντεβού με τις αποφάσεις για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει προσδιοριστεί (ήδη) για την 28η του τρέχοντος έτους. Αν και το ιδανικό για το Μέγαρο Μαξίμου, θα ήταν οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, δεν αποκλείεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, να υπάρξουν αποφάσεις και πριν τα τέλη του χρόνου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Για παράδειγμα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθεί ωράριο στα νυχτερινά κέντρα, χωρίς να αποκλείεται και το «κλείσιμο» τους, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μέτρα αναμένεται να ληφθούν και στην εστίαση, ενώ δεν αποκλείεται να μειωθεί ο αριθμός των θεατών σε γήπεδα, θέατρα και σινεμά. Και όλα αυτά πριν φύγει ο χρόνος. Άλλωστε ήδη χθες καταγράφηκε στην Αττική, αλλαγή των δεδομένων, φυσικά προς το χειρότερο.

Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου
Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου

Αποχώρηση Πρεζεράκου

Είχατε ακούσει ίσως σε παραπολιτικές στήλες, για το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην κυβέρνηση για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο. Η στήλη The Big Mouth αναφέρει ότι ο άνθρωπος αποφάσισε να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα, αποχωρώντας σιωπηρά από το υπουργείο Υγείας. Πέραν τούτου, από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή διακινείται ότι ο υπουργός Πλεύρης, έχει ενημερωθεί και για άλλες αλλαγές που σχεδιάζονται στον χαρτοφυλάκιο του. Αν με ρωτάτε από που; Η απάντηση είναι όχι από τον Ύψιστο, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανασχηματισμός σε Οργανισμούς και υπουργεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει εδώ και καιρό ένα γενικότερο restart στην κυβέρνηση. Όχι την κεντρική, αλλά την περιφερειακή, που συνδέεται με τους διοικητές των Οργανισμών και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Παρά την απροθυμία που καταγράφει το Μαξίμου, σε σχέση με τα κυβερνητικά στελέχη, που υποτίθεται θα παραιτούνταν για να πολιτευτούν, ο Μητσοτάκης, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές. Ήδη οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Θανάσης Νέζης, μαζεύουν βιογραφικά προσώπων προς αξιοποίηση στην κρατική μηχανή, έχοντας ως στόχο να φρεσκάρουν την ομάδα.

mitsotakis
Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου

Η «Καθημερινή», η «γραμμή» και ο Μητσοτάκης 

Παρακολουθούμε με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες  την αγαπημένη εφημερίδα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα. Αναφέρομαι στην ιστορική «Καθημερινή», της οποίας ηγείται ο πολύπειρος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος είναι από τους λίγους του χώρου, που εμπιστεύεται και εκτιμά απεριόριστα ο Μητσοτάκης.

Οι δύο τους τα έλεγαν πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Ήταν τέτοια η εκτίμηση που ο τελευταίος είχε προτείνει στον Παπαχελά, να αναλάβει υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνησή του. Εσχάτως η εφημερίδα που διευθύνει ο στενός φίλος από την εποχή του Κολεγίου του πρωθυπουργού, έχει αρχίσει να ασκεί κριτική (και μάλιστα έντονη, κυρίως στην αρθρογραφία της) στην κυβέρνηση του Κυριάκου. Και δεν μιλάμε για κουτουρού κριτική, αλλά απ’ αυτήν που θα ζήλευε ο Ψυχάρης στις δόξες του.

Είναι προφανές ότι στο Μαξίμου, δεν ενοχλούνται από τα όσα διαβάζουν καθημερινά από τη ναυαρχίδα του Φαλήρου. Απεναντίας θα έλεγα, ως φανατικοί αναγνώστες, αντιμετωπίζουν τα γραφόμενα, ως σύμβουλο, προκειμένου να διορθώσουν τα «κακώς κείμενα».

Το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξακολουθούν να διαρρέουν τα πάντα στην «Καθημερινή» (ακόμη και την πληροφορία για τα rapit test εν μέσω εορτών, που θα έκαναν και οι εμβολιασμένοι ) επιβεβαιώνει και μάλιστα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση ο Παπαχελάς, ως παλιά καραβάνα, ξέρει τι κάνει, αλλά κυρίως πως το κάνει. Γι αυτό και δεν πρέπει κανείς να τον υποτιμά…

2 thoughts on “Μητσοτάκης | Παπαχελάς | Τα βιογραφικά που μαζεύουν στο Μαξίμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *