Ο Πλεύρης «έδειξε» νέο ωράριο στην εστίαση για 15 μέρες | Τι είπε

Ο Πλεύρης «έδειξε» νέο ωράριο στην εστίαση για 15 μέρες | Τι είπε
Απαγόρευση κυκλοφορίας μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Πάτρα, 25 Οκτωβρίου 2020.

Νέα μέτρα στην εστίαση έρχονται μαζί με το… 2022 και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε μια «ιδέα» για το τι έρχεται από τις 3 Ιανουαρίου.

Ανακοινώνοντας, χθες (23.12.2021) τα νέα μέτρα, ο Θάνος Πλεύρης είχε περιγράψει το πλέγμα των όσων έρχονται από τις 3 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους επιδημιολόγους στις 27 Δεκεμβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής (24.12.2021), μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Θάνος Πλεύρης άφησε να εννοηθεί ότι από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, η εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν νωρίτερα και μάλλον «κόβονται» οι όρθιοι.

Τα όποια μέτρα αποφασιστούν για να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσουν τουλάχιστον 15 μέρες.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα (27.12.2021) να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση.

Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

Εκτίμησε δε ότι «πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *