Βαρβιτσιώτης για εκπτώσεις στα ναύλα | Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές

Βαρβιτσιώτης για εκπτώσεις στα ναύλα | Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές

Νέες ανακοινώσεις από ακτοπλοϊκές εταιρείες για μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων αναμένονται μέσα στην ημέρα σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον υπουργό Ναυτιλίας να εμφανίζεται επικριτικός για ορισμένες από τις μειώσεις που ήδη ανακοινώθηκαν.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, υπήρξαν εταιρείες που έκαναν όντως προσφορές για οικογένειες και πολυμελείς παρέες αλλά και άλλες, που με μικροπροσφορές θεωρούν πως «περνάνε τον πήχη των προσδοκιών». «Δεν θεωρώ ότι το κάνουν. Αυτές δεν είναι ούτε μέσα στο πνεύμα όσων ζήτησε η κυβέρνηση, ούτε σε όσα χρειάζεται η κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Περιμένουμε ακόμα περισσότερα και περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες μέσα στην ημέρα και αύριο να ανακοινώσουν το υπόλοιπο πακέτο των εκπτώσεων, ώστε τουλάχιστον να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης του Αυγούστου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, δηλαδή του χρόνου στον οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων των ελληνικών οικογενειών αποφασίζει να πάει τις καλοκαιρινές της διακοπές» πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Εξηγώντας γιατί υπήρξε η παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «η κοινωνία είναι αυτή η οποία μας είπε ότι ξέρετε “δυσκολεύομαι να μετακινηθώ”. “Είναι πάρα πολύ ακριβά τα εισιτήρια”. “Έχουν ανέβει εξαιρετικά πολύ τα ξενοδοχεία”, για μην το ξεχνάμε και αυτό. Και βέβαια το κόστος το οποίο έχει πληρώσει η μέση ελληνική οικογένεια και για πληθωρισμό και για ενεργειακή κρίση πολύ μεγάλο. Άρα νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει και κάτι το οποίο να δείχνει ότι συμβαδίζουν και αυτές οι εταιρείες με το κοινωνικό αίσθημα».

5930510
Βαρβιτσιώτης για εκπτώσεις στα ναύλα | Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές

Παράλληλα ανέφερε πως σίγουρα υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός και καθε εταιρεία έχει τη δικη της εμπορική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση μπόρεσε με τη σειρά της να επισημάνει σε αυτές της εταιρείες πως τα πακέτα που παρέχουν δεν είναι αντίστοιχα με την τιμή των καυσίμων και τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Μην ξεχνάτε ότι ο μεγάλος όγκος των επιβατών της ακτοπλοΐας είναι οι Έλληνες επιβάτες. Επειδή λοιπόν, δεν έχει ο υπουργός Ναυτιλίας στη διάθεσή του από το νόμο καμία αγορανομική διάταξη που να επιβάλει τιμολόγιο – πλην των γραμμών που επιδοτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας ή αποκλειστικής απασχόλησης – δεν μπορούσαμε να κάνουμε άλλες παρεμβάσεις πέρα από την πίεση την οποία ασκήσαμε και η οποία απέδωσε. Έχουμε σημαντικά εκπτωτικά πακέτα σε σχέση με το τι υπήρχε μια βδομάδα πριν και αυτό δίνει την ευκαιρία στη μέση ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει με χαμηλότερο κόστος από ότι προϋπολογίζεται», κατέληξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

aktoploia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *