Το «unfair» της Ασημακοπούλου και οι 100 επώνυμες καταγγελίες στην αρμόδια Αρχή

Το «unfair» της Ασημακοπούλου και οι 100 επώνυμες καταγγελίες στην αρμόδια Αρχή

Το «unfair» της Ασημακοπούλου και οι 100 επώνυμες καταγγελίες στην αρμόδια Αρχή

Παρότι η κυβέρνηση καλύπτει προς το παρόν την Ευρωβουλευτή, οι αντιδράσεις προκαλούν προβλήματα για την επιστολική ψήφο στις εκλογές.

Δυσθυμία αλλά και αμηχανία επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς για την υπόθεση που έχει ανακύψει με τα μαζικά email που εστάλησαν από το γραφείο της Ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού.

Όχι μόνο γιατί δημιουργεί πολυεπίπεδα προβλήματα, τόσο μεταξύ των συνυποψηφίων της όσο και ευρύτερα, αλλά κυρίως διότι η ιστορία αυτή εξελίσσεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρούν να αμβλύνουν τους προβληματισμούς για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου. Ένα ζήτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκει διαρκώς μπροστά της στις επαφές με Έλληνες ομογενείς της Ε.Ε, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρ ότι από το κυβερνητικό επιτελείο καλύπτουν μέχρι στιγμής την κ. Ασημακοπούλου, είναι προφανές ότι κρατούν και μία επιφύλαξη, καθώς το ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο από τους συνυποψηφίους που καταγγέλλουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και απαράδεκτη εύνοια προς συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά και σε δύο ακόμα επίπεδα : Στο Ευρωκοινοβούλιο που έρχεται το θέμα με πρωτοβουλία Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και στην εγχώρια πολιτική σκηνή, μετά την κατεπείγουσα έρευνα που ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, στον απόηχο περισσοτέρων από 100 καταγγελιών Έλλήνων ομογενών.

«Δεν υπάρχει θέμα με την κ. Ασημακοπούλου» έλεγαν χθες κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή. Οι ίδιες πηγές κράτησαν ανάλογη στάση και για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, δια του Γ.Γ. Αθαν. Μπαρλέμπα, εξέδωσε ανακοίνωση με καθυστέρηση κάποιων 24ώρων, διαβεβαιώνοντας ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Στην παραπάνω λιτή ανακοίνωση παρέπεμψε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκηςκυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η κυβέρνηση απαντάει αυτή τη στιγμή με βάση το τι προβλέπεται και ποια είναι η επίσημη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο. «Εμείς δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών ή των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ασχέτως αν είμαστε στον ίδιο χώρο, στο ίδιο κόμμα. Εγώ, λοιπόν, ως κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σας μεταφέρω την απάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών», είπε ο κ. Μαρινάκης, και κρατώντας μία ευδιάκριτη απόσταση ασφαλείας, πρόσθεσε : «Μένουμε στην ανακοίνωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και, από εκεί και πέρα, βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία από οποιονδήποτε πολίτη, ερευνάται από την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχουν φτάσει πάνω από 100 καταγγελίες ψηφοφόρων του εξωτερικού, που έλαβαν το επίμαχο email. Γι αυτό και η Αρχή καλεί την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. να δώσει εξηγήσεις. Τι λίστες έχει και από που… «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής.

Η ίδια η κ. Ασημακοπούλου από την πλευρά της δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Αρχή σε ό,τι της ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια»… “To γραφείο μου απέστειλε newsletter, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους”, ανέφερε η Ευρωβουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *