Διαρροή – σκάνδαλο για τους απόδημους ενόψει Ευρωεκλογών | Στο επίκεντρο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Διαρροή – σκάνδαλο για τους απόδημους ενόψει Ευρωεκλογών

Στο επίκεντρο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για το γεγονός ότι χιλιάδες απόδημοι έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα να την ψηφίσουν.

Μία άνευ προηγουμένου αναταραχή έχει προκληθεί εσχάτως στην κυβερνητική παράταξη και όχι μόνο, η οποία έχει στο επίκεντρο την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Τί έχει συμβεί; Τα κεντρικά της ΝΔ και το Μαξίμου ενημερώθηκαν για σωρεία επώνυμων καταγγελιών αποδήμων Ελλήνων, από ολόκληρο τον πλανήτη, μάλιστα, και όχι μόνο από την Ε.Ε., οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έλαβαν χθες ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία ζητεί την ψήφο τους στις εκλογές.

Διαρροή - σκάνδαλο για τους απόδημους ενόψει Ευρωεκλογών | Στο επίκεντρο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ο θόρυβος και η γκρίνια – εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη – των συνυποψηφίων της ήταν τέτοια που σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε σε στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου να επικοινωνήσει με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν και ποιος είχε πρόσβαση στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε το κυβερνητικό επιτελείο ότι τα στοιχεία δεν διέρρευσαν από τα δικά του συρτάρια. Οι καταγγέλλοντες, ωστόσο, το μόνο που έκαναν, είναι να συμπληρώσουν το μέιλ τους στις αιτήσεις για την επιστολική ψήφο! Δεν ξεκίνησε καλά η ιστορία…

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων από την Ασημακοπούλου καταγγέλλουν χρήστες στο X – Ο ρόλος του ΥΠ.ΕΣ.

Aς δούμε τι έγραψε ο Μανώλης Καλούδας για το θέμα.

Σε καραμπινάτη παραβίαση προσωπικών δεδομένων φαίνεται πως προχώρησε το γραφείο της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των ευρωεκλογών. Αρκετοί ομογενείς χρήστες της πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που δεν είναι ούτε ψηφοφόροι της, ούτε «φίλοι» του κόμματος ή της ίδιας κατήγγειλαν σήμερα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς ότι έλαβαν ενημερωτικό email από το γραφείο της, το οποίο τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνεί τακτικά μαζί τους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το περίεργο, δε, της υπόθεσης είναι ότι με μόλις μερικά λεπτά διαφορά οι ίδιοι απόδημοι έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενημερωτικό σημείωμα από το υπουργείο Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο.

Αυτό προκάλεσε, ευλόγως, ερωτηματικά στους απόδημους για το αν έγινε διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών ή αν τελικώς τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών έφτασαν στους συνεργάτες της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με κάποιον άλλον τρόπο.

Κι αν ναι, με ποιον;

Κι αυτό ενώ στην επίσημη σελίδα της, asimakopoulou.gr, αναφέρεται ρητώς πως: «το πολιτικό γραφείο της Ευρωβουλευτού Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του δικτυακού τόπου, μόνο όταν οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν, με σκοπό την ενημέρωση ή την επικοινωνία».

Οι χρήστες δηλώνουν πως δεν ζήτησαν καμία ενημέρωση, καμία επικοινωνία και καταγγέλλουν ξεκάθαρη παραβίαση του Κανονισμού GDPR (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, η οποία να σημειώσουμε ότι επισύρει πολύ μεγάλες ποινές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *