Έρχονται σαρωτικές απολύσεις στον τραπεζικό γίγαντα UBS | Στοχεύει στην εξοικονόμηση 10 δισ. δολαρίων

Έρχονται σαρωτικές απολύσεις στον τραπεζικό γίγαντα UBS | Στοχεύει στην εξοικονόμηση 10 δισ. δολαρίων

Η UBS δήλωσε την Πέμπτη ότι θα στοχεύσει σε εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων επείτα από μια σαρωτική αναθεώρηση στο νέο παγκόσμιο τραπεζικό γίγαντα που δημιουργήθηκε από την έκτακτη διάσωση της πληγείσας ανταγωνίστριας της Credit Suisse νωρίτερα αυτό το έτος.

Όταν ανακοίνωσε την εξαγορά τον Μάρτιο, η UBS είχε πει ότι στόχευε σε εξοικονόμηση κόστους 8 δισεκατομμυρίων φράγκων (9,1 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως μέχρι το 2027, 6 δισεκατομμύρια φράγκα (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) εκ των οποίων θα προέρχονταν από περικοπές θέσεων εργασίας. Τώρα αναμένει να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση —και να επιτύχει την πρόσθετη εξοικονόμηση πόρων— έως το τέλος του 2026.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Sergio Ermotti

Η ελβετική τράπεζα, η οποία έχει συνολικό παγκόσμιο εργατικό δυναμικό σχεδόν 122.000, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των πιθανών απολύσεων καθώς δημοσίευσε τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου -την πρώτη έκθεση της από τότε που απέκτησε τον αντίπαλό της.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε τα σχέδια να διατηρήσει τις τραπεζικές δραστηριότητες της Credit Suisse στην Ελβετία και να τις απορροφήσει πλήρως στον πρόσφατα συγχωνευμένο όμιλο, αντί να προχωρήσει σε spin-off ή IPO. Αυτό είναι πιθανό να πυροδοτήσει τους φόβους για μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας μεταξύ των 37.000 περίπου ατόμων που απασχολούν οι τράπεζες στη χώρα, λόγω αλληλεπικαλύψεων.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλήρης ολοκλήρωση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για την UBS, τους μετόχους μας και την ελβετική οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Ermotti. Πρόσθεσε ότι αυτή ήταν «μια από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες συγχωνεύσεις τραπεζών στην ιστορία».

Η UBS (UBS) συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να αγοράσει την Credit Suisse στην τιμή ευκαιρίας των 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια διάσωση που ενορχηστρώθηκε από τις ελβετικές αρχές για να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *