Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με… δελτίο

Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με... δελτίο
Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με… δελτίο

Η οικονομική πολιτική του προέδρου της Τουρκίας έχει διαλύσει την αγοραστική δύναμη του τουρκικού πληθυσμού, την ώρα που οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα ωθούν τις τιμές παγκοσμίως προς τα πάνω. Ο πληθωρισμός στην ισλαμική χώρα παραμένει στα ύψη και η τουρκική λίρα κάθε μέρα χάνει μεγάλο ποσοστό της ισχνής δύναμής της. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και τα… δελτία τροφίμων.

4793072cb01a4fb79c4039b568a31307
Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με… δελτίο

Οι Τούρκοι πολίτες, εξαιτίας της κρίσης που επικρατούσε στη ζάχαρη ήταν αναγκασμένοι να προμηθεύονται λίγη ποσότητα από κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ. Λίγο αργότερα κάποια σούπερ μάρκετ έβαλαν περιορισμούς στο ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, επιτρέποντας την αγορά μέχρι και δύο λίτρων.

Πλέον από τη Δευτέρα, υπάρχει περιορισμός και στον… τουρκικό καφέ! 

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν πάνω από δύο πακέτα ζάχαρη και πάνω από δύο πακέτα των 100 γραμμαρίων καφέ από την πιο διάσημη μάρκα της χώρας.

Όμως όπως κυκλοφορεί στη γειτονική χώρα, περιορισμοί μπαίνουν σιγά σιγά και στο τσάι, αλλά και στο αλεύρι, στο οποίο υπάρχει περιορισμός ενός πακέτου!

Η κατάσταση βέβαια έχει εκτραχυνθεί, καθώς μερικά σούπερ μάρκετ έβαλαν πλαφόν ακόμα και στις σόδες και στα καθαριστικά.

Οι Τούρκοι είναι πεπεισμένοι ότι τα εν λόγω σούπερ μάρκετ, καθώς και αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν επιδοθεί σε αυτή την πρακτική τις τελευταίες ώρες, το κάνουν αυτό με σκοπό να δημιουργήσουν στοκ, ώστε σε μεγαλύτερη κρίση στο εγγύς μέλλον, να μπορέσουν να πουλήσουν τα φθηνώς αγορασμένα προϊόντα ακόμα πιο ακριβά από τώρα.

Το βράδυ της Τρίτης, Τούρκοι πολίτες και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης και διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καλώντας τους να φύγουν γιατί “η χώρα ανήκει” σε αυτούς.

Αυτό έχει πυροδοτήσει οργισμένα σχόλια και επείγουσες διεργασίες στην αντιπολίτευση, με τους αρχηγούς των κομμάτων να προγραμματίζουν συσκέψεις και να πραγματοποιούν συναντήσεις θέλοντας να σχεδιάσουν τα επόμενά βήματά τους.

FE44 Y5WYBQDCNZ?format=jpg&name=small
Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με… δελτίο

κείμενο Πέτρος Κράνιας

One thought on “Τουρκία | Σούπερ μάρκετ δίνουν ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, τσάι και καφέ με… δελτίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *