Νάρκες | Οι Τούρκοι εφοπλιστές προειδοποιούν για νάρκες στον Βόσπορο

Νάρκες | Οι Τούρκοι εφοπλιστές προειδοποιούν για νάρκες στον Βόσπορο

Λεπτομερή προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο των ανεξέλεγκτων ναρκών για τη ναυσιπλοΐα εξέδωσε η Ένωση Τούρκων Εφοπλιστών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

κείμενο Σάββας Αθανασίου

Η Ένωση Τούρκων Εφοπλιστών γνωστοποίησε ότι η είσοδος του Στενού της Βόρειας Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη περιοχή, ότι τα μηνύματα NAVTEX και οι εκπομπές του Channel-16 θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, ότι θα πρέπει να γίνεται με ένταση και αποτελεσματική επιφυλακή, ότι θα πρέπει όταν εντοπίζονται ύποπτα αντικείμενα να αναφερθεί στο Channel-16 οι συντεταγμένες των ύποπτων αντικειμένων, η κατεύθυνση και η δύναμη του ανέμου, η τρέχουσα κατεύθυνση και η δύναμη πρέπει να καταγράφονται και να αναφέρονται.

220401133435 220224104413 vosporos

Επιπλέον, το νυχτερινό ψάρεμα στην περιοχή απαγορεύεται πλέον από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας από τις 26 Μαρτίου 2022 μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει δύο εξειδικευμένα πλοία προληπτικά και για την ασφαλή πλοήγηση. Συνιστάται στα πλοία που πλέουν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας να είναι σε επιφυλακή και να παρακολουθούν στενά τις ειδοποιήσεις για ναρκοπέδιο και να παρακολουθούν ενώ ενδέχεται να μην είναι δυνατό να παρατηρηθούν ναρκοπέδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις 28 Μαρτίου, αναφέρθηκε μια θαλάσσια νάρκη στα ανοιχτά της Igneada (πλευρά της Μαύρης Θάλασσας της Κωνσταντινούπολης και κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας), η οποία απενεργοποιήθηκε από το τουρκικό ναυτικό.

Στις 29 Μαρτίου, παρατηρήθηκε θαλάσσια νάρκη στα 39 ναυτικά μίλια ΑΝΑ του Ακρωτηρίου Κωνστάντζας στη Ρουμανία. Επίσης, αναφέρθηκε ότι την τοποθεσία επισκέφτηκε αμέσως ένα σκάφος του ρουμάνικου πολεμικού ναυτικού που κατέστρεψε τη νάρκη.

vosporos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *