Η Toronto-Dominion Bank και η First Horizon FHN ακύρωσαν τη συγχώνευσή τους ύψους 13,4 δισ. δολαρίων

Reuters

H Toronto-Dominion Bank και η First Horizon FHN με έδρα το Τενεσί ακύρωσαν τη συγχώνευσή τους ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αναλύει το Reuters.

Η TD αντιμετώπισε εμπόδια ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να υπογράψουν τη συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022. Η καναδική τράπεζα είπε ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρη πότε ή αν θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι οι δύο τράπεζες αποφάσισαν να τερματίσουν τη συμφωνία.

Η Toronto-Dominion Bank και η First Horizon FHN ακύρωσαν τη συγχώνευσή τους ύψους 13,4 δισ. δολαρίων

Οι μετοχές της First Horizon με έδρα το Τενεσί υποχώρησαν σχεδόν 40% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η κατάρρευση της συμφωνίας έρχεται σε μια επισφαλή στιγμή για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ όπως η First Horizon. Η κατάσχεση και πώληση της First Republic Bank τη Δευτέρα στηνFirst Horizon FHN έχει επηρεάσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στις μεσαίου μεγέθους τράπεζες, που χτυπήθηκαν από την κατάρρευση του Μαρτίου της Silicon Valley Bank και της Signature Bank της Νέας Υόρκης.


Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν στις προκαταρκτικές συναλλαγές παρά τις διαβεβαιώσεις από την Federal Reserve ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε σταθερή βάση.

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της First Horizon, Bryan Jordan, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την αναταραχή του κλάδου, επικαλούμενος την «ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζάς του».

Η TD θα καταβάλει στην First Horizon 200 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά επιπλέον της προμήθειας 25 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλεται στο πλαίσιο της συμφωνίας συγχώνευσης, ανέφεραν οι δύο τράπεζες. Η συμφωνία θα έκανε την TD την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, οδηγώντας την σε νέες αγορές στη Λουιζιάνα, το Τενεσί, το Τέξας και τη Γεωργία. Ο Καναδός ανταγωνιστής BMO Financial Group έκλεισε πρόσφατα τη συμφωνία 16,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Bank of the West.

244565830 10161454339384126 8997244325775615637 n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *