«Φωτιά» στα δεξιά της ΝΔ προκαλεί το «σπάσιμο» της συμμαχίας Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου

κασιδιάρη

Nέες συνθήκες για τις κάλπες της 21ης Μαΐου θα δημιουργήσει η απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου. Ιδιαίτερα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του φυλακισμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη να διεκδικήσει την κάθοδο του κόμματός του Έλληνες στις εκλογές, ο Άρειος Πάγος στην ουσία διαμορφώνει πολιτικό σκηνικό.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η εξέλιξη, την οποία γνωστοποίησε τα μεσάνυκτα το iEidiseis.gr (Μαίρη Μπενέα), αλλάζει εκ νέου το ούτως η άλλως ρευστό τοπίο στο ακροδεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος, καθώς μέχρι λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι σήμερα, θα καταθέσει αίτηση συμμετοχής του κόμματος «ΕΑΝ» στον Άρειο Πάγο ο επίτιμος αντιεισαγγελέας κ. Κανελλόπουλος, και ότι στο κόμμα του δεν θα συμμετείχε ούτε ο Κασιδιάρης, ούτε άλλο πρόσωπο από την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Μένει να αποδειχθεί από τις εξελίξεις αν η απόφαση του Ηλ. Κασιδιάρη ελήφθη υπό τον φόβο «υφαρπαγής» του κόμματός του από τον αντιεισαγγελέα ή συνιστά μία ακόμη ντρίπλα. Ντρίπλα με σκοπό να «καθαρίσει» ο δρόμος για την κάθοδο του κ. Κανελλόπουλου στις εκλογές, χωρίς τον κίνδυνο να θεωρηθεί «αχυράνθρωπος» του φυλακισμένου νεοναζί.

5c13d50695865ca1f971f79e6cb10dff XL

Θρίλερ στα δεξιά της ΝΔ

Το σκηνικό στα δεξιά της ΝΔ αποκτά πλέον χαρακτηριστικά θρίλερ για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς, μέχρι το Σάββατο, τα κόμματα θα πρέπει να καταθέσουν και τους οριστικούς καταλόγους με τους υποψήφιους βουλευτές που θα συμμετέχουν σε αυτά, οπότε οι διεργασίες στο παρασκήνιο έχουν πάρει φωτιά με τα κόμματα, τα κομματίδια και τους διάφορους σχηματισμούς της ακροδεξιάς να επιχειρούν να βρουν πεδίο κοινής καθόδου, για την επίτευξη του στόχου της εισόδου στη βουλή.

Όπως είναι φυσικό, σε όλα τα κομματικά επιτελεία αλλά πρωτίστως στο στρατόπεδο της ΝΔ, παρακολουθούν τις εξελίξεις με ιδιαίτερη προσοχή. Αφενός μεν μετά την παραίτηση του προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκου, αφετέρου δε μετά την παρέμβαση του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, το ενδιαφέρον για την απόφαση που θα πάρει η Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος είναι κρίσιμη.

Επίσης διότι, είτε είναι στις προθέσεις του φυλακισμένου ηγετικού στελέχους, είτε όχι, η κατάθεση συνδυασμών στον Άρειο Πάγο και από τον Κασιδιάρη για το κόμμα «Έλληνες» και από τον Κανελλόπουλο με το κόμμα «ΕΑΝ», στερεί επιχειρήματα αποκλεισμού του σχηματισμού υπό τον αντιεισαγγελέα, καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το επιχείρημα του «αχυράνθρωπου».

2717a42f6cc3141ae2badaf41b039d9f XL

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τη δυναμική που υπάρχει στον χώρο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς και πως αυτή θα διαμορφωθεί ανάλογα με τι θα γίνει στον Άρειο Πάγο.

Το τελευταίο έχει κρίσιμη σημασία για το αφήγημα της κυβερνητικής παράταξης, καθώς αν υπάρξει και άλλο κόμμα, το οποίο διεκδικεί με πιθανότητα την είσοδό του στη βουλή, τότε η προοπτική της αυτοδυναμίας αποδυναμώνεται, αφού σε περίπτωση επτακομματικής βουλής, ο πήχης για το πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές, της ενισχυμένης αναλογικής, ανεβαίνει στο 38% -39%.

Tι λέει το ρεπορτάζ για την πρόθεση Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης που είχε αποσυρθεί από τις εκλογές μετά το μπλόκο της κυβέρνησης στο κόμμα του, τελικά δεν θα κάνει πίσω και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές – με υποψήφιο και τον ίδιο – και όχι μέσω του κόμματος «ΕΑΝ» με πρόεδρο τον ε.τ. Αντιεισαγγελέα ΑΠ Τάσο Κανελλόπουλο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως «ομπρέλα».

Έτσι, από το πρωί της Τρίτης (25/4) μέχρι και την Τετάρτη (26/4), αναμένεται να υποβάλλουν στην εισαγγελία Αρείου Πάγου και στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ηλίας Κασιδιάρης το έμβλημα του κόμματός του «Έλληνες» και ο πρώην αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Τάσος Κανελλόπουλος, το έμβλημα του δικού του κόμματος «ΕΑΝ». Στο τελευταίο, έχουν ήδη συμπράξει το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα» του Νίκου Νικολόπουλου και το κόμμα «Ελεύθερη Πατρίδα» του εκ Θεσσαλονίκης καθηγητή Νίκου Βασιλειάδη.

Μπροστά στις νέες εξελίξεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι αποφασίσουν οι δικαστές του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που μετά την τροποποίηση του νόμου για τον Κασιδιάρη, καλούνται να αποφασίσουν εάν μπορεί ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *