Εκλογές 2023 | Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βόρεια Ελλάδα | Στη «μέγγενη» της ΝΔ Ελληνική Λύση και Νίκη

Εκλογές 2023 | Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βόρεια Ελλάδα | Στη «μέγγενη» της ΝΔ Ελληνική Λύση και Νίκη

Στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού «μαραθωνίου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πειραιώς δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη συμπίεση των ποσοστών μικρότερων κομμάτων και «κομματιδίων», δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία πιέζουν τις εκλογικές επιδόσεις της Ν.Δ. και τον απώτερο στόχο της ισχυρής αυτοδυναμίας. Ας διαβάσουμε την ανάλυση της Ευαγγελίας Τσικρίκα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Με στοχευμένη επίσκεψη στη Χαλκιδική, όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έλαβε ποσοστό 6,79% και η Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού 5,39%, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους στην κάλπη.

Σε πρώτο πλάνο η Νίκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καυτηριάζει το γεγονός ότι κόμματα, τα οποία, όπως είπε, ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών προς άγραν ψήφων. «Νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους» τόνισε, διαμηνύοντας ότι τα εκκλησιαστικά πρέπει να μείνουν έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκεται η Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης» πρόσθεσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

velopoulos natsios 14

«Είμαστε οι υπεύθυνοι πατριώτες»

Στο επίκεντρο της παρουσίας Κ. Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα και η αποσυμπίεση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, στην οποία καταλογίζει «καπηλεία» του πατριωτικού συναισθήματος των Ελλήνων.

«Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι του “γλυκού νερού”», η θέση της Πειραιώς.

«Νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός» τόνισε χθες ο κ. Μητσοτάκης από τον Πολύγυρο, αναδεικνύοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων και της άμυνας της χώρας.

«Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς»

Με τα δημοσκοπικά δεδομένα να αποτυπώνουν μικρά κόμματα και «κομματίδια» – που κινούνται είτε στον χώρο δεξιά της Ν.Δ., είτε στον χώρο ευρύτερα της αριστεράς – να βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από τη Βουλή, η Πειραιώς κινητοποιείται και λίγο πριν από το «φίνις» της προεκλογικής κούρσας, ζητά με μεγαλύτερη ένταση από τους πολίτες να δώσουν στη Ν.Δ. ισχυρή αυτοδυναμία, ώστε να προκύψει, όπως σημειώνουν, σταθερή κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής, με ορίζοντα τετραετίας, που θα μπορεί και να υλοποιήσει όλες τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα. Διότι στο κάτω – κάτω δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης» δήλωσε από τη Χαλκιδική ο Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ακόμη πιο εμφατικό το διακύβευμα της κάλπης για τη Ν.Δ.

mitsotakis filippiada amfiloxia 4

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στη Βόρεια Ελλάδα και σήμερα θα μιλήσει σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στην Αττική και η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. πέφτει την Παρασκευή, με ομιλία στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *