Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Χαμηλές οι προσφορές | 15,1 εκατ. από τον Πριόβολο

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:08 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Χαμηλές οι προσφορές | 15,1 εκατ. από τον Πριόβολο

Οι τελευταίες πληροφορίες για το ύψος των προσφορών και το μέλλον του διαγωνισμού – Η πλευρά Πριόβολου κατέθεσε ουσιαστική προσφορά και η ΟΝΕΧ για τυπικούς λόγους έννομου συμφέροντος

Απογοήτευσαν οι προσφορές στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εφοπλιστή Πρίοβολου έχει καταθέσει προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ ενώ η πλευρά της ONEX φέρεται να έχει καταθέσει συμβολική προσφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες προσφορές κινούνται σημαντικά κάτω από τα ελάχιστα επίπεδα. 

Γράφαμε νωρίτερα σήμερα.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Έφυγαν οι Αμερικανοί της ΟΝΕΧ;

Η πλευρά Πριόβολου κατέθεσε ουσιαστική προσφορά και η ΟΝΕΧ για τυπικούς λόγους έννομου συμφέροντος

Έληξε στις 11.00 σήμερα το πρωί Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προτάσεων για τον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από 15νθήμερη παράταση που είχε δοθεί. Το όνομα του πλειοδότη θα ανακοινωθεί σήμερα.

Το παρών έδωσαν η Pyletech Shipyards θυγατρική του Ομίλου North Star συμφερόντων του εφοπλιστή-επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου που έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε επένδυση 700 εκατ. σε βάθος τεσσάρων ετών αλλά και η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ για τυπικούς όμως λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr η ΟΝΕΧ κατέθεσε μία μη ανταγωνιστική προσφορά για να έχει έννομο συμφέρον παρακολούθησης και επέμβασης όπου αυτό απαιτηθεί. Για αυτό κατέθεσε εγγυητική επιστολή. Σε φάκελο με την ένδειξη εμπιστευτικό η ΟΝΕΧ έχει αιτιολογική έκθεση γιατί είναι προβληματική η διαδικασία καθώς και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για το σχέδιο “Τρίαινα” που περιλαμβάνει τα ναυπηγεία Σύρου-Ελευσίνας και Σκαραμαγκά υπό τη σκέπη της.

Ο ειδικός διαχειριστής σύμφωνα με πληροφορίες περίμενε οκτώ συνολικά προσφορές όμως στην ουσία μία είναι η προσφορά της πλευράς Πριόβολου.

Ο διαγωνισμός αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έκτασης 400 στρεμμάτων ενώ χθες προκηρυχθεί διαγωνισμός και για το εμπορικό κομμάτι, έκτασης 200 στρεμμάτων που ανήκει στην ΕΤΑΔ και περιλαμβάνει την μεγάλη πέτρινη δεξαμενή η οποία όμως έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

One thought on “Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Χαμηλές οι προσφορές | 15,1 εκατ. από τον Πριόβολο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *