Μετά τον Σαμαρά και οι «Καραμανλικοί» | Ο γάμος ομόφυλων χάλασε τα… προξενιά στη ΝΔ

Μετά τον Σαμαρά και οι «Καραμανλικοί» | Ο γάμος ομόφυλων χάλασε τα… προξενιά στη ΝΔ

Μετά τον Σαμαρά και οι «Καραμανλικοί»: Ο γάμος ομόφυλων χάλασε τα… προξενιά στη ΝΔ

Αυξάνονται οι «γαλάζιοι» αντιρρησίες για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από τον Σαμαρά στον Στυλιανίδη και στο βάθος… φροντιστήρια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ήταν προεξοφλημένο. Αυτό που μάλλον δεν ανέμεναν, ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν η αιχμηρή επίθεση που επιφύλαξε χθες ο πρώην πρωθυπουργός προς τον ίδιον τον Κυριάκος Μητσοτάκη για τη δήλωσή του ότι η αποχή συνιστά μία αξιοπρεπή λύση.

Μία παρέμβαση, που μένει τώρα να φανεί αν και πόσο θα επηρεάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει όσο περισσότερους από τους διαφωνούντες βουλευτές μπορεί να επιλέξουν… το καφενείο και όχι την Ολομέλεια της Βουλής όταν το σχέδιο νόμου θα έρθει προς ψήφιση. Να απέχουν, δηλαδή, από την ψηφοφορία, διευκολύνοντας με τη στάση αυτή την υπερψήφιση του από μικρότερο άθροισμα ψήφων.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;», διερωτήθηκε δεικτικά ο κ. Σαμαράς, δείχνοντας ουσιαστικά τον δρόμο της καταψήφισης του νομοσχεδίου σε όσους διαφωνούν με τις προβλέψεις του.

Η αιχμηρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, όμως, δεν ήταν το μοναδικό αναπάντεχο της χθεσινής ημέρας για το κυβερνητικό επιτελείο, αφού στο κάδρο των διαφωνούντων μπήκε ένας ακόμα βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος, μάλιστα, κάθε άλλο παρά ανήκει στη λεγόμενη δεξιά της ΝΔ. Πρόκειται για τον γνωστό καραμανλικό βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος, όχι μόνο γνωστοποίησε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στη βουλή και θα το καταψηφίσει.

«Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω. Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει είπε να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

«Όταν σε ένα τέτοιο ζήτημα συμφωνούν σαμαρικοί και καραμανλικοί, σημαίνει ότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι έξω από το DNA της παράταξης» σχολίαζε χθες έμπειρος κοινοβουλευτικός, προσθέτοντας ότι μπορεί σε αυτή τη φάση η προσοχή να είναι στραμμένη σε δύο τρεις δεκάδες βουλευτών που έχουν γνωστοποιήσει τη διαφωνία ή τους προβληματισμούς τους, αλλά προφανώς υπάρχουν και αρκετοί που απλώς παραμένουν ακόμα σιωπηλοί.

Χθες, άλλωστε, πλην του κ. Στυλιανίδη, δύο ακόμα γαλάζιοι βουλευτές εκδήλωσαν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία και ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

Μέσα σ αυτό το κλίμα, ξεκινούν τα διήμερα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Πειραιώς με βασικό εισηγητή τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και παρόντες τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο και τον Γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη.

Μετά τον Σαμαρά και οι «Καραμανλικοί» | Ο γάμος ομόφυλων χάλασε τα… προξενιά στη ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *