Σάκκαρη – Τσιτσιπάς | Γράφουν ιστορία | Μην τους ξεχάσουμε αύριο στην Ελλάδα του … τίποτα

Σάκκαρη | Τσιτσιπάς | Γράφουν ιστορία | Μην τους ξεχάσουμε αύριο στην Ελλάδα του ... τίποτα

Οι επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη έδωσαν ανάταση στους Έλληνες που πιέστηκαν αρκετά όλο το χειμώνα.

Η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων συνοδεύεται από επιτυχίες και μάλιστα σε ένα άθλημα που δεν έχουμε ιδιαίτερη παράδοση.

Παράλληλα επειδή είναι ατομικό άθλημα δεν υπάρχει ο άρρωστος οπαδισμός, που πολλές φορές καταστρέφει τις ομαδικές επιτυχίες της χώρας μας.

Φυσικά το τέννις είναι ένα άθλημα που ποτέ δεν … ‘πουλούσε’ στην Ελλάδα, εξ ου και δεν είχε και ιδιαίτερη προβολή από τα ΜΜΕ. Καλύτερα ίσως καθώς αυτό επέτρεπε στους πρωταθλητές μας απερίσπαστοι να ασχοληθούν με τα αθλητικά.

Άλλωστε πρόκειται για παιδιά που έχουν δώσει τα πάντα στην ζωή τους για το άθλημα τους.

Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία … ακόμα και η μικρή Αυστρία θα δεις κόσμο να αθλείται με το τέννις και τις εφημερίδες να ασχολούνται με αυτό. Στην Ελλάδα είναι στα αζήτητα. Οι μεγαλύτεροι μόνο θα θυμούνται την Κανελλοπούλου (μητέρα της Σάκκαρη) και οι λίγο νεότεροι τον Παγδατή.

Δεν είναι μόνο το τέννις βέβαια αλλά και οι Ολυμπιονίκες μας στα ατομικά αθλήματα που δεν βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στα μήντια. Όταν τα μήντια όμως σε ξεχνούν σε ξεχνά κι ο κόσμος.

AP19003532541653

Μπορεί η Ελλάδα να δίδαξε πολιτισμό αλλά αθλητική παιδεία δεν έχουμε. Το βιώνουμε κάθε φορά που έχουμε επιτυχίες όπως αυτές που ζούμε αυτές τις μέρες.

Αντίθετα βλέπουμε υποδοχές ηρώων σε νικητές τηλεπαιχνιδιών. Υποδοχές που ξεφεύγουν από κάθε αίσθηση μέτρου.

Να σταματήσουμε να είμαστε η Ελλάδα της ..λεζάντας και του οπαδισμού.

Η Μάρια Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφουν ιστορία στο Ρολάν Γκαρός.

Τα δύο Ελληνόπουλα γράφουν ιστορία αποκλείοντας μεγαλύτερα ονόματα που ήταν πολύ πιο πάνω στην σειρά κατάταξης. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να δώσει αθλητική παιδεία στους μαθητές και νέους Έλληνες. Είναι ευθύνη των μήντια να σταματήσει η προαγωγή του άρρωστου οπαδισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *