Ελληνοτουρκικά | «Rampage» και «Spice» από το Ισραήλ για την Πολεμική Αεροπορία

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:36 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
 Ελληνοτουρκικά |  «Rampage» και «Spice» από το Ισραήλ για την Πολεμική Αεροπορία
Ελληνοτουρκικά | «Rampage» και «Spice» από το Ισραήλ για την Πολεμική Αεροπορία

Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει αθόρυβα και μεθοδικά να χτίζει την επόμενη ημέρα, κάνοντας κινήσεις που θα της προσδώσουν επιπλέον πλεονεκτήματα στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον του Αιγαίου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πιο ισχυρή αμυντική συνεργασία, αυτή τη στιγμή, δομείται με το Ισραήλ, μέσω επενδύσεων (βλέπε ΕΛΒΟ​ και αεροδρόμιο Καλαμάτας) αλλά και συμπράξεων στον ναυπηγικό τομέα, όπως με την Κορβέτα Θεμιστοκλής, που έχουμε αποκαλύψει στο enikos.gr.

Οι στενοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, που εμβαθύνονται στον αμυντικό τομέα, δίνουν στην Πολεμική Αεροπορία πρόσβαση και σε νέου τύπου συστήματα για το οπλοστάσιό της.

Ελληνοτουρκικά | «Rampage» και «Spice» από το Ισραήλ για την Πολεμική Αεροπορία

Πρόκειται για τις ρουκέτες Rampage και τις συλλογές καθοδήγησης Spice οι οποίες προσαρμόζονται σε βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Οι ρουκέτες Rampage EXTRA (Extended Range Artillery) ουσιαστικά αποτελούν όπλα του πυροβολικού τα οποία οι Ισραηλινοί έχουν προσαρμόσει στα μαχητικά τους. Δίνουν τη δυνατότητα βολών ακριβείας ακόμα και σε κινούμενους σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων με το βεληνεκές να αυξάνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το ύψος άφεσης αλλά κυρίως η ταχύτητα του μαχητικού. Και μάλιστα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο λογισμικό των F-16.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε η Realnews της Κυριακής, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά 5 Mobile Radars αξίας 12-15 εκατ. έκαστο. Προσφέρουν και προστασία από βαλιστικούς πυραύλους και με αυτά κλειδώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα “Israel Radar/Iron Dome” που είναι υπό διαπραγμάτευση υπό τον Πρωθυπουργό θα αποτελέσουν το «κλειδί» του σφραγίσματος του ελληνικού εναέριου χώρου από κάθε απειλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *