«Αόρατα» τα Rafale F3-R για τους Τούρκους | Ούτε οι S-400 τα βλέπουν

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:53 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
«Αόρατα» τα Rafale F3-R για τους Τούρκους | Ούτε οι S-400 τα βλέπουν
«Αόρατα» τα Rafale F3-R για τους Τούρκους | Ούτε οι S-400 τα βλέπουν

Μέχρι και οι τουρκικοί S-400 δεν μπορούν να τα εντοπίσουν, κάτι που έχουν αναγνωρίσει και Τούρκοι αναλυτές που έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία

Ο Υπέρυθρος αισθητήρας (OSF) που έχει στο ρύγχος του, επιτρέπει στο μαχητικό να εγκλωβίζει παθητικά τους εχθρικούς στόχους.

Δηλαδή πετάει με κλειστό ραντάρ, άρα είναι αόρατο για τα εχθρικά αεροσκάφη, εντοπίζει με τον αισθητήρα υπερήχων το εχθρικό σκάφος και βάλλει εναντίον του χωρίς μάλιστα ο πιλότος του να το γνωρίζει, καταρρίπτεται χωρίς να το καταλάβει.

Το επόμενο σύστημα είναι το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA. Έχει δυνατότητα να παρακολουθεί και να εγκλωβίζει 40 στόχους την ιδία στιγμή, και μάλιστα έχει δυνατότητα να πλήξει τους οχτώ πιο επικίνδυνους ταυτόχρονα σχεδόν.

To συγκεκριμένο RADAR AESA. θα τοποθετηθεί στα υπό αναβάθμιση στα μαχητικά F-16 σε VIPER της Πολεμικής Αεροπορίας. Κάτι που τα τούρκικα F-16 λόγω των Κυρώσεων δεν θα τοποθετηθούν.

rafale 1 1

Το ραντάρ ελέγχου πυρός Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). προσφέρει τις ακόλουθες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα δημοφιλή ραντάρ μηχανικής σάρωσης APG-66 & APG-68, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα F-16 παραμένουν λειτουργικά βιώσιμα για τις επόμενες δεκαετίες:

Αυτόνομη στόχευση ακριβείας σε όλα τα περιβάλλοντα

Yψηλής ευκρίνειας ευρεία απεικόνιση με χάρτες BIG SAR.

Υψηλής ποιότητας παραγωγή συντεταγμένων

Καλύτερος εντοπισμός στόχου και μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού

Ταχύτερη αναζήτηση και εντοπισμός στόχου

Ανίχνευση μικρότερων στόχων

Εντοπισμός πολλαπλών στόχων

Ισχυρή ηλεκτρονική προστασία (Α/Α και Α/G)

Ελληνοτουρκικά
rafale3
rafale4

Παράλληλα, η σύζευξη δεδομένων (link 16) του επιτρέπει να διαμορφώνει μια ενοποιημένη εικόνα του πεδίου της μάχης την οποία μοιράζει σε όλες τις πλατφόρμες, στα F-16 Viper, στα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ, στις φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να έχουν κλειστά ραντάρ και να παίρνουν εικόνα μόνο από το link.

Τέλος, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra που «τυφλώνει» όχι μόνο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας αλλά και εχθρικά μαχητικά.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Τούρκοι ανησυχούν ότι ούτε F-16 χωρίς το RADAR AESA , αλλά και το radar Έρευνας και Εγκλωβισμού των S-400 δεν έχουν την δυνατότητα του Εγκλωβισμού των σύγχρονων RAFALE Rafale C F3-R που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά την συγκεκριμένη έκδοση των Ρωσικών S-400.

Πηγή: veteranos.gr

2 thoughts on “«Αόρατα» τα Rafale F3-R για τους Τούρκους | Ούτε οι S-400 τα βλέπουν

 1. Greeks are the best in Everything they do …Turkish Military are all scared ,i have no problem fighting the Bastards i know we going to kick them in the ASS ha ha ha …
  Lets do it now .
  If Ertogan was sure can win he would had attack Greece long time ago .
  He knows Greece will kick his ass so always barking like the dog that don’t bite
  I can go on and on ,another time ….
  I hate the Bastards ….
  George –

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *