Rafale | Θα ξέρουν πριν τους Τούρκους οι Έλληνες | Πώς θα χτυπάνε αόρατα

Θα ξέρουν πριν τους Τούρκους οι Έλληνες πιλότοι τους στόχους τους – Χωρίς ούτε καν αερομαχία

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Thales σε προηγούμενα ραντάρ μαχητικών για πάνω από 50 χρόνια, το RBE2 προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στο Rafale.

Σε σύγκριση με τα ραντάρ με τις συμβατικές κεραίες, το RBE2 παρέχει πρωτοφανή επίπεδα επίγνωσης της κατάστασης, με νωρίτερη ανίχνευση και παρακολούθηση πολλαπλών στόχων.

Η ανίχνευση και παρακολούθηση πολλαπλών αεροπορικών, θαλάσσιων ή χερσαίων στόχων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και πολύ νωρίτερα από τον εχθρό, θα δίνει στους Έλληνες πιλότους το πλεονέκτημα με τα αντίπαλα μαχητικά.

Την ίδια ώρα, το ρανταρ AESA RBE2 των ελληνικών Rafale δίνει στο ελληνικό μαχητικό δυνατότητες εκτεταμένου βεληνεκούς και βελτιωμένη αντίσταση στην όποια εμπλοκή.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και τις δυνατότητες των ελληνικών Rafale σε συνεργασία με το ραντάρ RBE2, τους Meteor αλλά και τους πυραύλους Scalp.

Mόλις χθες, η ινδική Πολεμική Αεροπορία «σήκωσε» στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία ενός ινδικού Rafale να μεταφέρει δύο πυραύλους κρουζ Scalp.

Rafale: Θα ξέρουν πριν τους Τούρκους οι Έλληνες - Πάντα ένα βήμα πριν

Ενώ η MBDA δίνει εμβέλεια του πυραύλου Scalp «άνω των 250 χλμ», ορισμένοι ειδικού ισχυρίζονται ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχους έως και 560 χλμ.

Να θυμίσουμε ότι Scalp έχει η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και φυσικα θα έχουν και τα νέα ελληνικά Rafale.

Rafale: Πώς θα χτυπάνε αόρατα τους στόχους τους και θα φτιάχνουν χάρτες ακριβείας για τους επόμενους

Πώς θα χτυπάνε αόρατα τους στόχους τους τα γαλλικά μαχητικά και θα φτιάχνουν χάρτες ακριβείας για τις επόμενες επιθέσεις τους.

Τα ελληνικά πλεόν Rafale (σ.σ. μόλις παραλάβαμε το τρίτο) αεροσκάφος φέρουν το ραντάρ RBE2 της Thales, που τους δίνει την δυνατότητα να ιχνυλατούν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα.

Το υπερ ραντάρ των νέων ελληνικών μαχητικών δίνει στους χειριστές τους την δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων χαρτών του εδάφους σε πραγματικό χρόνο.

Το Rafale έχει την ικανότητα να εξαπολύει πύραυλο αέρος-αέρος προς τον στόχο του, χωρίς να αποκαλύπτει τη θέση του, εξαιτίας του συστήματος OSF της Thales, με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Ο συνδυασμός του ραντάρ AESA RBE2 και του πύραυλου μεγάλου βεληνεκούς Meteor δίνει στο Rafale υπεροχή στον αέρα για πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια του χειριστή στόχους, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα ελληνικά Rafale F3-R διαθέτουν επίσης αυτόματο σύστημα αποφυγής σύγκρουσεων εδάφους (AGCAS) που θα τα κάνει πιο ασφαλή.

Το AGCAS έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τυχόν κινδύνους σύγκρουσεων εδάφους.

Ήδη πάντως τα μεγάλα στρατιωτικά σάιτ αναφέρονται στο πόσο προηγμένα είναι τα ελληνικά Rafale F3-R, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους πυραύλους Meteor που θα φέρουν.

Rafale: Πώς θα χτυπάνε αόρατα τους στόχους τους και θα φτιάχνουν χάρτες ακριβείας για τους επόμενους

«Αναπόφευκτη η σύγκρουση με τα σκυλιά τους Έλληνες»

Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων καταφέρθηκαν για ακόμη μια φορά Τούρκοι αξιωματούχοι κατά της Ελλάδας.

Ελληνοτουρκικά: Ολοένα και πιο εχθρική και απόμακρη προς τη Δύση και την Ελλάδα παρουσιάζεται η Τουρκία που δείχνει το πραγματικό άγριο πρόσωπό της για πολλοστή φορά.

Αυτή τη φορά ο τούρκος απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, παρουσιαστής και συγγραφέας Μετέ Γιαράρ δεν δίστασε να αποκαλέσει τους Έλληνες με το άθλιο «σκυλιά» κι αυτό σε εκπομπή του CNNturk! Μάλιστα παρουσιάστηκε σίγουρος ότι «…η σύγκρουση μαζί τους είναι αναπόφευκτη». Την ίδια ώρα η Τουρκία λέει πως «Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά».

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο στο εμπάργκο των Δυτικών κατά της Τουρκίας, εκστόμισε την συγκεκριμένα ρατσιστική φράση για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο 5:27 του βίντεο αναφέρει: «Η Αμερική τα παρήγαγε αλλά με το εμπάργκο δεν τα έδινε. Συστήματα ραντάρ δεν δίνουν, τους Χαρπ δεν τους δίνουν.

«Δεν δίνουν ούτε καν το σύστημα εδώ πίσω που διασφαλίζει το πιάσιμο του ελικοπτέρου και αεροσκάφους. Τι να κάνει η Τουρκία; Από τη μία μεριά δένουν τα χέρια σας και από την άλλη πλευρά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ξαμολάνε όλα τα σκυλιά (εννοώντας τους Έλληνες).

Φυσικά δεν μπορούσε να αναφερθεί και στο διαχρονικό… όνειρο θερινής νυκτός για την Τουρκία που ακούει στο όνομα «Γαλάζια πατρίδα».

Μιλώντας λοιπόν για την παρουσία της της Ελλάδας και της Γαλλίας στην περιοχή σημειώνει στο 13:24 βίντεο:

«Μιλάμε για δύο χώρες που δεν αναγνωρίζουν τα πεδία σας. Άλλωστε, σε αυτήν την περιοχή η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Με κάποιον τρόπο θα συγκρουσθείτε. Είτε είναι ένοπλη σύγκρουση, είτε είναι διπλωματική σύγκρουση, είτε είναι σύγκρουση με εμπάργκο…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *