Πρωθυπουργός: 6 εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα.18 Rafale,4 φρεγάτες Fremm και 15.000 προσλήψεις

Πρωθυπουργός : "Αγοράζουμε 18 Rafale και 4 φρεγάτες" - Τα μέτρα για την Άμυνα
Πρωθυπουργός: “Αγοράζουμε 18 Rafale και 4 φρεγάτες” – Τα μέτρα για την Άμυνα

Απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας 6 αποφάσεις της κυβέρνησης για τον τομέα της άμυνας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόκτηση 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, όπως και 4 ναυτικών ελικοπτέρων Romeo, μεταξύ άλλων. Επίσης, εξήγγειλε 15.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις σε βάθος 5ετίας, ενώ προανήγγειλε και αλλαγές στη στρατιωτική θητεία. «Είναι 6 εμβληματικές αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε τις εξής αποφάσεις:

– Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Πρόκειται για αεροσκάφη υπεροχής τέταρτης γενιάς. «Μια κίνηση που ενισχύει την αποτρεπτική μας ισχύ. Σε συνδυασμό με τα εκσυγχρονισμένα F-16 και τα υπόλοιπα δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν».

– Το Πολεμικό Ναυτικό εκκινεί τη διαδικασία για την ένταξη στον στόλο του 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ που ήδη διαθέτει. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν από 4 ναυτικά ελικόπτερα Romeo, είναι τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο. «Έτσι οι θάλασσές μας θωρακίζονται πιο αποτελεσματικά από ποτέ».

– Εμπλουτίζεται συνολικά το οπλοστάσιο των τριών κλάδων. Αμέσως εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για τον στρατό, νέες τορπίλες βαρέως τύπου για το Πολεμικό Ναυτικό, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την Πολεμική Αεροπορία.

– Το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα 5ετίας. Ταυτόχρονα, επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας και της εκπαίδευσης, ώστε οι νέοι μας να αποκτούν δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες. Με άλλα λόγια, επαγγελματικά εφόδια για την πολιτική τους ζωή όσο θα υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία.

– Ενεργοποιούμε την αμυντική βιομηχανία. Ήδη στα ναυπηγεία Ελευσίνας αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύντομα εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, αναμένεται το επόμενο διάστημα η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ.

– Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου. Σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο εγκαθίστανται σύγχρονα συστήματα που εξασφαλίζουν ασφαλή ροή στην πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι έξι γενναίες επιλογές που κινούνται όχι μόνον στην κατεύθυνση ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων αλλά και της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού, του εκσυγχρονισμού των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του νομικού πλαισίου για τις αμυντικές προμήθειες.

«Έξι τολμηρές απαντήσεις όχι μόνο στις ανάγκες της συγκυρίας. Αλλά και στις προκλήσεις της Ιστορίας.
Όπως διαπιστώνετε, αυτές κινούνται σε πολλά επίπεδα: Όχι μόνον της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων αλλά και της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού, του εκσυγχρονισμού των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του νομικού πλαισίου για τις αμυντικές προμήθειες.
Με άλλα λόγια, οι πρωτοβουλίες αυτές συνθέτουν ένα ρωμαλέο πρόγραμμα που θα γίνει εθνική ασπίδα. Ταυτόχρονα, όμως, συναποτελούν και κινήσεις με αναπτυξιακό πρόσημο. Καθώς κινητοποιούν την εθνική μας βιομηχανία.
Αλλά και με κοινωνική σφραγίδα. Καθώς εξασφαλίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.»

Ας δούμε αναλυτικά τι είπε ο Πρωθυπουργός χθες στη Θεσσαλονίκη, εν αναμονή της συνέντευξης τύπου που θα δώσει σήμερα το μεσημέρι (13/9/2020).

To βίντεο της ομιλίας του Πρωθυπουργού

Ομιλία στο Thessaloniki Helexpo Forum

Live | Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσω την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Και να μιλήσω για τα σταθερά βήματα που θα κάνει η χώρα μας στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου και του χειμώνα που έρχονται.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Samstag, 12. September 2020

One thought on “Πρωθυπουργός: 6 εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα.18 Rafale,4 φρεγάτες Fremm και 15.000 προσλήψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *