Πρόεδρος των ΗΠΑ | 6+1 καθημερινά πράγματα που απαγορεύεται να κάνει

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 07:58 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Πρόεδρος των ΗΠΑ | 6+1 καθημερινά πράγματα που απαγορεύεται  να κάνει

Mε αφορμή τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και την Προεδρία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει βρήκαμε μία λίστα με απλά, καθημερινά πράγματα που δεν μπορεί πια να κάνει.

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ αποκαλούνται πλανητάρχες αλλά κάποια πραγματάκια δεν μπορούν να τα κάνουν.

Να τρώει εκτός Λευκού Οίκου χωρίς δοκιμαστή

Μπορεί το ρόλο του δοκιμαστή να τον έχεις συνδέσει με τον Μεσαίωνα, όμως υπάρχει ακόμη μέχρι σήμερα. Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν μιλούν ανοιχτά για το συγκεκριμένο ‘επάγγελμα’, αλλά είχε αναφερθεί από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου παλαιότερα.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να δοκιμάσει φαγητό έξω από το Λευκό Οίκο χωρίς να το δοκιμάσει πρώτα κάποιος άλλος.

Μάλιστα το 2013 σε ένα lunch meeting του τότε Προέδρου Barrack Obama με γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώτος ήταν ο μόνος που απλά κοιτούσε το φαγητό των υπολοίπων, καθώς δεν είχε μαζί του έναν δοκιμαστή.

WHITE HOUSE

Να οδηγεί αυτοκίνητο

Οι Πρόεδροι δεν οδηγούν μόνοι τους ένα αυτοκίνητο, τουλάχιστον σε εθνικούς δρόμους. Απαγορεύεται από το νόμο. Για τις μετακινήσεις τους θα μπουν σε ένα από τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα που τους παρέχονται από το αμερικανικό κράτος και θα έχουν πάντα μαζί τους άτομα των Μυστικών Υπηρεσιών για την ασφάλειά τους.

Να μπει σε κάμπριο

Η δολοφονία του John F. Kennedy άλλαξε πολλά όσον αφορά το πρωτόκολλο ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ. Το να χαιρετάει πλέον ένας Πρόεδρος τον λαό στη θέση ενός κάμπριο αυτοκινήτου δεν υπάρχει ως επιλογή.

dolofonia jfk708

Να περπατήσει μόνος του

Ακόμα και να περπατήσει μόνος του δεν μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Άτομα των Μυστικών Υπηρεσιών βρίσκονται συνεχώς δίπλα του. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να κάνει μερικά βήματα χωρίς να υπάρχει κάποιος δίπλα του ή πίσω του, είναι να βρίσκεται μέσα στον Λευκό Οίκο.

Να ανοίξει τα παράθυρα του Λευκού Οίκου

Ακόμη και ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου δεν μπορεί να ανοίξει το παράθυρο του γραφείου του να πάρει αέρα. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξή της η Michelle Obama, “μια μέρα ο υπεύθυνος ασφαλείας μάς άφησε να ανοίξουμε για πέντε λεπτά ένα παράθυρο ως δώρο”.

Να δεχθεί ακριβά δώρα

Υπάρχουν αυστηροί κανόνες όσον αφορά τα δώρα που μπορεί να δεχθεί ένας Πρόεδρος από κάποιον αξιωματούχο άλλου κράτους. Σύμφωνα με τον κανονισμό οποιοδήποτε δώρο ξεπερνάει σε αξία τα 390 δολάρια θα πρέπει να δίνεται απευθείας στο κράτος και να μην το κρατάει στην κατοχή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Μικρότερης αξίας δώρα χαρακτηρίζονται ως σουβενίρ και μπορεί να τα κρατήσει.

naomi

Να πάει οπουδήποτε χωρίς το ‘Football’

Με το συγκεκριμένο παρατσούκλι (‘football’) γίνεται αναφορά στον χαρτοφύλακα των Μυστικών Υπηρεσιών που κουβαλούν πάντα μαζί, οπουδήποτε κι αν πηγαίνουν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αν και το ακριβές περιεχόμενό του είναι άγνωστο, ωστόσο υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητα του Προέδρου, αλλά και του δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το στρατηγείο του στρατού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, παρέχει ένα ‘μενού επιλογών’ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Ο χαρτοφύλακας αυτός ζυγίζει 20 κιλά και τον κουβαλά πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών.

One thought on “Πρόεδρος των ΗΠΑ | 6+1 καθημερινά πράγματα που απαγορεύεται να κάνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *