Τάγμα Αζόφ – Ναζί – Ελληνική Βουλή | Το ξέπλυμα και οι ευθύνες

Τάγμα Αζόφ - Ναζί - Ελληνική Βουλή | Το ξέπλυμα και οι ευθύνες
Τάγμα Αζόφ – Ναζί – Ελληνική Βουλή | Το ξέπλυμα και οι ευθύνες

Η επιδίωξη Ζελένσκι, να ηρωοποιήσει τα νεοναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας από το βήμα της Ελληνικής Βουλής -θεωρώντας την πιθανότατα ως προέκταση της Βουλής του Κιέβου όπου ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο παρασημοφορούσε τον επικεφαλής του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» απονέμοντάς του τον τίτλο του «Εθνικού Ήρωα», δεν έγινε τυχαία

Επικίνδυνα χατίρια

Η επιδίωξη αυτή προέκυψε μέσα από τη βεβαιότητα ότι είχε απέναντί του έναν από τους πιο δεδομένους και έτοιμους συμμάχους για κάθε χατίρι.

Τόσο δεδομένους, που ο Πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόθυμα προσέφεραν το βήμα του Κοινοβουλίου σε μέλος του τάγματος Αζόφ, καθώς και σ’ έναν κουκουλοφόρο, ωσάν να μη γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση ότι τα παραστρατιωτικά νεοναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας, σύμφωνα με εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για το 2014-2016, έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτών και φρικαλέα βασανιστήρια!

Είναι γεγονός ότι η αλά καρτ επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών οργανισμών – η οποία επιχειρείται με ιδιαίτερη ένταση σε αυτό τον πόλεμο, κυρίως από όσους αποδεδειγμένα τους έχουν καταρρακώσει- δεν μπορεί να γίνεται από την Ελλάδα, ούτε κάτι τέτοιο χαρακτήριζε ποτέ ως τώρα την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Οι εκθέσεις ΟΗΕ για τους Αζόφ δεν μετράνε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δυστυχώς, όμως, ακριβώς αυτό συντελέστηκε στην καρδιά των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, στην Ελληνική Βουλή και το χειρότερο είναι ότι συνεχίστηκε από κυβερνητικές πηγές, που πάνω στη φόρα τους να χαρακτηρίσουν τις αντιδράσεις ως «ρωσική προπαγάνδα» υποστήριξαν ότι, «το νεοναζιστικό αυτό τάγμα του Αζόφ είναι ενταγμένο στον Ουκρανικό στρατό από το 2014», κουρελιάζοντας μ΄ αυτό τον τρόπο τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για το 2015-2016!!

Πρόκειται για τις εκθέσεις, που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι οποίες έχουν συνδέσει το τάγμα Αζόφ με εγκλήματα πολέμου όπως μαζικές λεηλασίες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια, για το 2015 και το 2016: Υπάρχει βέβαια και η έκθεση για το 2014, που φαίνεται πως δεν μετράει για τις πηγές του Μαξίμου!!!

ohchr.org

ohchr.org

Σε κανένα άλλο κοινοβούλιο δημοκρατικής χώρας όπου μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έβγαλε στο μεϊντάνι μασκοφόρο και «μαχητή» να δηλώνουν ο ένας μέλος του τάγματος Αζόφ, και οι δυο μαζί να ζητούν την απευθείας στρατιωτική στήριξη του κράτους –συμμάχου.

Στο όνομα των εγκλωβισμένων αμάχων ελληνικής καταγωγής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοείται προφανώς ως η καταλληλότερη σύμμαχος. Μόνο ένα πρόσχημα ήταν αρκετό σ’ αυτή την περίπτωση: Η Μαριούπολη και ο εγκλωβισμένος ελληνικός πληθυσμός, πάνω στην τύχη του οποίου φαίνεται πως χτίζει την πολιτική πιέσεων που ασκεί ο Ζελένσκι για στρατιωτική υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση των προθύμων.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδέει τη μοίρα των εγκλωβισμένων αμάχων με τα σχέδια των νεοναζιστών του Αζόφ, τη στιγμή μάλιστα που η Μαριούπολη βρίσκεται στα χέρια του ρωσικού στρατού!

Δικαιολογίες και κενές ρητορείες

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, τα ομαδικά πυρά ολόκληρης της αντιπολίτευσης και τη δήλωση Σαμαρά που χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος την παρουσία του μαχητή του τάγματος Αζόφ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Οικονόμου ποίησε την ανάγκη φιλότιμο, δηλώνοντας ότι «η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη».

Προηγουμένως, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… μετά την ομιλία Ζελένσκι είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ιστορική τη συνεδρίαση της Βουλής.

Όσο για τον Κώστα Τασούλα, πρέπει να σημειωθεί ότι είχε ήδη από τις 28 Μαρτίου πολύωρη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα, για να καθοριστεί το “ύφος” και ο τρόπος παρουσίασης του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του Ζελένσκι στους βουλευτές και βέβαια στον ελληνικό λαό.

Τώρα, το ξέπλυμα της δικής του ευθύνης έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντάς τον ως εξαπατημένο από την εταιρεία παραγωγής του video!

ksepluma maksimou to azof den einai neonazistiko 1

Ξέπλυμα Μαξίμου: Tο ΑΖΟΦ δεν είναι νεοναζιστικό!!!

Μάχες οπισθοφυλακών δίνει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να μειώσει το πολιτικό κόστος από τη ντροπή που συνιστά η ομιλία του νεοναζιστή “μαχητή” του τάγματος ΑΖΟΦ στη Βουλή των Ελλήνων.

Κομματικές πηγές λοιπόν, που δε θέλουν να εμφανιστούν σαν άνθρωποι του Μαξίμου, λένε ότι το “ΑΖΟΦ” δεν είναι νεοναζιστικό τάγμα αλλά είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό. Επιπλέον ότι ως νεοναζί τους εμφανίζει η ρωσική προπαγάνδα. Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει ακόμη και κατόπιν εορτής να καλύπτει πλήρως την εκδήλωση και την παρουσία του νεοναζιστή “μαχητή”, ακόμη και ξεπλένοντας το τάγμα ΑΖΟΦ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία έτερο μέλος της κομματικής εξουσίας φέρεται να δικαιολόγησε την παρουσία λέγοντας ότι «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος».

Βουλευτής, πάντως του κόμματος, έλεγε ότι η όλη εκδήλωση και η στάση της ηγεσίας είναι σε διάσταση με την πλειονότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως και με την κοινή γνώμη.

tagma azof

2 thoughts on “Τάγμα Αζόφ – Ναζί – Ελληνική Βουλή | Το ξέπλυμα και οι ευθύνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *