Οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα «χτίζει» ο Ερντογάν

Οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα «χτίζει» ο Ερντογάν
Οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα «χτίζει» ο Ερντογάν

Tην ίδρυση αεροπορικής βάσης για drones και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να ισχυροποιήσει τη παρουσία της στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.

Τουρκία |Οπλίζει τα drones της με μίνι ρουκέτες

Οπλίζει τα drone της με μίνι ρουκέτες της Troy Teknoloji Savunma, ενάντια σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, κτίρια και μικρές κατασκευές.

Με έδρα την τουρκική πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, η Troy Teknoloji Savunma, έχει αναπτύξει μίνι ρουκέτες 40 χιλιοστών για μίνι, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στην Άγκυρα το 2004, στοχεύει με τις μίνι ρουκέτες στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των τουρκικών drones.

Συνολικά έξι μίνι πυρομαχικά μήκους 170 χιλιοστών και βάρους 500 γραμμάρια μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα μίνι-UAV.

Ο μίνι πύραυλος έχει μέγιστη εμβέλεια 2 χιλιομέτρων και λειτουργεί με αποτελεσματική εμβέλεια από ύψος 100-500 μέτρων.

Οι νέες μίνι ρουκέτες είναι εύκολες στην χρήση, και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν και να καταστρέψουν σταθερούς στόχους, όπως μη θωρακισμένα και ελαφριά θωρακισμένα οχήματα, κτίρια και μικρές κατασκευές.

4 thoughts on “Οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα «χτίζει» ο Ερντογάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.