Πειρατεία και Ναυσιπλοΐα : Η Κατάσταση στην Ασία-Στατιστικά δεδομένα

Πειρατεία

Το ReCAAP Information Sharing Centre δημοσιοποίησε πρόσφατα την έκθεσή του για τα περιστατικά πειρατείας και ληστρικών επιθέσεων στις θάλασσες της Ασίας τον περασμένο Μάιο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Συνολικά σημειώθηκαν 11 τέτοια περιστατικά σε εμπορικά πλοία στην Ασία τον Μάιο του 2020, εκ των οποίων τα 10 αφορούσαν ένοπλες επιθέσεις και 1 απόπειρα πειρατείας. Και τα 11 ήταν πραγματικά περιστατικά και όχι απόπειρες επίθεσης, υπό την έννοια ότι οι δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Στην έκθεσή του, το ReCAAP εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για τα αυξημένα περιστατικά επιθέσεων εν πλω στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά της Σιγκαπούρης. Τον Μάιο καταγράφηκαν τρία περιστατικά ληστρικής επίθεσης σε πλοία στα Στενά της Σιγκαπούρης, με τον συνολικό αριθμό αυτών των περιστατικών στην εν λόγω περιοχή να ανέρχονται πλέον σε 15 από τις αρχές του έτους.

Από τα 11 περιστατικά ληστρικών επιθέσεων και πειρατείας, τα 8 έλαβαν χώρα σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα και τα υπόλοιπα 3 κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, από τις αρχές του έτους και σε μηνιαία βάση, τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός τέτοιων περιστατικών, και συγκεκριμένα 6.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *