Πώς ο Ανδρέας Πάτσης έγινε πάμπλουτος μέσα σε 3 χρόνια | Τα κόκκινα δάνεια, τα ΕΛΤΑ και το πόθεν έσχες

Ανδρέας Πάτσης | Πώς μέσα σε 3 χρόνια έγινε πάμπλουτος με κόκκινα δάνεια και με συμμετοχές σε εταιρείες

Από 161.000 ευρώ το 2018 οι συμμετοχές σε εταιρείες έφθασαν σε 1,33 εκ. ευρώ, ενώ οι δηλώσεις πόθεν έσχες του «μπάζουν».

Ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, εκλέγεται στα Γρεβενά και κατάγεται από το χωριό Δοτσικό, όπως αναφέρει το βιογραφικό του. Έγινε βουλευτής της μονοεδρικής το 2019 και είναι η πρώτη φορά που είναι εκπρόσωπος στο Κοινοβούλιο. Σήμερα διαγράφτηκε από τη ΝΔ.  Όμως, η δικηγορική και επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι πλούσια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ας δούμε το αποκαλυπτικό άρθρο του Ανδρέα Παναγόπουλου, που ρίχνει φως σε ενδιαφέρουσες πτυχές ενός θέματος με κοινωνική, ηθική και νομική διάσταση.

Σύμφωνα, με τις καταγγελίες Πολάκη και τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το δικηγορικό του γραφείο πήρε άπειρες δουλειές από τα ΕΛΤΑ που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το 100% των ΕΛΤΑ ανήκει από το Δεκέμβριο του 2020 στο Δημόσιο.

Είναι πολύ πιθανόν ότι μια πολιτική σχέση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ μπορεί να έδωσε δουλειές, αν και τα ΕΛΤΑ αναφέρουν πως οι δουλειές δίνονταν στο Διεθνή Νομικό Οίκο DLA PIPER και όχι στον κ. Πάτση. Ωστόσο, οι αναρτήσεις των ΕΛΤΑ στη Διαύγεια, τις οποίες έχει αναρτήσει ο κ. Πολάκης έχουν ως δικαιούχο την εταιρεία AΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Το Διεθνές Νομικό Γραφείο όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το γραφείο του κ. Πάτση.

Είναι προφανές ότι ακόμη και έτσι να είναι, δεν μπορεί πολιτικά και ηθικά να σταθεί καμία δικαιολογία και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Πιο κραυγαλέο πολιτικά είναι το γεγονός ότι είχε αγοράσει κόκκινα δάνεια με 4,3 εκ ευρώ, στο 1/12 της αξίας τους και «κυνηγά» πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο τους για να εισπράξει τα οφειλόμενα. Ένας εκπρόσωπος πολιτών στη Βουλή ασκεί –νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα- που στρέφεται σε βάρος των πολιτών στην πιο ακραία μορφή.

Όπως δημοσιεύει ο κ. Πολάκης και σήμερα εισπράτει δόσεις από πολίτες που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. 311734711 3261569624086496 4227105737913438308 n

Το «τρύπιο» Πόθεν Έσχες

Όμως, αν δει κανείς το Πόθεν έσχες του βουλευτή από το 2018 θα διαπιστώσει μια αλματώδη αύξηση εισοδημάτων και εταιρειών στις οποίες συμμετέχει. (Στοιχεία και γραφήματα από το vouliwatch)

Το 2018 είχε εισόδημα 34.700 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του και από επιχειρηματική δραστηριότητα 12,94 ευρώ. Είχε μετοχές αξίας 94,04 ευρώ και καταθέσεις 3.339,73 και μηδενικό δανεισμό. Συμμετείχε σε 7 εταιρείες με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 161.600 ευρώ. 2018 2018α

Το 2019 ξαφνικά εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 1.000.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα και να συμμετέχει με 1.000.000 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας LYKTOS PARTICIPATIONS και οι καταθέσεις του αυξάνονται σε 2,299.969,53 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών τα οποία όμως δεν έχουν δηλωθεί στο προηγούμενο πόθεν έσχες. Επιπλέον το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις φθάνει το 1.325.100 ευρώ. Ο αριθμός τους φθάνει τις 16. Mε εξαίρεση την εταιρεία ALL4SEA στη ν οποία συμμετείχε το 2018 οι υπόλοιπες «ξεχάστηκαν» στο πόθεν έσχες του 2018 και ανάμεσά τους η LYKTOS αφού συμμετέχει σε αυτήν από το 2017. Το οικογενειακό εισόδημα υπερτριπλασιάστηκε σε 91.000 ευρώ. 2019

2019%CE%B1
2019%CE%B2

Το 2020 τα εισοδήματά του φθάνουν τα 242.000 ευρώ, οι καταθέσεις τα 2,3 εκ. ευρώ, δανεισμός 1,37 εκ. ευρώ και οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις τα 1,33 εκ. ευρώ. 2022

Η επιτροπή Πόθεν έσχες είχε θέσει στο αρχείο καταγγελίες για το ψευδές πόθεν έσχες αλλά και για συμμετοχή σε κυπριακή offshore εταιρεία  HORSELORD LTD. Ο κ. Πάτσης έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή και το θέμα έκλεισε εκεί!

Όμως, η εταιρεία αποκλειστικού σκοπoύ Lyktos Participations είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα και έχει δεσμευτεί πως θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Την αναφορά για το ψευδές Πόθεν έσχες Πάτση  είχε κάνει στην επιτροπή της Βουλής το Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είναι θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών από το Predator.

Και τώρα η επιτροπή της Βουλής θα ερευνήσει και πάλι το Πόθεν έσχες. Προφανώς, δεν έγινε έλεγχος στην καλύτερη περίπτωση.

Τι δάνεια λέει ότι διαχειρίστηκε ο Πάτσης

Πριν από τη διαγραφή του είχε παραδεχθεί με ανακοίνωση ότι είχε λάβει σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς αποσβεσθέντα δάνεια ύψους 4,3 εκ ευρώ το 2010.

Αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος μου,ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους.Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχειμε όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται,παραθέτω τα κατωτέρω.

  1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείρηση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου,μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ,στελέχη της.Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίαςη οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.
  2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει.
  3. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ.. Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ.Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος.
12dfffe141c3c5a8e322e402b2a321a6 w500
Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής από τα Γρεβενά που διεγράφη από τη ΝΔ

Ανδρέας Πάτσης: Ποιος είναι ο βουλευτής από τα Γρεβενά που διεγράφη από τη ΝΔ

ικηγόρος, νομικός σύμβουλος, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, βουλευτής και «αγοραστής» κόκκινων δανείων από τράπεζα. Ο λόγος για τον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία μετά την αποκάλυψη ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια.

Προερχόμενος από ένα μικρό αλλά απαράμιλλης ομορφιάς χωριό –στο οποίο γυρίστηκε ο «Μεγαλέξαντρος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου- το Δοτσικό Γρεβενών, ο Ανδρέας Πάτσης απασχόλησε αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωσης πριν τις αποκαλύψεις που οδήγησαν στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, ξεκίνησε μόνος του τη δικηγορία «με αγάπη και θέληση για προσφορά προς τον συνάνθρωπό» και κατόρθωσε να δημιουργήσει επιχειρήσεις νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας ο Ανδρέας Πάτσης ήταν όταν ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο. Αφού έκανε ένα πέρασμα από την Ελασσόνα, βρέθηκε στη Νίκη Βόλου με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Super League.

Αν και ξεκινά το πρωτάθλημα κανονικά, λίγους μήνες αργότερα επικαλείται οικονομική αδυναμία και αποχωρεί, αφήνοντας την ομάδα να υποβιβαστεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ο γάμος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου

Η επόμενη στιγμή που ο Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε στο επίκεντρο, ήταν ο γάμος του με τη δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά, που έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας της Κηφισιάς στις 14 Φεβρουαρίου του 2020, με κουμπάρους τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τη σύζυγό του, στενή φίλη της νύφης, Βασιλική Τσόγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018 όταν ο Ανδρέας Πάτσης ετοιμαζόταν να κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής διεκδικώντας την έδρα της εκλογικής περιφέρειας των Γρεβενών και εκείνη παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών. patsis gamos

Η Βίκυ Παπαλουκά παρουσίασε στο παρελθόν την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», δελτία ειδήσεων σε Blue Sky, Εxtra Channel και Epsilon, καθώς και ενημερωτική εκπομπή στο Τηλεάστυ.

Όπως έλεγαν τότε, η Βίκυ Παπαλουκά έγινε αμέσως το «δεξί χέρι» του υποψήφιου βουλευτή, με τον έρωτά τους να δυναμώνει παράλληλα με την εκλογή του στις βουλευτικές του 2019.

Η ιδιαίτερη σχέση του ζευγαριού με τον Στέλιο Πέτσα ήταν εκείνη που προκάλεσε αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση του site που διατηρεί η κυρία Παπαλουκά, του pointmedia.gr, από την περίφημη Λίστα Πέτσα.

Οι κοινές εμφανίσεις

Οι δυο τους θα δώσουν κοινή συνέντευξη όπου θα μιλήσουν για τα κοινά τους σχέδια.

Τότε ο Ανδρέας Πάτσης χαρακτήρισε «πεπρωµένο ή αλλιώς κάρµα» τη συνάντησή του με τη γυναίκα του σε ένα τραπέζι. Οπως αφηγήθηκε τη γνωριμία του: «Σε µια µεγάλη παρέα, πιο αργά από τις 12 τα µεσάνυχτα το 2018, µία ηµέρα µετά τα γενέθλια της Βίκυς τον Αύγουστο, ένας φίλος από την παρέα, ο Στέλιος Πέτσας, µου ζήτησε την ενίσχυση ενός δικηγόρου, για να πείσω κάποιους από την παρέα ότι αυτή τη φορά θα πρέπει σύσσωµοι να συµπορευτούν µε τη Ν.∆. και να επηρεάσουν όσους µπορούν περισσότερους υπέρ. Πήγα, αν και ήταν πολύ αργά, και έπειτα από µακρά συζήτηση ζήτησα τη συνδροµή της Βίκυς, ως επικοινωνιολόγου και δηµοσιογράφου, για να µε βοηθήσει στον προεκλογικό µου αγώνα ως πρώτη φορά και ως νέος υποψήφιος µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στον Νοµό Γρεβενών, στα πατρικά µου εδάφη. Γι’ αυτό και κάναµε κουµπάρο τον Στέλιο Πέτσα, αφού εκείνος µας γνώρισε». patsis monaco

Στην ερώτηση της Σάσας Σταμάτης πώς έγινε η πρόταση γάμου είχε πει: «Σε οικογενειακό τραπέζι, σε κάλεσµα Κυριακής, χωρίς να ξέρουν κάτι, τους αιφνιδίασα κάνοντας πρόταση γάµου µε την ηµεροµηνία και του αρραβώνα και του γάµου. Ναι, από την πρώτη φορά που της ζήτησα να βγούµε οι δυο µας, το κατάλαβα… Ηταν η γυναίκα της ζωής µου. Απόλυτα κεραυνοβόλος έρωτας».

Ακολούθησαν αρκετές κοινές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της χώρας και το εξωτερικό. Ακόμα και στο Μονακό είχε βρεθεί το ζευγάρι, δίνοντας το «παρών» σε κοινωνική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πριγκιπάτο και μην ξεχνώντας να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες με τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

αλβερτος3

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

αλβερτος1

Η διαγραφή και η «απάντηση»

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαγοράς «κόκκινων δανείων» ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ οδήγησαν στη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Γρεβενών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές του ασχολίες στα αρμόδια όργανα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τις έκριναν ως ανεπαρκείς.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» ανέφερε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Ωστόσο, ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει την έδρα στη Νέα Δημοκρατία και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος στο Κοινοβούλιο.

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας, ανεξάρτητος, σε λίγη ώρα θα ανεβεί δελτίο Τύπου από εμένα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ανδρέας Πάτσης και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *