Παρέμβαση Βορίδη για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης που απολύει εργαζόμενους ως «γκιουλενιστές»

δήμαρχο

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETO και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του. 

6266e111 0fdf 466b 82ca 3954b7be0fde
Ο Μάκης Βορίδης/EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τι έχει συμβεί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας έγγραφα από το συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους.

Στον δήμο Ιάσμου, ο δήμαρχος, μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενων με τις κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «γκιουλενιστών».

Συγκεκριμένα, ο μουσουλμάνος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν με απόφαση του – όπως αυτή έγινε γνωστή μέσω της σελίδας του δήμου Ιάσμου στο Facebook – απέλυσε εργαζόμενο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας («διέκοψε την συνεργασία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση) με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην «τρομοκρατική οργάνωση» όπως την χαρακτηρίζει FETO. Πρόκειται για την οργάνωση των «Γκιουλενιστών», δηλαδή των οπαδών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν – και μόνο αυτό – έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook αναφέρει:

«Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ. Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ. Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETO. Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETO».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών : Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETO».

Επιπλέον ο δήμαρχος απέλυσε και εργαζόμενη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την «κατηγορία» ότι είναι μέλος της «Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ»… Μια «οργάνωση» που όσο και αν αναζητήσαμε στοιχεία για τη δράση και την ύπαρξη της, δεν μπορέσαμε προς το παρόν να εντοπίσουμε.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος …κατηγορεί ότι ανήκει και αυτός στην …«Διεθνή Τρομοκρατική Οργάνωση FETO».

voridis adonis